

DOMINICANA AA JUNCALITO
Ak je pre vás Dominikánska republika synonymom vysnívanej dovolenky, priraďte si k nej ešte jeden pojem: luxusná káva. Nádherná krajina v Karibiku je ďalšou destináciou na našej výprave za plantážnymi kávami. Predstavte si dlhú bielu pláž, krištáľové more a šálku lahodného espressa. Čo viac chcieť.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Káva z Dominikánskej republiky je považovaná za mimoriadne kvalitnú. Stopercentnú arabiku charakterizuje príjemná sladkosť, vyváženosť a komplexnosť. Chuť je bohatá a predsa harmonická, spoznáme v nej citrusové plody, najmä pomaranče a grepy. Vysoká akosť kávy a čerstvé praženie sú zárukou neobyčajne lahodnnej arómy a kompaktnej, jemnej cremy.
Pôvod kávy
V Dominikánskej republike nenájdeme len pláže. Skutočný cestovateľ objaví tiež pomerne vysoké hory. Tá najvyššia, Pico Duarte, meria dokonca 3 087 m.n.m. Región Cibao, v ktorého horách káva Dominicana AA Juncalito rastie, je hlavnou poľnohospodárskou oblasťou štátu. Leží v severnej časti republiky (tvorí prirodzenú hranicu s Haiti) a slovo "Cibao" znamená "miesto, kde o skaly nie je núdza". Okrem krásnej horskej krajiny oplýva radom vodopádov a riek, ale aj pamiatkami.
Kávovníky sa do Dominikánskej republiky dostali v roku 1715. Priviezli ich obchodníci z Martiniku. Vzhľadom k nadmorskej výške, v ktorej dnes kávovníky rastú, možno hovoriť o čisto organickom poľnohospodárstve. Ťažko prístupný terén totiž znemožňuje použitie priemyselných hnojív alebo postrekov, každý pohyb medzi kríkmi kávovníkov je obtiažny.
Zber prebieha priebežne, podľa toho, ako červené ovocie obsahujúce dve kávové zrnká dozrieva. Farmári používajú na spracovanie takzvané premývanie. Bobule nasypú do vody, pretlačia ich cez špeciálne drviace plechy a zbavia ich tak dužiny. Vo fermentačných kadiach potom prebehne kvasný proces. Kávové zrnká zbavené šupiek sa sušia na slnku aj v sušiarňach. Nakoniec sa triedia a balia.
Dovozcovia skutočne kvalitnej plantážovej kávy ju pražia po menších objemoch tesne pred tým, ako ju odosielajú zákazníkom. Tým zaistia jej čerstvosť.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
