Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY SUMATRA ORIGIN 72%

Kód: 1357

Indonézsky ostrov Sumatra posiela do sveta nielen skvelú kávu, ale taktiež báječné kakao. Práve z neho sú vyrobené čokoládové šošovky so 72 percentami kakaovej hmoty. Kto si potrpí na skutočne plnú, čokoládovú, príjemne horkú chuť, ten by mal sumatranský poklad pridať na zoznam svojich Must have.

Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Sumatra
Chuť
Chuť:
Horúca čokoláda

Zloženie

Kakaová hmota Sumatra 72%, Cukor, Kakaové maslo, Sójový lecitín, Prírodný vanilkový extrakt

Chuť

Čokoládové šošovky Sumatra origin 72% si stoja za svojím názvom. Ich chuť je silná, hutná a čokoládová. Pripravte z nich intenzívny nápoj rozpustením v kravskom, sójovom alebo napríklad makovom mlieku. Šošovky sa tiež dobre hodia pri pečení dezertov.

Pôvod

Väčšina svetovej produkcie kakaa pochádza z afrického kontinentu. To ale neznamená, že bôby z iných miest nie sú dobré. Trebárs taká Sumatra dodáva na globálny trh kakao absolútne špičkovej kvality. Pre celú Indonéziu sú kakaové bôby jednou z najdôležitejších exportných komodít. V súčasnej dobe obhospodarujú jej poľnohospodári približne 1,5 milióna hektárov kakaových plantáží. A špeciálne Sumatra je považovaná za 3. najväčšieho exportéra kakaa na svete.


Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) pochádzajú z Južnej Ameriky a história používania ich bôbov siaha až k dávnym Mayom. Je dobre známe, že už 1 000 rokov p. n. l. pojedali semená príslušníci kultúry Olmékov, okrem iného výborní matematici, ktorí položili základy komplexnému kalendáru. Spomínaní Mayovia potom považovali bôby za tak vzácne, že nimi platili a každoročne poriadali na počesť kakaovníkov slávnosti. Nápoj z kakaa hral hlavnú úlohu napríklad pri svadobných obradoch. Čokoláda v podobe, ako ju poznáme dnes, pochádza ale až z polovice 19. storočia.


Samotné kakaovníky sú vždyzelené stromy dosahujúce 15 metrov (na plantážach ich pestovatelia udržujú nižšie). Listy kakaovníka pripomínajú listy jablone, kvety sú malé, päťpočetné, bielej, žltej alebo červenej farby. Ich opelenie je však pomerne náročné (stará sa o ne hmyz aj vietor), takže len okolo 5 percent kvetov sa nakoniec vyvinie v plod. Veľké žlté alebo červené bobule obsahujú niekoľko desiatok semien obalených žltou dužinou.


Zber kakaových plodov je náročný na fyzickú silu. Musia sa od vetví odsekávať, potom je potrebné z bobúľ vyňať semená a zbaviť ich dužiny. Samotná výroba kakaa zahŕňa fermentáciu bôbov, ich sušenie a praženie. V spracovateľských závodoch sú bôby pomleté a zložitým postupom z nich vzniká kakaové maslo a čisté kakao. K obom medziproduktom sa potom pridávajú ďalšie suroviny, zmes sa dlho mieša, zahrieva, chladí... Na konci celého procesu môže byť tabuľka čokolády alebo čokoládové šošovky. Čím viac kakaovej hmoty obsahujú, tým viac percent majú v názve, a tým sú teda kvalitnejšie.


Prečo na kvalite u čokolády tak záleží? Pretože len kvalitný produkt obsahuje antioxidanty, minerálne látky a vitamíny, nie zahusťovadlá, umelé arómy a podobné látky. Pozitívny vplyv konzumácie čokolády na zdravie je preukázateľný, ostatne dokladá ho jej mimoriadna obľuba naprieč storočiami.

Pokiaľ ide o alergény, mali by byť opatrní ľudia s alergiou na mlieko, kakao a vanilín. Výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín.


Skladujte pri teplote 12-20 ⁰C.

Účinky kávy

Kakao
Účinky kakaa
Vanilka
Účinky rooibosu

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Čokoládové šošovky môžete konzumovať "len tak", výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch. Taktiež je možné použiť čokoládu na fondue.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g čokoládových šošoviek
Energetická hodnota: 2250 kj / 540 kcal
Tuky: 41,5 g
z toho nasytených : 26,6 g
Sacharidy: 32,1 g
z toho cukry: 27,7 g
Bielkoviny: 9,6 g
Soľ: 0,1 g
Pomôžte ostatným pri výbere:

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

Labužnícka rozprávka! Táto plantážová káva z južného pobrežia Kuby sa môže pochváliť takmer nulovou aciditou, ale plnou chuťou citeľným čokoládovým a karamelovým zafarbením. Pohorie Sierra Maestra, v ktorom sa narodila, jej dalo do vienka sladkú vôňu evokujúcu med a trstinový cukor. Keď si ju skutočne vychutnáte, objavíte tóny dymu a kubánskeho rumu. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
32,80 € /1000 g 3,28 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do utorka, 6. 10. 2020

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

Existujú dva druhy konzumentov čokolády. Jedni si užívajú akýkoľvek druh v akomkoľvek množstve a druhí pátrajú po lahôdkach, špecialitkách a vymazlenostiach. Nech patríte do tej či onej skupiny, nenechajte si ujsť peruánsku, 81 percentnú a ku všetkému organickú čokoládu Grand Cru Bagua Nativo. V prvom prípade poteší exkluzívnym chuťovým zážitkom, v druhom potom vedomím, že sa vám v ústach rozplýva autentický produkt prastarej odrody kakaovníkov. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
34,75 € /1000 g 3,47 € /100 g
Dodáme do utorka, 6. 10. 2020

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY 47,3% - červená čokoláda
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY 47,3% - červená čokoláda

Červené ruže, červené víno a k tomu - červená čokoláda. Novinka, po ktorej je veľká zhánka, sa vám bude páčiť. Čokoládové šošovky atraktívneho vzhľadu a rafinovanej chuti dobývajú svet. Takzvaná rubínová čokoláda je sladká a ovocno svieža zároveň. Za jej farbou stoja len a len červené kakaové bôby. Ekvádorská špecialita dáva vzniknúť úplne novému typu čokolády. Ochutnajte. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »