

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY PERU ORIGIN HORKÁ 80%
Peru a kakao to je ako Francúzsko a víno alebo Austrália a klokany. V peruánskych Andách rastú kakaovníky tisíce rokov. Odkedy presne patrili kakaové bôby, prípadne kakao do jedálnička dávnych Aztékov a Inkov môžeme sa len dohadovať. Isté je, že čokoláda z Peru patrí k najznámejším. Vyznačuje sa vysokým podielom kakaovej sušiny a podmanivou horko-sladkou chuťou.
Zloženie
70%, Cukor, Kakaové maslo, Sójový lecitín, Prírodný vanilkový extraktCHUŤ
Čokoládové šošovky Peru origin horká 80% svoj názov úplne spĺňa. Zmienka o krajine pôvodu aj obsahu kakaa dá tušiť, že ide o čokoládu mimoriadne kvalitnú a chuťovo exkluzívnu.
PÔVOD
Pokiaľ ide o miesto, kde sa narodili kakaové bôby, z ktorých táto čokoláda vznikla, môžeme byť veľmi konkrétni. V srdci peruánskeho amazonského pralesa ich pestuje rodina Saavedra del Castillo. Sú na svoje kakaovníky náležite pyšní. Kto raz ochutnal čokoládu, ktorá je z ich plodov vyrobená plno pestovateľov z Alto El Sol chápe. Má veľmi intenzívnu a jedinečnú chuť. Každého milovníka poctivej čokolády musí potešiť.
Prvý nápoj s kakaových bôbov uvarili Mayovia údajne niekedy v 4. storočí. Možný predchodca peruánskej čokolády bol horký a trvalo ešte niekoľko sto rokov, kým recept pôvodných amerických obyvateľov dorazil do Európy. Malo sa to stať okolo roku 1500 prostredníctvom španielskych kolonizátorov.
Cestu tmavej pochúťky od Mayov do Európy poznáme, ale ako je to z jej výrobou? Nejde o nič ľahkého. Keď sú plody kakaovníkov pravých (Theobroma cocoa) zbierané, treba z nich vybrať kakaové bôby. Asi 2 centimetrové dlhé semená musia prejsť niekoľkodňovou fermentáciou, potom sa sušia a predpražia. Ďalším krokom je rozmletie na kakaovú hmotu, z ktorého je lisovaním rozdelené kakaové maslo a kakaový prášok. Práve ten je na výrobu čokolády kľúčový.
K prášku sú podľa druhu čokolády pridávané rôzne ingrediencie. Nesmie chýbať kakaové maslo, cukor, niekedy sa pridáva aj vanilka a mlieko. Vzniknutá hmota prechádza procesom zušlechťovania, je premiešaná, hnitá, konšovaná a temperovaná. Výsledkom je buď tabuľka, šošovky alebo čokoláda tvarovaná do foriem.
Hoci čokoláda je všeobecne považovaná za pochúťku, ktorej je lepšie vyhýbať sa, existuje veľa dôvodov, prečo si dopriať kvalitnú čokoládu. Patrí totiž k potravinám s najkoncentrovanejším obsahom antioxidantov. Tie pomáhajú telu bojovať s prirodzeným starnutím a zmenami DNA buniek. Mimo toho konzumácia čokolády vyvolá pocity radosti a pomáha zlepšovať telesnú aj duševnú výkonnosť.
Čokoládové šošovky Peru origin horká 80% sú vhodné pre vegetariánov aj vegánov. Obsahujú 80% kakaovej sušiny.
Pokiaľ ide o alergény, mali by byť opatrní ľudia s alergiou na mlieko, kakao a vanilín. Výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín a mlieka.
Skladujte pri teplote 12-20°C.
Upozornenie
Pokiaľ si čokoládu objednáte počas skutočne horúcich letných dní, môže sa stať, že pri preprave dôjde k ich deformácii alebo čiastočnému roztaveniu. Na kvalitu čokolády nemá táto zmena vplyv. |
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Čokoládové šošovky môžete konzumovať "len tak", výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch.










Energetická hodnota: | 2 331 kJ / 562 kcal |
Tuky: | 41,3 g |
z toho nasytených : | 26,4 g |
Sacharidy: | 33,8 g |
z toho cukry: | 30,1 g |
Vláknina: | 10,9 g |
Bielkoviny: | 8,4 g |
Soľ: | 0,01 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BOLÍVIA AA - zrnková káva

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GRAND CRU BAGUA NATIVO PERU 81%
