

PANAMA GEISHA ESMERALDA - Micro Lot
Má titul Best of Panama, dokonalý rodokmeň a veľa obdivovateľov. Geishu z Haciendy La Esmeralda si nenechajte ujsť. Patrí k superprémiovým kávam, po ktorých je zhánka na celom svete. Vyrástla v sopečnej pôde vysočiny Boquete, na rodinnej farme, obklopená prírodnou rezerváciou plnou ohrozených zvierat a vzácnych rastlín. Vychutnajte si ovocie, jazmín a med v jednej šálke.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Stopercentná arabika Panama Geisha Esmeralda je chuťou a vôňou doslova a do písmena plná. Nájdete v nej harmonický súzvuk tropického ovocia a jazmínových kvetov s medom. Užijete si papáju, nektarinky, ananás aj marhule, privoniate k exotickým kvetom. To všetko, a k tomu krásnu kompaktnú cremu, vám tento mikrolot poskytne.
Pôvod kávy
Panama Geisha Esmeralda nemohla vyrásť inde, ako na mieste zvanom Hacienda La Esmeralda. Rodinná farma hospodáriaca na vysočine Boquete v juhozápadných horách Panamy patrí medzi mimoriadne populárne. Za jej úspechom stojí ako Daniel Peterson, ktorý vzácnu varietu kávy znovuobjavil, tak jedinečné prírodné podmienky, v ktorých sú poniekiaľ zvláštne kávovníky pestované.
Región Jaramillo špecifikuje úrodná sopečná pôda, mikroklíma s nižšími teplotami a zároveň vysokou vlhkosťou, ktorá prichádza od Atlantiku aj Tichého oceánu. Hospodárstvo Hacienda La Esmeralda pestuje kávu na 50 hektároch svahovitej pôdy. Vlastní ho rodina Petersonovcov. Farmu založil Rudolf Peterson, momentálne sa o ňu stará jeho vnuk Daniel.
Petersonovci chovali na haciende dobytok a pestovali kávu od roku 1967. V roku 1996 kúpili kvôli ideálnym podmienkam pre pestovanie kávy spomínaných 50 hektárov v oblasti Jaramillo. Daniel Peterson sa narodil v roku 1974 a po štúdiách v USA prevzal zodpovednosť za pestovanie kávy v rodinnom podniku. Darilo sa mu produkovať kávu s kvetinovou vôňou, čerstvou kyslosťou a hodvábnou dochuťou, takže s ňou vyhrával jednu súťaž za druhou. Na farme bolo zvykom, že sa všetky kávové zrná po zbere miešali a spracovávali spoločne. Daniel si ale v roku 2002 uvedomil, že plody zhruba 3 percent kávovníkov na jeho plantáži vykazujú mimoriadnu chuť a jedinečnú vôňu. Začal kávovníky variety Geisha selektovať a ukázalo sa, že zvolil najlepšiu možnú cestu. "Kávový svet má šťastie, že malá kávová farma v Jaramillo skončila v rukách rodiny Petersonovcov," píše sa na webe Collaborative Coffee Source.
Ako sa vlastne Geisha, pôvodná odroda z Etiópie, objavila v Strednej a Južnej Amerike, je dodnes trochu záhada. Nezvyčajne veľké kávovníky s plytkým koreňovým systémom a špecifickými nárokmi na vlhkosť aj UV žiarenie plodia pomerne málo kávových čerešní. Ich pestovanie aj zber sú teda značne náročné. Napriek tomu stojí zato venovať im pozornosť. Chuťové vlastnosti Geishe sú totiž dokonalé.
Všetky kávy z farmy Hacienda La Esmeralda sú certifikované spoločnosťou Rainforest Alliance, čo potvrdzuje najvyššiu starostlivosť o kávu a oddanosť myšlienkam sociálne a environmentálne udržateľného podnikania.
Účinky kávy
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95°C

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

GALAPAGOS SC 18 SAN CRISTOBAL BIO
