

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY NUGÁT 32%
Zloženie
Cukor, Lieskovooriešková pasta 24%, Kakaové maslo, Kakaová hmota, Sójový lecitín, Aróma vanilkováChuť
Čokoládové šošovky Nugát chutia po orieškoch, akostnom juhoamerickom kakau a kvalitnom masle. Celková kompozícia pôsobí harmonicky, vyvážene, jemne a prirodzene.
Šošovky sa hodia k rozpusteniu v mlieku (kravskom, sójovom, makovom, mandľovom...), môžete ich použiť pri výrobe dezertov a podobne.
Pôvod
Zo semien kakaovníkov, ktoré vyrástli v Peru a Ekvádore, boli vyrobené čokoládové šošovky mimoriadnych kvalít. Ostatne juhoamerická produkcia patrí k najvyhľadávanejším na svete. Kakaové bôby tam dozrievajú za ideálnych podmienok, medzi ktorými nesmie chýbať polotieň, vysoká vlhkosť, vysoká teplota a kvalitná pôda. Zabudnúť samozrejme nemôžeme na neustálu starostlivosť farmárov: plantážam a zberu sa venujú po generácie.
Dlho predtým, než vám čokoládové šošovky Nugát odvážime a zabalíme, vyrazia robotníci na plantáže kakaovníkov. Pretože vytúžené semená sa ukrývajú vo veľkých a tvrdých plodoch (bobuliach) vždyzelených stromov, musia k ich získaniu použiť niekoľko nástrojov a dosť vlastnej sily. Akonáhle zo sladkej dužiny bôby vyberú, očistia ich a ponechajú niekoľko dní fermentovať. Prirodzený proces oxidácie enzýmov sa postará o zmenu farby bôbov (z bielej na hnedú) a zvýraznenie kakaovej arómy. Takto pripravená úroda putuje do spracovateľských závodov.
Až tu sa z prírodnej suroviny stáva na celom svete populárna dobrota. Bôby je potrebné pomlieť a zo vzniknutého medziproduktu oddeliť kakaovú hmotu a kakaové maslo. Z kakaovej hmoty sa ďalším zložitým postupom vyrábajú čokolády mliečne a horké, z kakaového masla potom čokoláda biela. Ako už ste sa asi dovtípil, biela čokoláda nie je tak úplne čokoládou. Odborníci ju považujú za cukrovinku, pretože neobsahuje kakaovú hmotu, tým pádom ani teín a teobromín, na ktoré je klasická čokoláda veľmi bohatá.
To ale neznamená, že by biela čokoláda bola menejcennejšia! Jej spotreba neustále rastie, odhaduje sa dokonca, že každý rok o celé 2 percentá. K dostaniu sú biele čokolády v prémiovej kvalite. A podľa odborníkov bude práve dopyt po vysoko akostnej bielej čokoláde určujúcim trendom celého trhu v najbližších rokoch. Začínajú sa objavovať bielej čokolády bezlepkové, vegánske, organické...
Európania poznajú bielu čokoládu od roku 1936, súčasné normy stanovujú obsah jednotlivých zložiek takto: najmenej 20 percent kakaového masla, 14 percent mliečnej sušiny a 3,5 percenta mliečneho tuku. Pri kúpe bielej čokolády odporúčame sledovať uvedené parametre. Aby ste si pochutnávali len na produktoch kvalitných.
Biela čokoláda môže obsahovať látky vyvolávajúce alergie, opatrní by mali byť ľudia citliví na škrupinové plody, sójové bôby (sóju) a výrobky z nich.
Túto čokoládu skladujte pri teplote 12-20 °C.
Upozornenie
Pokiaľ si čokoládu objednáte počas skutočne horúcich letných dní, môže sa stať, že pri preprave dôjde k ich deformácii alebo čiastočnému roztaveniu. Na kvalitu čokolády nemá táto zmena vplyv. . |
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu










Energetická hodnota: | 2498 Kj/600 kcal |
Tuky: | 42,1 g |
z toho nasytených : | 16,4 g |
Sacharidy: | 47,8 g |
z toho cukry: | 44,1 g |
Vláknina: | 4 g |
Bielkoviny: | 5,6 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY 47,3% - červená čokoláda

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY SLANÝ KARAMEL
