

KOSTARIKA FINCA EL ROSARI - Micro Lot
Rodina je základ ... dobré plantáže. Keď pred pol storočím vysadil Moises Meza prvé kávovníky v oblasti Leon Cortes, už tušil, že robí dobre. Dnes jedinečnú kávu pestujú v tieni stromov jeho synovia Javier a Gabriel. Na ich mikroloty čakajú kávomilci na celom svete veľmi netrpezlivo. Ten posledný má jemnú, mliečno čokoládovú chuť osvieženú tónmi čerešní. Bez preháňania najlepšia káva z Kostariky dostane aj vás.
Zloženie
Arabica 100%CREMA A CHUŤ KÁVY
Kostarika Finca El Rosario zaujme vyváženou chuťou s príjemne miernou kyselinkou a stopami mliečnej čokolády. Doslova famózne ju dopĺňajú čerešne a melasa. Espresso pripravené z tejto kávy poteší jemnou a kompaktnou cremou.
PÔVOD KÁVY
Malá plantáž v typicky kávovom regióne Kostariky dostala do vienka nielen nádherné meno. El Rosario (ruženec) si zapamätajme tiež kvôli skvelým mikrolotům, ktoré od roku 2007 produkuje. Kávovníky odrôd Caturra a Red Catuai pestuje rodinná farma na úrodnej sopečnej pôde, v nadmorskej výške 1 600 metrov. Pre oblasť Leon Cortes v regióne Tarazzu, kde El Rosario leží, je typické mierne podnebie s teplými dňami a chladnými nocami. Do kariet jedinečné produkciu hrá tiež fakt, že kríky boli vysadené pod vysokými stromami, ktoré im poskytujú žiaduce tieň. Súhrou všetkých týchto faktorov zrejú kávové plody pomalšie, koncentruje sa v nich intenzívnejšiu chuť i arómu a vyšší obsah prírodných cukrov.
Výhodou mikrolotů je ich úplne jasný rodokmeň. V prípade Kostarika Finca El Rosario za ním stojí zakladateľ plantáže, pán Moises Meza. Ten vybudoval farmu, na ktorej pozemkoch dnes synovia Javier Meza a Gabriel Meza pestujú unikátny mikroloty vyvážené na medzinárodné trhy. Bez hnojív a pesticídov, 100-percentné šetrne k životnému prostrediu.
Plody kávovníkov sú v El Rosario zberať aj triedené výhradne ručne. Výsledkom je káva s rovnomerne veľkými zrnami a konštantnou akosťou. Špecifický je aj proces spracovania bobúľ. Najprv sú premyté vodou, aby boli zbavené nečistôt, a hneď potom ich farmári lúpu, tentoraz už bez vody. Nasleduje fáza sušenia, ktorá je veľmi delikátna a môže celú úrodu ohroziť. Kávové zrná totiž aj napriek olúpanie zostávajú čiastočne pokryté lepkavými obalmi, ktoré veľmi ľahko plesnivejú. Na farme El Rosario používajú na sušenie používajú špeciálne sušičky obracejúce kávové čerešne každých 10 minút, a to po dobu celého týždňa. Výsledkom je takzvaná Honey Coffee s miernou aciditou, výraznými tónmi ovocia a zreteľným nádychom medu.
ÚČINKY KÁVY
Konzumácia kávy podporuje psychickú i fyzickú sviežosť, prispieva k stimulácii nervovej sústavy a môže pomáhať s pamäťou, sústredením a zvládaním stresu. Káva sa tiež podieľa na urýchlenie metabolických procesov v tele, zvýšenie obranyschopnosti aj prevenciu vybraných civilizačných neduhov. To všetko nielen vďaka obsahu kofeínu, ale aj pre značné množstvo antioxidantov a minerálnych látok.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej káy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

PERU ANDES GOLD zrnková káva
