

FRAPPE KRÉMOVÝ KARAMEL - rozpustná káva
Ďalšie báječné frappe z našej veľkej kávovej rodiny. Krémový karamel si vychutnáte v hektickom dni úplne rovnako ako na dovolenke. Príprava snáď už jednoduchšia byť nemôže a výsledok je vždy stopercentný. Súhra chutí karamelu, smotany aj kávy sa vám zapáči s prvým dúškom. Chcete si ešte viac pochutnať? Pridajte navrch kopček vanilkovej zmrzliny!
Zloženie
Arabica 80%, Robusta 20%, Sušené mlieko, Karamelové aromaCrema a chuť kávy
Frappe Krémový karamel nie je potrebné dlho popisovať. Samozrejme, že chutí skvostne. Kombinuje totiž samé dobroty – sladký karamel, jemnú smotanu a výbornú kávu. K zmesi vymrazovanej robusty a arabiky stačilo pridať sušené mlieko a štipku tej najlepšej prírodnej arómy… a lahoda bola na svete. Odporúčame ju vyskúšať ako ľadovú, tak horúcu.
Pôvod kávy
Mexiko je krajina káve zasľúbená. Ide totiž o ôsmeho najväčšieho producenta kávy na svete, ročne jej zožne a spracuje okolo 250 tisíc ton. K najslávnejším kávovým oblastiam tohto juhoamerického štátu patrí Chiapas, Veracruz a Puebla.
Červené plody kávovníkov zberajú mexickí robotníci od septembra do marca a spracovávajú ich takzvanou mokrou metódou, teda premývaním. Proces zahŕňa pretláčanie bobúľ drviacimi plechmi, ktoré ich zbavia vrchnej šupky, a niekoľkodenné kvasenie vo fermentačných kadiach. Počas nich dôjde k rozpusteniu sladkej dužiny obaľujúcej kávové zrnká. Tie musia farmári následne usušiť, a to buď na priamom slnku, alebo v sušiarňach.
Mexická káva patrí k sladším, vykazuje ľahkú stopu orieškov a je považovaná za takmer univerzálnu. Z toho dôvodu po nej často siahajú baristi na celom svete, rovnako ako výrobcovia espresso zmesí, ktorí k arabike primiešavajú menší diel robusty. Tá dodá kompozícii peknú, vyváženú chuť. Podobne je mexická káva populárna u producentov káv rozpustných.
Rozpustné čiže instantné kávy je možné vyrobiť dvoma spôsobmi. Na začiatku oboch je príprava silného kávového koncentrátu, ktorý sa získava varením pražených zŕn a postupným odparením prebytočnej vody. Koncentrát je potom možné buď rozprašovať v horúcom vzduchu (rýchlym odparením zvyškov vody vzniká prášok), alebo lyofilizovať (sublimáciou vo vákuovej komore vznikajú drobné kryštáliky).
Lyofilizovaná (vymrazovaná) káva vykazuje vďaka šetrnejšiemu spôsobu výroby výborné chuťové aj aromatické vlastnosti. Od rozprašovanej sa líši aj vzhľadom – kryštáliky majú lesklý, hladký povrch.
Frappe Krémový karamel si ľahko pripravíte so studeným mliekom (kravským, sójovým, makovým, mandľovým…) a niekoľkými kockami ľadu. Pokiaľ naň ale dostanete chuť v zime, skúste ho rozmiešať v horúcom mlieku. Namiesto kociek ľadu pridajte napríklad lyžičku škorice a šľahačku. Dostanete nápoj, ktorý vás krásne prehreje.
Opatrní pri konzumácii tejto rozpustnej kávy by mali byť ľudia s alergiou na mlieko a tí, ktorým sa odporúča vyhýbať sa lepku, sezamu, sóje, arašidom a ďalším orechom.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Nasypte do šejkra 2 čajové lyžičky rozpustnej kávy Frappe Krémový karamel
- prilejte 200 ml studeného mlieka,
- pridajte pár kociek ľadu,
- dobre pretrepte a hneď podávajte.

























Energetická hodnota: | 108 kcal |
Tuky: | 5,4 g |
z toho nasytených : | 3,4 g |
Sacharidy: | 7,9 g |
z toho cukry: | 7,6 g |
Bielkoviny: | 5,3 g |
Soľ: | 2,08 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

FRANCÚZSKA VANILKA rozpustná káva

IRISH CREAM rozpustná káva
