

ETHIOPIA YIRGA CHEFFE zrnková káva
Ľudia sa delia na tých, čo kávu milujú a tých, ktorí jej na chuť ešte len prídu. Skúste pripraviť výberovú Yirga Cheff vo väčšej spoločnosti. Jej kvetinová aróma priláka určite väčšinu prítomných. Jedna z najušľachtilejších etiópskych káv je horúca ako miestne slnko a rozmanitá ako východoafrická krajina. Nájdete v nej radosť, energiu a prírodu.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Ak máme popísať chuť tejto lahôdky, nevyhneme sa slovám ako čistá, krásna, kvetinová. Ethiopia Yirga Cheff je skutočne delikátna, aj keď hodnoty jej kyslosti a intenzity dosahujú takmer maximá. V chuti môžeme rozpoznať sladké stopy omamných tulipánov a gerber, niekedy možno identifikovať aj tóny broskýň, marhúľ a medu. Chuťový zážitok umocňuje ako krása veľkých a lesklých zŕn, tak pekná a kompaktná crema.
Pôvod kávy
Etiópsky región Yirgacheffe sa zapísal do histórie kávy svojim prvenstvom v takzvanom mokrom spracovaní. Bola tu postavená unikátna umývacia stanica, ktorá znamenala totálny prerod v kvalite etiópskej kávy. Na rozdiel od iných častí krajiny, kde sa káva pestuje masívne, zakladá si Yirgacheffe na menšej produkcii tradičných domorodých typov kávy. Káva z juhozápadu Etiópie vykazuje intenzívnu kvetinovú, sladkú arómu a vynikajúcu kvalitu.
Unikátne mokré spracovanie kávových bobúľ zahŕňa niekoľko krokov. Ihneď po zbere sa začína umývaním vo vode, v ktorej sa jednak oddelia nekvalitné plody (zostávajú na vodnej hladine) a zároveň - pri pretlačení bobúľ špeciálnymi plechmi - odstráni dužinu. Vo vode si bobule pobudnú až 18 hodín. Ďalším krokom je fermentácia. Zbaví vlhké zrná slizu a vyzdvihne chuťové a aromatické prednosti kávy. Potom prichádza na rad sušenie a balenie do jutových vriec.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO zrnková káva
