

HONDURAS GENUINE MARCALA zrnková káva
Ani táto stredoamerická káva by nemala ujsť vašej pozornosti. Najlepšiu kávu z Hondurasu si vychutnávame aj my. Nadchla nás predovšetkým svojou komplexnosťou a hravou kombináciou sladkého karamelu so sviežim ovocím. Niekto v nej spoznáva figy, iný granátové jablká. V každom prípade je plantážová káva z Marcali hodná vyskúšania.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Stredná acidita, sladkastý karamel a osviežujúce tropické ovocie. Káva Honduras Genuine Marcali spĺňa nároky kofeínových špecialistov aj tých, ktorí si kávu vychutnávajú len po nedeľnom obede. Nádherné súmerné zrnká sa po mletí a extrakcii premenia v lahodný nápoj s nízkou, ale elastickou a jemnou cremou.
Pôvod kávy
Káva z Hondurasu nepatrí medzi "najprefláknutejšie" na svete. Napriek tomu si nachádza stále viac priaznivcov. Krajina obmývaná Pacifikom a Atlantickým oceánom je najväčší exportér kávy v Strednej Amerike. Jej väčšia polovica je pokrytá horami s priemernou nadmorskou výškou 1000 metrov. Poľnohospodárska pôda zaberá 15 percent rozlohy štátu. V Hondurase panuje bohužiaľ nepokojná politická situácia, takže obchodovať s ním je značne komplikované. Väčšina kávovej produkcie končí na komoditnom trhu.
Oblasť Marcali sa rozkladá v okolí hraníc s El Salvadorom a Guatemalou. Plantáže položené 1500 m n. m obhospodarujú drobní poľnohospodári. Plody kávovníkov (cofffee arabica) spracúvajú premývaním, ktoré ich zbavia dužiny a časti šupiek. V každej kávovníkovej čerešni sa nachádzajú dve zrnká. Tie je potrebné fermentovať, čím sa odstráni rastlinný sliz, a sušiť. V Hondurase je káva sušena výhradne na priamom slnku.
Všetku kávu pražíme tesne pred odoslaním k zákazníkovi. Len u čerstvo praženej kávy vyznejú všetky jej chuťové vlastnosti a rozvinie sa skvelá aróma.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO zrnková káva
