

FRAPPÉ JAHODA - rozpustná káva
Vedeli ste, že jahody sa skôr podávali len u kráľovského dvora? Dnes je obľúbené ovocie našťastie oveľa dostupnejšie. Tak dostupné, že si ho môžete vychutnať aj v káve. Lyofilizovaná mexická arabika obohatená prírodnou jahodovou arómou je perfektným základom pre osviežujúce letné frappé. Ale nenechajte sa mýliť, maškrtné jazýčky poteší aj v horúcej verzii pre chladnejšie dni.
Zloženie
Arabica 80%, Robusta 20%, Sušené mlieko, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Pôvod kávy
Jej príbeh sa začal písať zrejme vo Francúzsku, a to už okolo roku 1881! Vtedy si ju nechal patentovať Alphonse Allais, o deväť rokov neskôr to isté na Novom Zélande urobil David Strang. Vynález bol však nakoniec pripisovaný japonskému vedcovi Satori Kato pracujúcemu v Chicagu, ktorý v roku 1901 predstavil rozpustnú kávu v Buffale na Panamerickej výstave. Vlastný výrobný proces následne vyvinul George Constant Luise Washington a rozpustnú kávu uviedol na trh; to bolo v roku 1910. Technológiu ďalej rozvíjala firma Nescafé, jej produkt sa začal predávať v roku 1938.
Dnes je instantná káva natoľko obľúbená, že na jej výrobu padne celá polovica vo svete zberaného zeleného zrna. Používa sa ako arabika, tak robusta. V prípade špičkových rozpustných káv je obsah silnej robusty nižší ako obsah sladšej a ovocnejšej arabiky.
Káva lyofilizovaná, ktorej dávame prednosť, je vyrábaná vymrazovaním. Koncentrovaný kávový extrakt, ktorý vznikne prípravou z upražených kávových zŕn, sa rozprestrie do veľmi tenkej vrstvy a za extrémne nízkeho tlaku a teploty okolo -40 ˚C niekoľko hodín sublimuje. Hmota je tak premenou pevného skupenstva v plynné zbavená vody. Výsledkom je rozpustná káva vynikajúcich senzorických vlastností. Vzhľadovo pripomína kryštáliky s hladkými, lesklými stranami.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Nasypte do šejkra 2 čajové lyžičky rozpustnej kávy Frappé Jahoda
- prilejte 200 ml studeného mlieka,
- pridajte pár kociek ľadu,
- dobre pretrepte a hneď podávajte.

























Energetická hodnota: | 108 kcal |
Tuky: | 5,4 g |
z toho nasytených : | 3,4 g |
Sacharidy: | 7,9 g |
z toho cukry: | 7,6 g |
Bielkoviny: | 5,3 g |
Soľ: | 2,08 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

VAJEČNÝ LIKÉR rozpustná káva

FRANCÚZSKA VANILKA rozpustná káva
