Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY NUGÁT 32%

Kód: 1577

Žiadny recept na poctivý nugát sa nezaobíde bez čokolády, orechov a masla. Presne tieto ingrediencie obsahujú čokoládové šošovky Nugát vyrobené podľa tradičnej talianskej receptúry, ktorá zvlášť orieškami nešetrí. Luxusný variant čokolády vhodný na prípravu nápojov, cukroviniek alebo dezertov vám učaruje na prvé ochutnanie. Vďaka kvalitným surovinám, starostlivej príprave, správnemu skladovaniu a baleniu s láskou ku všetkému dobrému.

Veľké balenia:
Malé balenia:
33,80 € /1000 g 3,40 € /100 g
Dodáme do stredy, 24. 4. 2024
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Ekvádor
Chuť
Chuť:
Nugát

Zloženie

Cukor, Lieskovooriešková pasta 24%, Kakaové maslo, Kakaová hmota, Sójový lecitín, Aróma vanilková

Chuť

Čokoládové šošovky Nugát chutia po orieškoch, akostnom juhoamerickom kakau a kvalitnom masle. Celková kompozícia pôsobí harmonicky, vyvážene, jemne a prirodzene.

Šošovky sa hodia k rozpusteniu v mlieku (kravskom, sójovom, makovom, mandľovom...), môžete ich použiť pri výrobe dezertov a podobne.

Pôvod

Zo semien kakaovníkov, ktoré vyrástli v Peru a Ekvádore, boli vyrobené čokoládové šošovky mimoriadnych kvalít. Ostatne juhoamerická produkcia patrí k najvyhľadávanejším na svete. Kakaové bôby tam dozrievajú za ideálnych podmienok, medzi ktorými nesmie chýbať polotieň, vysoká vlhkosť, vysoká teplota a kvalitná pôda. Zabudnúť samozrejme nemôžeme na neustálu starostlivosť farmárov: plantážam a zberu sa venujú po generácie.

Dlho predtým, než vám čokoládové šošovky Nugát odvážime a zabalíme, vyrazia robotníci na plantáže kakaovníkov. Pretože vytúžené semená sa ukrývajú vo veľkých a tvrdých plodoch (bobuliach) vždyzelených stromov, musia k ich získaniu použiť niekoľko nástrojov a dosť vlastnej sily. Akonáhle zo sladkej dužiny bôby vyberú, očistia ich a ponechajú niekoľko dní fermentovať. Prirodzený proces oxidácie enzýmov sa postará o zmenu farby bôbov (z bielej na hnedú) a zvýraznenie kakaovej arómy. Takto pripravená úroda putuje do spracovateľských závodov.

Až tu sa z prírodnej suroviny stáva na celom svete populárna dobrota. Bôby je potrebné pomlieť a zo vzniknutého medziproduktu oddeliť kakaovú hmotu a kakaové maslo. Z kakaovej hmoty sa ďalším zložitým postupom vyrábajú čokolády mliečne a horké, z kakaového masla potom čokoláda biela. Ako už ste sa asi dovtípil, biela čokoláda nie je tak úplne čokoládou. Odborníci ju považujú za cukrovinku, pretože neobsahuje kakaovú hmotu, tým pádom ani teín a teobromín, na ktoré je klasická čokoláda veľmi bohatá.

To ale neznamená, že by biela čokoláda bola menejcennejšia! Jej spotreba neustále rastie, odhaduje sa dokonca, že každý rok o celé 2 percentá. K dostaniu sú biele čokolády v prémiovej kvalite. A podľa odborníkov bude práve dopyt po vysoko akostnej bielej čokoláde určujúcim trendom celého trhu v najbližších rokoch. Začínajú sa objavovať bielej čokolády bezlepkové, vegánske, organické...

Európania poznajú bielu čokoládu od roku 1936, súčasné normy stanovujú obsah jednotlivých zložiek takto: najmenej 20 percent kakaového masla, 14 percent mliečnej sušiny a 3,5 percenta mliečneho tuku. Pri kúpe bielej čokolády odporúčame sledovať uvedené parametre. Aby ste si pochutnávali len na produktoch kvalitných.

Biela čokoláda môže obsahovať látky vyvolávajúce alergie, opatrní by mali byť ľudia citliví na škrupinové plody, sójové bôby (sóju) a výrobky z nich.

Túto čokoládu skladujte pri teplote 12-20 °C.

Upozornenie

Pokiaľ si čokoládu objednáte počas skutočne horúcich letných dní, môže sa stať, že pri preprave dôjde k ich deformácii alebo čiastočnému roztaveniu. Na kvalitu čokolády nemá táto zmena vplyv. .

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Čokoládové šošovky môžete konzumovať "len tak", výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch.
Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g čokoládových šošoviek
Energetická hodnota: 2498 Kj/600 kcal
Tuky: 42,1 g
z toho nasytených : 16,4 g
Sacharidy: 47,8 g
z toho cukry: 44,1 g
Vláknina: 4 g
Bielkoviny: 5,6 g
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY 47,3% - červená čokoláda
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY 47,3% - červená čokoláda

Červené ruže, červené víno a k tomu - červená čokoláda. Novinka, po ktorej je veľká zhánka, sa vám bude páčiť. Čokoládové šošovky atraktívneho vzhľadu a rafinovanej chuti dobývajú svet. Takzvaná rubínová čokoláda je sladká a ovocno svieža zároveň. Za jej farbou stoja len a len červené kakaové bôby. Ekvádorská špecialita dáva vzniknúť úplne novému typu čokolády. Ochutnajte. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
47,10 € /1000 g 4,70 € /100 g
Dodáme do stredy, 24. 4. 2024

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY SLANÝ KARAMEL
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY SLANÝ KARAMEL

Podľa štatistík pripadá na každú osobu planéty viac ako pol kila čokolády ročne. Najviac maškrtia Švajčiari a Belgičania, ako inak. Ich čokoládové pralinky, chipsy, krémy, lízanky alebo plnené cukríky majú meno na celom svete. Koľkí z čokoholikov si doprajú nevšedné kombinácie chutí, nie je tak zrejmé. Avšak je úplne isté, že sa k nim čoskoro pridáte. Stačí ochutnať mliečnu čokoládu so slaným karamelom, a ste lapení. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
32,30 € /1000 g 3,25 € /100 g
Dodáme do stredy, 24. 4. 2024

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY BIO PERU ORIGIN MLIEČNA 41%
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY BIO PERU ORIGIN MLIEČNA 41%

Peruánske kakao má skvelú povesť. Rovnako ako čokoládové šošovky z neho vyrobené. Charakterizuje ich autentická, jemná a čistá chuť tradične spracovaných kakaových bôbov. Šošovky BIO Peru origin mliečna 41% vznikli spojením výrazného kakaa odrody Trinitario s kakaom aromatickej odrody Chuncho, ku ktorým bol pridaný iba nerafinovaný trstinový cukor a plnotučná smotana. Rozplývajú sa na jazyku! Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
34,20 € /1000 g 3,40 € /100 g
Dodáme do stredy, 24. 4. 2024
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »