

EKVÁDOR rozpustná káva 100% robusta
Hádajte, koľko instantnej kávy ročne vypijú Francúzi. A Slováci? Niekoľkonásobne viac! Asi vďaka jednoduchej príprave, asi vďaka okúzleniu tým krátkym a rýchlym rozpustením voňavých kryštálikov v šálke... Aby bolo z čoho vyberať dovážame z Ekvádoru kávu silnú a výrazne citrusovú. Hodí sa pre chvíle intenzívnej práce takisti ako na relaxovanie. Stopercentnú rozpustnú Robustu by ste mali vyskúšať.
Zloženie
Robusta 100%CREMA A CHUŤ KÁVY
Pretože ide o 100% Robustu, je chuť tejto kávy intenzívny. Napriek tomu nestratí harmonické tóny citrusov, pre ekvádorské kávy typické. Penu sa dá popísať ako ľahkú, príjemnú.
PÔVOD KÁVY
Rozpustná alebo instantná káva bola prvý krát verejne uvedená v Buffalu japonsko-americkým chemikom Satori Kato. V roku 1910 si ju nechal patentovať G.C.Washington a dával ju na povzbudenie vojakom. Ale až v 50. rokoch 20. storočia prenikla do domácností. Od tej doby je rozpustná káva neodmysliteľnou výbavou veľa kuchýň. Pokiaľ ide o Európu, najväčšiu spotrebu podľa prieskumu International Coffee Organization z roku 2012 vykazujú obyvatelia Českej republiky (3,3kg na osobu a rok), hneď za nimi sa umiestnili Rakúšania (1,9kg) a Slováci (1,6kg). Naopak najmenej sa instantná káva zrejme pije vo Francúzsku (0,5kg), Taliansku (0,1kg) a Švédsku (0,3kg).
Veľkou výhodou rozpustnej kávy je jej skutočne ľahká a rýchla príprava. Horúci povzbudzujúci nápoj tak môže byť k dispozícii behom niekoľko sekúnd. Vlastnosti aj vzhľad tejto kávy sú dané spôsobom výroby. Na trhu je dostupná káva lyofilizovaná (vymrazená) a sprejovaná (spray-dried). Ekvádor rozpustná káva 100% Robusta bola vyrobená druhým spomínaným spôsobom.
Sprejovanie kávy je rozšírenejším spôsobom výroby, zároveň aj lacnejším. Zjednodušenie ide o to, rozprášiť silný kávový extrakt (pripravený varením praženej kávy) na stene rozohriatych bubnov. Kvapalina behom procesu stratí vlhkosť a suché čiastočky padajú dole. Sú okamžite zbierané, vážené a balené.
Ekvádor je krajina, v ktorej sa pestuje Arabika a Robusta v približne rovnakom pomere. Kávovníky rastú hlavne na kopcovitých platážach pokrývajúcich svahu And. Napriek tomu, že táto rovníková krajina nepatrí k veľkým svetovým producentom kávy, exportuje zrnká vysokej kvality a značnej obľúbenosti.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Pre optimálnu prípravu vyberte malý hrnček s obsahom 90 ml.
- Použite 1 alebo 2 lyžičky kávy a zalejte prevarenou vodou teploty 90 °C. Vriaca voda pripraví kávu o jej výraznú chuť.
- K príprave kávy vždy použite čerstvú vodu.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

MEXICO rozpustná káva - mix 100% arabicy a robusty

EKVÁDOR - lyofilizovaná rozpustná káva
