

COLUMBIA HUILA WOMEN´S COFFEE PROJECT - Micro Lot
V juhozápadnej Kolumbie, na sopečnej pôde vysokých hôr, dozrieva káva. Na tom by nebolo nič zvláštneho. Červené bobule v sebe samozrejme skrývajú zrnká jedinečnej chuti a vône. Také nikde inde na svete nerastú. Preto patrí mikrolot z oblasti Huila k najvyhľadávanejším. Stoja za tým ženy z 21 fariem, ktoré vďaka našim maškrtným jazýčkom pošlú svoje deti do škôl a zabezpečia im služby lekára.
CREMA A CHUŤ KÁVY
Stopercentná Arabika pomenovaná Colimbia Huila Women´s Coffie Project chutí skutočne mimoriadne. Pri správnej príprave vaše zmysly sa dočkajú najprv tóny čerstvého pomaranča, ktorý postupne prejde do mandlí a vlašských orechov. Káva poteší tiež s plným telom a jemnou grapefriutovou vôňou. Crema je ľahká a kompaktná.
PÔVOD KÁVY
Vychutnávať si túto kávu, je ako podať si ruky s desiatkami upracovanými kolumbijskými ženami. Vo farebných zásterách s so večným úsmevom pravidelne sa starajú o kávovníky odrody Castillo a Columbia, ktoré rastú na 21 fariem v rozlohe 56 hektárov. Ich život ovplyvňuje káva od rána do večera. A ich deti môžu vďaka nej chodiť do školy, získať lekársku starostlivosť a dopriať si lepšie topánky. Oblasť Huila najviac ovplyvňuje vulkanická erupcia.
Sopky vytvorili mohutné masy hôr aj hlboké údolia, cez ktoré preteká rieka Magdalena. V púšti Tatacoa stúpajú teploty na 35°C, na horských vrcholoch Nevado del Huila teplota málokedy prekročí nulu. Hlavnými vývoznými produktmi regiónu sú ropa a káva alebo výrobky z kávy. Produkuje ich 35 z 37 tamojších obcí.
Cieľom kolumbijskej vlády je podporovať kávové plantáže tak, aby zaistili poľnohospodárom dostatočné prijmi. V Huila sa pestuje aj ryža, kukurica alebo cukrová trstina. V Kolumbii sú kávové bobule bežne spracované takzvanou mokrou cestou. To znamená, že zber plodov kávovníkov (Coffea arabica) nasypú farmárky (áno, v prípade mikrolotu Columbia Huila Women´s Coffee Project ide naozaj výhradne o ženy) do vody a tie, ktoré klesnú ku dnu, pretlačia drviacimi plechmi. Takto dôjde k uvoľneniu kávových zŕn. Aby káva získala potrebné vlastnosti a zbavila sa tenkých škrupín, ponecháva sa fermentovať vo veľkých sudoch. Na konci je potrebné kávu usušiť a dočistiť.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
1. Kávu namelte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
2. Na 1 kávu použite aspoň 1,5-2 kávovej lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
3. Kávu zalejte s teplou vodou, cca 95°C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Prezerali ste
