

FRAPPÉ KOKOS - rozpustná káva
Zloženie
Arabica 80%, Robusta 20%, Sušené mlieko, Aróma prírodnáCrema a chuť
Pôvod kávy
Ak sa máme venovať pôvodu tejto lyofilizovanej kávy, potom uveďme, že jej základ je potrebné hľadať v Mexiku. Práve tam totiž rastú kávovníky, z ktorých plodov je vyrobená. Mexickí farmári obhospodarujú malé plantáže v horách, väčšina zo 711 tisícov hektárov, na ktorých sa káva v krajine pestuje, leží na juhu. Mexiko je deviatym najväčším producentom kávy na svete, v posledných rokoch sa zameriava na pestovanie kríkov v režime organického poľnohospodárstva. Pre tamojšiu kávu je typická sladkastá chuť, stopa sviežich citrusov, ale aj vanilky, jazmínu alebo bergamotu.
Ako sa zo zeleného mexického zrna stane káva, ktorú stačí nasypať do hrnčeka a zaliať horúcou vodou (prípadne rozmiešať v studenom mlieku)? Spôsoby výroby sú v zásade dva, my (spolu s kávomilcami) dávame prednosť lyofilizácii. Zachováva vzácne aromatické látky, kvôli ktorým máme kávu toľko radi.
Arabika a robusta, ktoré sú zozbierané z mexických plantáží, putujú do výrobných závodov. Tam je potrebné kávu najprv šetrne upražiť a pomlieť. Potom je z nej pripravený silný kávový extrakt konzistenciou pripomínajúci sirup. Je rozprestretý vo veľkej komore lyofilizátore (sušičke), kde za zníženého tlaku a teploty (až okolo -40 ˚C) sublimuje. Teda - voda zamrznutá v extrakte prechádza rovno do plynného skupenstva a zráža sa v kondenzátore.
Sušenie mrazom sa uplatňuje v celej škále odborov, od potravinárstva cez farmáciu, kozmetiku až napríklad po archeológiu. Najväčšou výhodou lyofilizácie je, že nepoškodzuje bunkovej steny a preto zachováva všetky štruktúry v pôvodnom stave. Zároveň ponecháva lyofilizátu tvar, farbu, vôňu aj chuť vstupnej suroviny.
Lyofilizácia je drahšou metódou výroby rozpustnej kávy než rozprašovanie (sprejovanie). Ale jej výsledok stojí za to.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Nasypte do šejkra 2 čajové lyžičky rozpustnej kávy Frappé Kokos,
- prilejte 200 ml studeného mlieka,
- pridajte pár kociek ľadu,
- dobre pretrepte a hneď podávajte.

























Energetická hodnota: | 108 kcal |
Tuky: | 5,4 g |
z toho nasytených : | 3,4 g |
Sacharidy: | 7,9 g |
z toho cukry: | 7,6 g |
Bielkoviny: | 5,3 g |
Soľ: | 2,08 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

IRISH CREAM rozpustná káva

SMOTANOVO - KARAMELOVÁ rozpustná káva
