

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN EP FANCY zrnková káva
Vydajte sa s nami na cestu pod veľkými vulkánmi, okolo zátok a slepých ramien, v tieni banánovníkov... Istoiste narazíte na voňavé plantáže. Káva zo severnej Kolumbie má jedinečné čaro. Zahrnie vás jemnosťou, ale aj silou, osloví sladkosťou ale aj jemnou kyslosťou. Vaše zmysly zahalí do kokosu a dodá energiu.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Kolumbia excelsa Medelin patrí ku silným kávam s kvalitným, veľkým zrnom a plnou intenzitou. Pražíme ju tak, aby vynikla jej vyvážená sladkosť, ktorú nasleduje kokosová aróma. Jej dochuť zostáva na jazyku a vytráca sa postupne až po dlhšej dobe. Vďaka nej je káva z Pedregal veľmi žiadaná. Hustá a trvalá pena zážitok ešte umocňuje.
Pôvod kávy
Akostná plantážová káva z Kolumbie patrí k najvyhľadávanejším na svete. Juhoamerická krajina je obmývaná Atlantickým a Tichým oceánom, čo výrazne ovplyvňuje jej klímu a striedanie ročných období. Aj napriek častým výkyvom počasia zožali farmári v roku 2013 okolo 600 tisíc ton kávových bôbov. Vzrast produkcie tak zaradil Kolumbiu medzi trojicu najvýznamnejších kávových veľmocí.
Stopercentná arabika z regiónu Pedregal vyrastá na úpätí Ánd. Sopečná pôda jej dodáva potrebné živiny, vysoká vzdušná vlhkosť potrebnú vlahu. Starostlivý výber odrody Bourbon, ktorému miestne prírodné podmienky maximálne vyhovujú, umožňuje farmárom predávať kávu vysokej kvality, s plným telom a hodvábnou jemnosťou.
Kávovníky (Caffee arabica) sú v Pedregal zberané väčšinou priebežne po celý rok. Je tak zaistený zber iba najzrelších bobúľ (vzhľadom pripomínajúcich čerešne) a vďaka ručnému obhospodarovaniu plantáží tiež šetrné nakladanie s nimi. Kávové zrná sa spracovávajú mokrou metódou - plody sa najprv nasypú do vody a tie, ktoré zostanú na hladine sú odstránené. Na dne zostávajú zrelé a stopercentne akostné bobule, ktoré sú aj s vodou pretláčané cez drviace plechy. Tie zbavia kávu dužiny a väčšiny šupiek. Po fermentácii, ktorá je pozorne sledovaná, pretože zásadne ovplyvňuje konečnú chuť a arómu kávy, sú zrnká sušené - najprv na slnku, potom v sušiarňach.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























30. 12.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

ETHIOPIA DJIMMAH zrnková káva
