Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY MADAGASKAR ORIGIN 69,4%

Kód: 988

Čokoláda je z kakaa a kakao je z kakaovníkov. Tie rastú na mnohých miestach, avšak špeciálne Madagaskar veľmi radi podporíme. Najsladšia úroda na svete totiž môže krajine pomôcť v boji s chudobou. Pre drobných roľníkov sú kakaové bôby jednou z mála možností obživy. A pre nás je čokoláda z najväčšieho afrického ostrova príležitosťou spojiť veľmi príjemné s mimoriadne užitočným.

Veľké balenia:
Malé balenia:
39,11 € /1000 g 3,91 € /100 g
Dodáme do utorka, 3. 8. 2021
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Madagaskar
Chuť
Chuť:
Horká čokoláda

Zloženie

Kakaová hmota Madagaskar 69%, Kakaové maslo, Sójový lecitín, Cukor, Přírodní vanilkový prášek

CHUŤ

Čokoládové šošovky Madagaskar chutia horko, ale zároveň plne a veľmi podmanivo. Obsahujú necelých 70% kakaa a vynikajú preto skvelými kulinárskymi i chuťovými vlastnosťami. 

PÔVOD

Madagaskarskú republiku, ostrov obývaný pred 2 tisíc rokmi, nájdeme pri juhovýchodnom pobreží Afriky. Je obklopený radom menších ostrovčekov a vďaka dlhodobej izolácii od pevniny (90 miliónov rokov) na ňom žije a rastie až 90 percent pôvodných druhov organizmov.

Krajina asi 7,5x väčšia ako Česká republika je pretkaná hustou sieťou riek. Jej podnebie ovplyvňujú východnej pasáty, priemerná ročná teplota sa pohybuje okolo 24 ⁰C. Turisti na Madagaskar vyrážajú kvôli úchvatným plážam, majestátnym baobabom, čiperným lemurom alebo vôni kvetov ylang-ylang.

Naraziť na obrábanú pôdu nie je práve jednoduché. Hoci je na poľnohospodárstvo závislá väčšina obyvateľov, využiť na pestovanie plodín alebo chovu zvierat možno len 5 percent rozlohy Madagaskaru. Okrem ryže, bavlny, ovocia a korenia sa roľníci venujú tiež káve a kakau.

Pestujú všetky 3 odrody kakaovníkov pravých (Theobroma cacao) - Trinotario (35% stromov), Forastero (60%) aj Criollo (5%). Takmer všetky kakaové bôby pochádzajú z okresu Ambajna v regióne Diana. Až donedávna bola celá úroda vyvážená a spracovávaná mimo Madagaskar. V posledných rokoch však boli založené priamo na ostrove spoločnosti, ktoré z bôbov vyrábajú veľmi kvalitné čokolády. Ročná produkcia madagaskarskej čokolády sa pohybuje okolo 4 500 ton.

Informácie z roku 2012 hovoria, že o zdroj luxusnej čokolády prejavujú na Madagaskare nebývalý záujem banditi a priekupníci. Pestovateľov kakaa dokonca ohrozujú na živobytí, keď prepadávajú sklady a vzácnu úrodu odvážajú na čierny trh. Väčšie kakaové farmy sa proti nim bránia najímaním ochranky, malí poľnohospodári však nemajú moc možností, ako kakao uchrániť.

Bôby, teda semená kakaovníkov, je pred spracovaním nutné niekoľko dní fermentovať a sušiť. Následne sú předpražené, podrvené a dopražené. Z tejto suroviny vznikne mletím kakaová hmota, z ktorej sa vyrába kakaové maslo aj samotné kakao. Miešaním s najrôznejšími ingredienciami, temperovaním, šľahaním, emulgáciou, hnetením a chladením je vyrábaná pevná čokoláda.

Ako je na tom čokoláda a zdravie? Podľa nás i mnohých vedeckých poznatkov výborne! Kto zvolí kvalitnú čokoládu sa skutočne vysokým podielom kakaa, môže si byť istý, že okrem parádneho chuťového zážitku získa aj veľa antioxidantov (snáď najviac, koľko možno vôbec z potravín mať), vitamíny D, B, A i E a minerály (horčík, sodík , draslík, zinok ...). To všetko upevní zdravie čokoholikov, podporí jeho dobrú náladu a pomôže v boji s niektorými neduhmi. Nie nadarmo sa o kakau hovorí ako o superpotravine 21. storočia!

Pokiaľ ide o alergény, mali by byť opatrní ľudia s alergiou na mlieko, kakao a vanilín. Výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín.

Čokoládové čočky Madagaskar origin sú vhodné pre vegetariánov i vegánov. Obsahujú 69,4% kakaovej sušiny.

Skladujte pri teplote 12-20 ⁰C.

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Čokoládové šošovky môžete konzumovať "len tak", výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g čokoládových šošoviek
Energetická hodnota: 2 296 kJ / 549 kcal
Tuky: 39,5 g
z toho nasytených : 23,7 g
Sacharidy: 33,4 g
z toho cukry: 29,5 g
Bielkoviny: 7,9 g
Soľ: 0,02 g
Pomôžte ostatným pri výbere:

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY 47,3% - červená čokoláda
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY 47,3% - červená čokoláda

Červené ruže, červené víno a k tomu - červená čokoláda. Novinka, po ktorej je veľká zhánka, sa vám bude páčiť. Čokoládové šošovky atraktívneho vzhľadu a rafinovanej chuti dobývajú svet. Takzvaná rubínová čokoláda je sladká a ovocno svieža zároveň. Za jej farbou stoja len a len červené kakaové bôby. Ekvádorská špecialita dáva vzniknúť úplne novému typu čokolády. Ochutnajte. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
33,97 € /1000 g 3,40 € /100 g
Dodáme do utorka, 3. 8. 2021

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY SLANÝ KARAMEL
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY SLANÝ KARAMEL

Podľa štatistík pripadá na každú osobu planéty viac ako pol kila čokolády ročne. Najviac maškrtia Švajčiari a Belgičania, ako inak. Ich čokoládové pralinky, chipsy, krémy, lízanky alebo plnené cukríky majú meno na celom svete. Koľkí z čokoholikov si doprajú nevšedné kombinácie chutí, nie je tak zrejmé. Avšak je úplne isté, že sa k nim čoskoro pridáte. Stačí ochutnať mliečnu čokoládu so slaným karamelom, a ste lapení. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
28,21 € /1000 g 2,82 € /100 g
Dodáme do utorka, 3. 8. 2021

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY BIELA ​​ČOKOLÁDA S KÚSKAMI VANILKY BIO
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY BIELA ​​ČOKOLÁDA S KÚSKAMI VANILKY BIO

Čokoládové šošovky z bielej čokolády s kúskami vanilky z Madagaskaru sú ozajstnou lahôdkou. Sú vyrobené z organického kakaového masla, trstinového cukru, sušeného mlieka a vanilky. Mňam! Rozpustite ich v mlieku alebo pridajte do dezertov, ich jemnosť vás uchváti. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
31,67 € /1000 g 3,17 € /100 g
Dodáme do utorka, 3. 8. 2021
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »