

DELIKÁTNY TANDEM - espresso zmes výberovej zrnkovej kávy
Kto by nechcel nektarinku, čokoládu a mandle v jednej malej šálke? Zvlášť, keď oblaží zmysly nadmieru jemne a na dlhú dobu. Delikátny tandem sme pripravili z výberovej brazílskej a guatemalskej arabiky, ktorú krásne dopĺňa premývaná indická robusta. Za skvostnou chuťou espressa hľadajme prirodzené vlastnosti jednotlivých káv aj um pražiara. Každej sa venoval zvlášť a presne tak, ako potrebovala. Nápoj kultivovanej chuti je ako stvorený pre chvíle relaxácie.
Zloženie
Arabica 85%, Robusta 15%Crema a chuť kávy
Espresso zrnková káva Delikátny tandem je upokojujúca, ľahka a jemná. Vďaka precíznemu vyladeniu jednotlivých zložiek vás privíta ovocnou chuťou, v ktorej ľahko odhalíte sladkosť nektariniek. Potom sa rozvinie nežná nota tmavej čokolády nasledovaná praženými mandľami. Práve ich stopa zostane vo vašich ústach veľmi, veľmi dlho. Dobre vyvážená kyslosť a horkosť, vrátane výnimočne dlhej aftertaste sa postarajú o zážitok nevšedný, delikátny. Túto espresso zmes nádherne uplatníte pri všetkých spôsoboch prípravy kávy.
Pôvod kávy
Ako a kde káva vyrástla, bola zozbieraná a za akých podmienok cestovala, hrá v jej chuti významnú úlohu. Pred ďalší zásadný okamih sa výberová arabika a robusta dostávajú v pražiarni. A presne tu začneme podrobný opis espressa Delikátny tandem. Rolu takmer hlavnú v ňom hrá náš pražiar. Bez umu, nadšenia a tiež hravosti sa tento, v dobrom zmysle slova, alchymista, nezaobíde. V prípade espresso zmesi potrebuje navyše mimoriadny dôvtip a mnohoročné skúsenosti.
Čo je na výrobe espresso zmesi tak zložité? Rozhodli sme sa postaviť ju na unikátnosti každej zo zložiek, ktoré však musia vo výslednej kompozícii súznieť. Každá single origin Speciality Coffee (jednodruhová prémiová arabika alebo robusta) vyžaduje pri pražení špecifickú teplotu, dĺžku praženia aj intenzitu prúdenia vzduchu pražičkou. Preto sorty pražíme vždy zvlášť, na konkrétny špecifický pražiaci profil. Potiaľ je praženie kávy predkladané ako jednodruhové celkom jasné.
V espresso zmesi ale potrebujeme všetky chute vyladiť, aby celková kompozícia nepôsobila hranato, horko, vyprahnuto či kyslo. Pražiar sa teda musí zamerať na konkrétnu chuť a arómu, teda pražením niektoré tóny kávy zvýrazniť, iné potlačiť. Preto sú zrná v tejto zmesi svetlejšie aj tmavšie. A preto sme ich namiešaním dokázali zostaviť espresso lahodné, delikátne a vyvážené.
Rovnako, ako venujeme mimoriadnu pozornosť praženiu, dali sme si záležať na výbere jednotlivých káv pre túto espresso zmes. Aby ste mali informácie kompletné, prikladáme ich krátku charakteristiku.
Brazílska arabika má na celom svete vynikajúce meno. O plantáže kávovníkov sa starajú predovšetkým drobní poľnohospodári, často vysoko v horách. Vďaka sopečnému podložiu, dĺžke slnečného svitu a vlhkosti produkujú kávu doslova zamatovú. Chutí sladko, po ovocí, často sa v nej objavujú tóny čokolády alebo orechov.
Zloženie
Brazília Doce Diamantina
Guatemala Santa Rosa
India Robusta Parchment AB
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 zrnková káva

BRAZÍLIA DOLCE DIAMANTINA - zrnková káva
