

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GHANA ORIGIN HORKÁ 70%
Ghana sa bez kakaa nezaobíde. Rovnako, ako sa bez ghanského kakaa nezaobídeme my. Čokoláda z neho vyrobená býva krémová, s tónmi ovocia a smotany. Keď budete pozorne ochutnávať, možno ich nájdete aj v týchto 70-percentných čokoládových šošovkách. Pretože obsahujú skutočne veľkú dávku kakaovej sušiny, môžete sa tešiť na zážitok intenzívny a dlhotrvajúci.
Zloženie
Kakaové máslo 70%, Cukor, Kakaové maslo, Sójový lecitín, Prírodný vanilkový extraktChuť
Čokoládové šošovky Ghana origin horká 70% vynikajú silnou, aromatickou čokoládovou chuťou, ktorá však v ústach zanecháva pocit jemnosti a ľahkosti. Pretože k typickým vlastnostiam ghanského kakaa patrí krémovosť a jemné tóny ovocia, nájdete ich aj v týchto čokoládových šošovkách.
Pôvod
Ghana je druhým najväčším producentom kakaových bôbov na svete, v rokoch 1911-1973 pokrývala svetovú produkciu z 30-40 percent. Dnes ide o podiel menší, uvádza sa asi 13 percent. Kakao v Ghane pestujú zrejme od roku 1895, kedy si niekoľko bôbov priniesol vo vrecku kováč Tetteh Quarshie, a to z ostrova Fernando Po (dnes Bioko).
Kakaovníky (Theobroma cocoa) sa rýchlo stali dôležitou súčasťou miestneho poľnohospodárstva, neskôr nad ním prevzala zodpovednosť vláda s cieľom chrániť farmárov pred kolísaním výkupných cien. To sa síce úplne nepodarilo, ale štátom založená a riadená organizácia Cocobod im poskytuje napríklad dotovanie hnojív a kontrolu kvality. Vďaka tomu sa Ghančanom podarilo zachovať povesť producentov skvelého kakaa a naďalej ju rozvíjať.
Dnes sa pestovaniu kakaa v Ghane venuje okolo 1,6 milióna ľudí. Kakaovníky sú vysádzané v týchto regiónoch: západnej, strednej, Brong Ahafo, východnej, Ashanti a regióny Volta.
Ghanská vláda si kladie za cieľ spracovať aspoň 40 percent produkcie krajiny vo vlastných závodoch. Akonáhle dorazí úroda kakaových bôbov do továrne, sú bôby vyčistené a upravené pod veľkým tlakom pri teplote 220 ºC, aby boli zničené všetky baktérie. Nasleduje praženie, drvenie a oddelenie šupiek. Až potom je možné pristúpiť k mletiu kakaových zŕn. Počas neho sa zároveň kakao mechanicky zahrieva a kakaová hmota sa tak roztaví. Akonáhle má asi 80 ºC, putuje do nádrží na schladenie, potom do chladiacich tunelov a foriem. Z nich robotníci vyklápajú 25 kilogramové bloky kakaovej hmoty. Tie môže producent predať, alebo použiť na ďalšie spracovanie.
Upozornenie
Pokiaľ si čokoládu objednáte počas skutočne horúcich letných dní, môže sa stať, že pri preprave dôjde k ich deformácii alebo čiastočnému roztaveniu. Na kvalitu čokolády nemá táto zmena vplyv. |
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Šošovky môžete použiť na priamu konzumáciu, je možné si nimi ochutiť raňajkové či desiatové kaše, pridať ich do dezertov, vyrobiť z nich polevy alebo najrôznejšie nápoje.










Tuky: | 46 g |
z toho nasytených : | 29 g |
Sacharidy: | 36 g |
z toho cukry: | 31 g |
Bielkoviny: | 6,3 g |
Soľ: | 0,0 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ČOKOLÁDOVÉ ŠOŠOVKY GRAND CRU BAGUA NATIVO PERU 81%

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO
