FRAPPE COOKIES - rozpustná káva
Perfektná chuť, skvelý účinok. Rozpustná káva Frappe Cookies sa vám bude páčiť po všetkých stránkach. Chutí ako mliečne sušienky, povzbudzuje ako skok do chladného potoka a pripravená je rýchlo ako mávnutím čarovného prútika. Vďaka lyofilizácii, ktorou bola vyrobená, nestráca mexická káva nič zo svojej jedinečnej arómy ani mnohovrstvovej chuti. Hoďte ju na ľad, zalejte mliekom a užívajte celoročne!
Zloženie
Arabica 80%, Robusta 20%, Sušené mlieko, ArómaCrema a chuť kávy
Rozpustná káva Frappe Cookies si za svojím názvom plne stojí. Po zaliatí horúcou (nie vriacou) alebo studenou vodou získate nápoj chuti lahodne sušienkovej, mliečnej a samozrejme ľúbezne kávovej. Pripravte si túto kávu ako letné ľadové frappe alebo ako zimnú hrejivú maškrtu. Nesklame vás v žiadnej svojej podobe.
Pôvod kávy
Lyofilizovaná, teda vymrazovaná, káva nie je žiadnym produktom chemického priemyslu alebo umelo vytvorenou látkou. Práve naopak. Od začiatku až do konca ide o výrobok postavený na prírodných základoch. Tak schválne, prejdime si jej výrobu spoločne.
Najskôr musíme vyraziť na mexickú kávovníkovú plantáž. Stará sa o ňu napríklad Fernando alebo Vicente, prevzal ju od svojho otca a robí všetko pre to, aby vypestoval zrno čo najvyššej kvality a najlepšej chuti. Tradičné postupy dopĺňa modernými technológiami, spolupracuje s vládnou agentúrou, ktorá sa stará ako o technické zabezpečenie pestovania kávovníkov, tak o stabilné výkupné ceny.
Tri až štyrikrát za sezónu vyrazí farmár s niekoľkými najatými robotníkmi medzi kríky kávovníkov s cieľom zozbierať najzrelšie kávové bobule. Aj keď ich vo veľkých, ťažkých vreciach znesú z kopcov k nákladným autám na ceste, práca im zďaleka nekončí. Červené plody je potrebné spracovať tak, aby sa z nich uvoľnili zelené kávové zrná. V Mexiku je najobvyklejšia metóda premývanie: bobule robotníci nasypú do vodných mlynov, tie ich pomocou drviacich plechov zbavia šupky a časti dužiny. Oslobodené zrná putujú do kvasných nádob s vodou, v ktorých niekoľko hodín fermentujú. Nakoniec je nutné usušiť kávu na priamom slnku. Keď je zamračené, využijú farmári sušičky.
Zelené kávové zrno putuje na trh, odtiaľ k výrobcovi rozpustnej kávy. A až potom prichádza na rad ono lyofilizovanie... Káva je najprv upražená a pomletá, aby z nej mohol byť pripravený silný extrakt. Ten smeruje do špeciálneho zariadenia, v ktorom je zmrazený až na -40 °C a za nízkeho tlaku "vysušený". O stratu vody sa postará sublimácia - priama zmena pevného skupenstva v plynné. A to je vlastne všetko.
Rozpustná káva vyrobená lyofilizáciou vyzerá ako drobné, hladké kryštáliky. Jej chuť je silná, harmonická a rôznorodá.
Kávu stačí zaliať horúcou vodou, alebo z nej môžete pripraviť ľadové frappe.
Túto rozpustnú kávu by nemali konzumovať ľudia s alergiou na mlieko. Výrobok zároveň môže obsahovať stopy lepku, sezamu, sóje, arašidov a ďalších orechov.
Účinky kávy
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Nasypte do šejkra 2 čajové lyžičky rozpustnej kávy Frappe Cookies,
- prilejte 200 ml studeného mlieka,
- pridajte pár kociek ľadu,
- dobre pretrepte a hneď podávajte.
Energetická hodnota: | 108 kcal |
Tuky: | 5,4 g |
z toho nasytených : | 3,4 g |
Sacharidy: | 7,9 g |
z toho cukry: | 7,6 g |
Bielkoviny: | 5,3 g |
Soľ: | 2,08 g |