

SILNÁ TROJICA - espresso zmes výberovej zrnkovej kávy
Dokonale vyvážený pomer jednodruhovej kenskej, indonézskej a indickej výberovej kávy je zárukou dokonale lahodného espressa. Každú sortu totiž pražíme zvlášť a na iný stupeň. Už na prvý pohľad spoznáte svetlejšie a tmavšie zrná a na prvé ochutnanie identifikujete príjemnú ľahkosť a nasládlosť. Vďaka vyššiemu obsahu kofeínu aj chuti jabĺk a horkej čokolády sa toto espresso hodí pre začiatok každého náročného dňa.
Zloženie
Arabica 80%, Robusta 20%Crema a chuť kávy
Espresso zrnková káva Silná trojica je presne taká, akú k svojim aktivitám potrebujete. Intenzívna, vyvážená a chuťovo bohatá. V prvom dúšku objavíte zelené jablká, ktoré vás osviežia, nasledovať bude korenisto rustikálna chuť, ktorá čerstvosť ovocia utíši, a kompozíciu zavŕši horká čokoláda. Tá v ústach zostane skutočne dlho. Dobré, hladké telo uchváti každého kávomilca. Táto espresso zmes sa výborne hodí na prípravu cappuccina alebo latte macchiata.
Pôvod kávy
Zdá sa vám to komplikované? Keď pochopíte náš unikátny prístup k praženiu, získate náhľad na väčšinovo predkladané espresso zmesi. Pre známejšie "talianske espresso" k rýchlemu použitiu v automatických či pákových kávovaroch, bývajú všetky sorty pražených spoločne, a to veľmi tmavo. Ľahko sa stane, že zrná sú väčšinovo prepražené a výsledný nápoj chuťovo plocho až horkasto. Vo svete sa objavuje aj "škandinávska metóda" (pomalé, dlhšie praženie), ktorej sa naša filozofia približuje, ale ktorá môže produkovať zmesi kyslej chuti. A to rozhodne nie je naším zámerom.
V prípade Espresso zrnková káva Silná trojica dbáme na praženie presne na úroveň, v ktorej sa najlepšie prejavia prirodzené senzorické vlastnosti toho ktorého druhu kávy. Niet teda divu, že espressa pražené týmto spôsobom vynikajú chuťami plnými ovocných a kvetinových tónov. A hodia sa ako pre kávu pripravovanú v automatickom kávovare, tak pre nápoje chystané na filtri, v bialetke alebo vákuum pote.
Espresso zrnková káva Silná trojica je zostavená z dvoch výberových arabík a jednej robusty.
Pre kenskú arabiku platí, že má výraznú arómu, príjemnú kyselinku, zamatovú hebkosť a hrajú v nej tóny bobuľovitého ovocia. Pochádza zo slávneho regiónu Nyeri District, kde sa pestovaniu kávovníkov venujú prevažne drobní roľníci. Červené kávové bobule sú zberané priebežne, v stave najvyššej zrelosti a spracovávané takzvanou mokrou metódou čiže premývaním.
Arabiku z Indonézie možno všeobecne opísať ako vyváženú, príjemne čokoládovú a sviežo ovocnú. Sorta použitá v tomto espresse bola zozbieraná v hornatej oblasti Toraja pokrytej malými kávovými plantážami. Plody kávovníkov boli spracované premývaním, zelené kávové zrnká potom boli sušené na priamom slnku.
Aby bola Silná trojica skutočne silná, upražili sme špeciálnym spôsobom taktiež indickú robustu. Okrem vysokého obsahu kofeínu je pre ňu typická čokoládovo zemitá chuť. Vyrástla v Kerale, na severovýchode Indie, na plantáži obklopenej ovocnými stromami a záhradami s korením. Roľníci kávové bobule spracovali premývaním. Robusta z Indie je preslávená na celom svete. V našej espresso zmesi sa okrem úžasnej chuti stará tiež o súdržnú, hustú cremu.
Zloženie
Java Jampit A/WP-1X Estates
Keňa AA
India Robusta Parchment AB
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

NIKARAGUA SHG JINOTEGA EP GRADE zrnková káva

KUBA ALTURA LAVADO EXCLUSIVE
