Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY SUMATRA ORIGIN 72%

Kód: 1357

Indonézsky ostrov Sumatra posiela do sveta nielen skvelú kávu, ale taktiež báječné kakao. Práve z neho sú vyrobené čokoládové šošovky so 72 percentami kakaovej hmoty. Kto si potrpí na skutočne plnú, čokoládovú, príjemne horkú chuť, ten by mal sumatranský poklad pridať na zoznam svojich Must have.

Veľké balenia:
Malé balenia:
26,15 € /1000 g 2,60 € /100 g
Dodáme do piatku, 19. 4. 2024
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Sumatra
Chuť
Chuť:
Horká čokoláda

Zloženie

Kakaová hmota Sumatra 72%, Cukor, Kakaové maslo, Sójový lecitín, Prírodný vanilkový extrakt

Chuť

Čokoládové šošovky Sumatra origin 72% si stoja za svojím názvom. Ich chuť je silná, hutná a čokoládová. Pripravte z nich intenzívny nápoj rozpustením v kravskom, sójovom alebo napríklad makovom mlieku. Šošovky sa tiež dobre hodia pri pečení dezertov.

Pôvod

Väčšina svetovej produkcie kakaa pochádza z afrického kontinentu. To ale neznamená, že bôby z iných miest nie sú dobré. Trebárs taká Sumatra dodáva na globálny trh kakao absolútne špičkovej kvality. Pre celú Indonéziu sú kakaové bôby jednou z najdôležitejších exportných komodít. V súčasnej dobe obhospodarujú jej poľnohospodári približne 1,5 milióna hektárov kakaových plantáží. A špeciálne Sumatra je považovaná za 3. najväčšieho exportéra kakaa na svete.


Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) pochádzajú z Južnej Ameriky a história používania ich bôbov siaha až k dávnym Mayom. Je dobre známe, že už 1 000 rokov p. n. l. pojedali semená príslušníci kultúry Olmékov, okrem iného výborní matematici, ktorí položili základy komplexnému kalendáru. Spomínaní Mayovia potom považovali bôby za tak vzácne, že nimi platili a každoročne poriadali na počesť kakaovníkov slávnosti. Nápoj z kakaa hral hlavnú úlohu napríklad pri svadobných obradoch. Čokoláda v podobe, ako ju poznáme dnes, pochádza ale až z polovice 19. storočia.


Samotné kakaovníky sú vždyzelené stromy dosahujúce 15 metrov (na plantážach ich pestovatelia udržujú nižšie). Listy kakaovníka pripomínajú listy jablone, kvety sú malé, päťpočetné, bielej, žltej alebo červenej farby. Ich opelenie je však pomerne náročné (stará sa o ne hmyz aj vietor), takže len okolo 5 percent kvetov sa nakoniec vyvinie v plod. Veľké žlté alebo červené bobule obsahujú niekoľko desiatok semien obalených žltou dužinou.


Zber kakaových plodov je náročný na fyzickú silu. Musia sa od vetví odsekávať, potom je potrebné z bobúľ vyňať semená a zbaviť ich dužiny. Samotná výroba kakaa zahŕňa fermentáciu bôbov, ich sušenie a praženie. V spracovateľských závodoch sú bôby pomleté a zložitým postupom z nich vzniká kakaové maslo a čisté kakao. K obom medziproduktom sa potom pridávajú ďalšie suroviny, zmes sa dlho mieša, zahrieva, chladí... Na konci celého procesu môže byť tabuľka čokolády alebo čokoládové šošovky. Čím viac kakaovej hmoty obsahujú, tým viac percent majú v názve, a tým sú teda kvalitnejšie.


Prečo na kvalite u čokolády tak záleží? Pretože len kvalitný produkt obsahuje antioxidanty, minerálne látky a vitamíny, nie zahusťovadlá, umelé arómy a podobné látky. Pozitívny vplyv konzumácie čokolády na zdravie je preukázateľný, ostatne dokladá ho jej mimoriadna obľuba naprieč storočiami.

Pokiaľ ide o alergény, mali by byť opatrní ľudia s alergiou na mlieko, kakao a vanilín. Výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín.


Skladujte pri teplote 12-20 ⁰C.

Upozornenie

Pokiaľ si čokoládu objednáte počas skutočne horúcich letných dní, môže sa stať, že pri preprave dôjde k ich deformácii alebo čiastočnému roztaveniu. Na kvalitu čokolády nemá táto zmena vplyv.

Účinky kávy

Kakao
Účinky kakaa
Vanilka
Účinky rooibosu

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Čokoládové šošovky môžete konzumovať "len tak", výborne chutia rozpustené v horúcom mlieku alebo v najrôznejších dezertoch. Taktiež je možné použiť čokoládu na fondue.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g čokoládových šošoviek
Energetická hodnota: 2250 kj / 540 kcal
Tuky: 41,5 g
z toho nasytených : 26,6 g
Sacharidy: 32,1 g
z toho cukry: 27,7 g
Bielkoviny: 9,6 g
Soľ: 0,1 g
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO zrnková káva

Stopercentná arabika, stopercentný zážitok! Elegantná Kolumbia Supremo Medelin vám pripraví nezabudnuteľné stretnutie s exotickým ovocím a čokoládou. Hoci je silná a aromatická, pôsobí harmonicky až hebko. Exkluzívne a pravidelné kávové zrnká sú pražené stredne, čím vyniknú delikátne tóny kávy a príťažlivé vône. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
32,35 € /1000 g 3,25 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do piatku, 19. 4. 2024

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY ARRIBA EKVÁDOR MLIEČNA 39%
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY ARRIBA EKVÁDOR MLIEČNA 39%

Odkiaľ nesiete tie bôby? De rio arriba! - Rozhovor medzi švajčiarskym výrobcom čokolády prechádzajúcim sa na hornom toku rieky Guayas a ekvádorským pestovateľmi kakaovníkov celkom iste prebehol. Aspoň podľa legendy. Miestne stromy plodiace semená mimoriadnych vlastností potom dostali priezvisko Arriba. Od tej doby je čokoláda z ekvádorskej odrody kakaovníkov Forastero Arriba považovaná za najkvalitnejšiu na svete. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
44,80 € /1000 g 4,50 € /100 g
Dodáme do piatku, 19. 4. 2024

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GHANA ORIGIN MLIEČNA 42%
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GHANA ORIGIN MLIEČNA 42%

Toto je panečku maškrtenie, ako sa patrí! Originálna mliečna čokoláda so 42 percentami kakaa rozveselí aj nejzamračenější deň. Okrem toho, že chutí priamo famózne, obsahuje antioxidanty, vitamíny a minerály, ktoré dvíhajú náladu a dodávajú energiu. Užite si čokoládu zo zeme, ktorá dodáva kakao do celého sveta. Je skvelá v horúcom mlieku, polevách, dezertoch aj len tak k dobrej knižke. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
53,45 € /1000 g 5,35 € /100 g
Dodáme do piatku, 19. 4. 2024
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »