

SMOTANOVO - KARAMELOVÁ rozpustná káva
Rozpustná káva má svojich priaznivcov aj ohováračov. Sme si však istí, že šálkou rýchleho, chutného a elán dodávajúceho nápoja nepohrdne nikto. Zvlášť, keď v ňom vonia karamel a smotana. Navyše, toto nie je len tak nejaký instant. Je to káva vymrazovaná, pripravená s najväčšou starostlivosťou a z najlepších zŕn. Presvedčte sa sami, ako sa veci naozaj majú.
Zloženie
Arabica 80%, Robusta 20%, Aróma prírodná, KaramelCrema a chuť kávy
Rozpustná káva Smotanovo-karamelová je postavená na plantážnej mexickej arabike a robuste. Vďaka tomu má plnú chuť a príjemnú arómu, na ktorú sa smotana a karamel krásne viažu. Kávu si môžete dopriať horúcu aj ľadovú.
Pôvod kávy
Mexiko je 8. najväčší svetový producent kávy. Plantáže sa rozkladajú predovšetkým na juhu a v centrálnej oblasti krajiny, roľníci pestujú prevažne arabiku, za udržiavanie vysokej a stabilnej ceny kávy na trhu zodpovedá vládou regulovaný Instituto Mexicano del Cafe.
Miestna káva je preslávená ľahkým telom, nízkou kyslosťou a širokou škálou chutí a podtónov, podľa konkrétneho regiónu, v ktorom vyrástla. Spracovatelia kávy a baristi hovoria, že mexická káva "nie je zložitá" a preto je vynikajúca ako základ pre rôzne zmesi alebo spôsoby využitia. Jedným z nich môže byť aj lyofilizácia.
Ešte skôr, než dôjde k samotnému vymrazovaniu, musí byť z pražených kávových zŕn vyrobený kávový extrakt. Až ten je zmrazený pri teplote okolo -40 C a následne vo vákuu zbavený vody. Lyofilizácia dokáže uchovať všetky dôležité chuťové a aromatické vlastnosti. Lyofilizovaná, teda vymrazovaná káva je charakteristická drobnými kryštálikmi. Rozpustná káva vyrobená takzvaným sprejovaním má vzhľad prášku alebo drobunkých guľôčok. Nedosahuje tak vysokých kvalít ako vymrazovaná, pretože sa pri jej produkcii používa horúci vzduch, ktorý mnohé citlivé zložky kávy ničí.
Aby boli výsledná chuť a vlastnosti rozpustnej kávy čo najlepšie, používajú sa pre jej výrobu ako zrná arabiky, tak robusty. V prípade kávy Smotanovo-karamelová v pomere 80:20. Na trhu však možno naraziť aj na kávu založenú z väčšej časti na robuste, ktorá je lacnejšia. Má síce silnejšiu a akosi mohutnejšiu chuť, na druhú stranu dokáže úplne prebiť prírodné a toľko žiaduce tóny pôvodného kávového zrna.
Rozpustnú kávu pripravíte veľmi rýchlo a ľahko. Stačí ju zaliať horúcou vodou. Avšak pozor - nepoužívajte vodu vriacu. Káva je tiež výborná na prípravu ľadových nápojov, ktoré v horúcich dňoch výborne osviežia. Nie nadarmo dopyt po instantnej káve celosvetovo rastie. Od roku 2000 sa predaj údajne zvýšil trojnásobne.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Pre optimálnu prípravu vyberte malý hrnček s obsahom 90 ml.
- Použite 1 alebo 2 lyžičky kávy a zalejte prevarenou vodou s teplotou 90 °C. Vriaca voda pripraví kávu o jej výraznú chuť.
- Na prípravu kávy vždy použite čerstvú vodu.




















31. 1.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

FRANCÚZSKA VANILKA rozpustná káva

IRISH CREAM rozpustná káva
