

ČOKOLÁDOVO - ORECHOVÁ zrnková káva
Ste konzervatívny, ale čas od času vás premôže zvedavosť? Ako chutí napríklad káva obohatená o tóny orieškov a čokolády? Akú asi robí cremu? A môže vôbec dosahovať kvalít neochutených arabík? Radi vás presvedčíme, že je vynikajúca, poteší penou jemnou a kompaktnou, kvalitou sa vyrovná najskvelejším kávam. Áno, toto je káva pre milovníkov nenápadných inovácií.
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Káva čokoládovo-orechová chutí presne ako jej základ, teda arabika z peruánskych Ánd, len ju podkresľuje čokoláda s orechmi. Kompozícia pôsobí čisto, hladko a sladkasto. Crema je svetlá, jemná.
Pôvod kávy
Aby ste zistili, čo je táto káva zač, prečítajte si niečo o peruánskom Puno. Odtiaľ totiž pochádzajú zrnká arabiky, ktoré náš pražiar ešte pred pražením obohatil o pár kvapiek prírodnej arómy. Samotné praženie potom vykonal decentne a na stredný stupeň. Aby zachoval všetky chute a vône kávy.
Predstavte si vysoké hory, zlé cesty, niekoľko málo dedín vo svahoch a v diaľke veľké modré jazero. Tie hory sú Andy a jazero Titicaca. Ste na juhovýchode Peru, necelých 2 tisíc metrov nad morom. Kúsok pod vami sa rozprestierajú zelené kávovníkové plantáže, vzduch je čistý, vlahý a chladný... Teraz už možno tušíte, že miestna káva má svoje čaro. Ukrývajú sa za ním nielen výnimočné prírodné podmienky, v ktorých rastie, ale aj práca skúsených farmárov, ktorí ju zberajú a spracovávajú.
Kávovníky (Coffea arabica) rodia až po dvoch alebo troch rokoch a farmári si ich pestujú od sadeničiek. Kry s tuhými listami kvitnú bielo-ružovo, plodia červené, žlté alebo oranžové kôstkovice. V každej takejto kávovej čerešni sú dve kôstky, každá s jedným semenom. Po zbere je potrebné nasypať bobule do vody, pretlačiť ich drviacimi plechmi a tým zbaviť dužiny a šupiek. Oddelené kávové zrnká sa potom nechávajú fermentovať a sú sušené, zvyčajne na priamom slnku.
Káva je balená do jutových vriec a zaslaná na burzu. V suchom a tmavom prostredí vydrží zelená káva v čerstvom stave niekoľko mesiacov. "Odpočinok" zrnkám naopak prospeje. Praženie je pre výslednú chuť nápoja zásadným krokom. Ide doslova o alchýmiu, ktorú si každý pražiar necháva ako tajomstvo. V prípade tejto ochutenej kávy poprášil zrnká ešte pred pražením prírodnou arómou.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

KARAMELOVÁ zrnková káva
