ETHIOPIA DJIMMAH zrnková káva
Káva s plným telom a zmyselnou chuťou vína a ovocia. Na takú už teraz nemusíte do najlepšej kaviarne v meste. Pripravte si ju doma! Akonáhle ju objednáte, hneď ju upražíme a okamžite pošleme na váš stôl. Keď budete venovať pozornosť správnemu mletiu a príprave, čaká na vás skvostná šálka s kompaktnou cremou a bohatou arómou.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Ďalšia zo stopercentných etiópskych arabík nesklame žiadneho kávomilca. Excelentné Djimmah zaujme plnou chuťou s dotykom vína a ovocnou stopou. Na poschodí zostáva dlho, ovocie odznieva príjemne do stratena. Pena je elastická, hutná.
Pôvod kávy
Vynikajúca etiópska káva z oblasti Kaffa, ktorá produkuje ročne 60 tisíc ton kávy, patrí medzi stálice na trhu. Ethiopia Djimmah možno nájsť aj pod názvom Jimma Coffee. Meno regiónu ležiaceho na juhozápadnej strane Etiópie pochádza z arabského "qahwah" - teda "nápoj z bobúľ" a jasne dokladá dlhú históriu pitia kávy.
Dažďové pralesy, ktoré predtým lokalite dominovali, sa premenili na poľnohospodársku pôdu. Za posledných 30 rokov ubudlo 60 percent stromov. Preto je poslednou dobou Kaffa pod prísnou ochranou (v roku 2010 bola vyhlásená biosférickou rezerváciou) a v súčasnosti v nej prevádzkuje farmy len 30 družstiev. Plody kávovníkov (Coffea arabica) sú zberané niekoľkokrát za rok, aby boli vždy zrelé a najkvalitnejšie.
Spracovávajú sa tzv. mokrou metódou, kedy sú nasypané do nádrží s vodou a pretláčané cez drviace plechy. Tie zbavia bobule veľkosti a farby višne ochrannej dužiny aj niektorých obalov. Ďalší krok - fermentácia zbaví zrnká pomocou enzýmov a baktérií posledných obalov a lepkavého slizu. Nakoniec je káva rozprestretá na betónové terasy a sušená.
Účinky kávy
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.