

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 zrnková káva
Populárnu odrodu Bourbon charakterizujú malé a pravidelné zrná, nízka acidita a plné telo. Guatemalská plantážová káva by vo vašom portfóliu obľúbených dobrôt nemala chýbať. Mimoriadne intenzívna, ovocno aromatická a stredne pražená - zachutí ako malé ristretto aj klasické espresso.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Sladká a zamatovo jemná, vždy čerstvo pražená a ovocno aromatická - taká je Antiqua San Chuan. Snúbia sa v nej tóny broskýň, sliviek a marhúľ. Šálka nie je prehnane silná, vďaka nízkej kyslosti ide o kávu hladkú a delikátnu. Dáva o sebe vedieť príjemným ovocným dozvukom. Crema je hustá, elastická.
Pôvod kávy
Káva sa v Guatemale pestuje zvyčajne vo vyšších nadmorských výškach, často na sopečnej pôde. Vďaka tomu má unikátne chuťové vlastnosti. La Antiqua je oblasť v centrálnej guatemalskej vysočine, dnes vyhlásená ako svetové dedičstvo UNESCO. Je obklopená tromi sopkami, ktorých popol bohatý na minerály jednak prospieva poľnohospodárskym plodinám ako prírodné hnojivo a tiež zadržiava v pôde vlahu.
Výroba kávy sa v Guatemale začala rozvíjať po roku 1850. Rastliny kávovníkov (Coffea arabica), pestované vo vyšších nadmorských výškach, musia byť chránené pred studenými severnými vetrami. Väčšina plantáží patrí menším farmárom, ktorí sa združujú v národnej asociácii kávy Anacafé. Vďaka tomu existuje v Guatemale kontrola kvality produkovanej kávy a tiež dohľad nad pracovnými podmienkami poľnohospodárov.
V oblasti Antiqua sa bobule kávovníkov pripomínajúce čerešne zberajú od januára do polovice marca, a to takmer nepretržite. Na plantáže vyrážajú zberači denne, aby zožali práve zrelé plody. Spracovanie mokrou metódou znamená, že bobule sú nasypané do nádrží s vodou, kde sa oddelia nekvalitné od kvalitných (klesnú ku dnu). Spolu s vodou prechádzajú cez drviacie plechy, ktoré ich zbavia dužiny. Nasleduje fermentácia a sušenie. Nakoniec sa kávové zrnká triedia a balia.
Účinky kávy
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

BRAZÍLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA
