

FRAPPE TOFFEE - rozpustná káva
Frappe je keď... Svieti slniečko a vy nič nemusíte. Príde návšteva a doma je hneď veselo. Ste v práci a všetko ide pekne od ruky. Skrátka pohoda, radosť, elán. Vyskúšajte frappe z lyofilizovanej kávy ochutené karamelom. S kávou, ľadom, mliekom a malou lyžičkou cukru v jednom pohári je každý deň krásny.
Zloženie
Robusta 20%, Arabica 80%, Sušené mlieko, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Rozpustná káva Frappe Toffee patrí k tým, po ktorých radi siahnete nielen v horúcich letných dňoch. Karamelová chuť, v ktorej možno identifikovať náznak orieškov, masla a medu, sa hodí k príprave nápoja horúceho aj ľadového.
Pôvod kávy
Prečo sme pre vás vybrali rozpustnú kávu vyrábanú z mexického zrna? Pretože práve Estados Unidos Mexicanos, ako znie španielsky názov stredoamerické krajiny, produkuje kávu mimoriadnej kvality. Deje sa tak samozrejme zásluhou drobných farmárov, ale aj za podpory Instituto Mexicano del Cafe (INMECAFE), vládou regulovanej agentúry majúcej na starosti technickú pomoc farmám aj udržanie stability ceny kávy na trhu. Káva je v Mexiku zdrojom príjmu pre 2 milióny ľudí a významne sa podieľa na príjmoch krajiny.
Pre mexickú kávu je charakteristická ľahká chuť, nízka kyslosť a istý náznak orechovosti. Tamojšie arabiky mávajú, najmä v závislosti na nadmorskej výške, v ktorej sú pestované, širokú škálu chutí a podtónov. Napriek tomu nie sú zložité a s obľubou ich používajú výrobcovia espresso zmesí alebo práve producenti káv rozpustných.
Rozpustnej kávy sa vyrábajú dvoma spôsobmi - rozprašovaním horúceho kávového koncentrátu alebo jeho vymrazovaním. Druhý spôsob je síce technicky náročnejší a tiež nákladnejší, avšak výsledok stojí zato. Vymrazovaná, teda lyofilizovaná káva si uchováva plnú, dlhotrvajúcu arómu a celú škálu prirodzených chutí. Preto jej dávame prednosť.
Zjednodušene možno proces výroby opísať takto: Zelené kávové zrná sa upražia, pomelú a prevarením je z nich pripravený hustý koncentrát. Ten musí byť zmrazený na približne -40 °C, rozomletý a pri zníženom tlaku zbavený vody (sublimáciou). Takto vznikajú kryštáliky rozpustnej kávy s hladkým, lesklým povrchom.
Túto rozpustnú kávu by nemali konzumovať ľudia s alergiou na mlieko. Výrobok zároveň môže obsahovať stopy lepku, sezamu, sóje, arašidov a ďalších orechov.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Nasypte do šejkra 2 čajové lyžičky rozpustnej kávy Frappe Toffee,
- prilejte 200 ml studeného mlieka,
- pridajte pár kociek ľadu,
- dobre pretrepte a hneď podávajte.

























Energetická hodnota: | 108 kcal |
Tuky: | 5,4 g |
z toho nasytených : | 3,4 g |
Sacharidy: | 7,9 g |
z toho cukry: | 7,6 g |
Bielkoviny: | 5,3 g |
Soľ: | 2,08 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

FRAPPE COOKIES - rozpustná káva

FRAPPÉ KOKOS - rozpustná káva
