Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

Honduras Gerardo Mejía - El Tontolo - Anaerobic Natural

Kód: 1908

Špeciálne fermentovaná káva špeciálnej odrody, to je Honduras Gerardo Mejía - El Tontolo. Táto arabika patrí k tým, ktoré vynikajú ovocnou chuťou s jemnými tónmi čokolády a karamelu. Do povedomia baristov a znalcov dobrej kávy vstúpila v roku 2015, kedy získala titul Cup of Excellence. Sme si istí, že si ju zamilujete tiež.

Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Honduras
Odroda
Odroda:
Parainema
Región
Región:
San Marcos
Nadm. výška
Nadm. výška:
1150 - 1300m
Chuť
Chuť:
Čokoláda, Karamel, Hrozno
Spracovanie
Spracovanie:
Anaeróbna fermentácia

Zloženie

Arabica 100%

Chuť kávy

Honduras Gerardo Mejía - El Tontolo ponúka celú plejádu úžasných chutí. Najskôr zachytíte hrozno, čokoládu a exotické ovocie, potom sa rozvinú tóny jogurtu, nakoniec nastúpi ľahké ovanutie čokoládou a karamelom. Pokiaľ ide o kyslosť, obsadila by táto káva krásne druhé miesto – nie je ani silne kyslá, ani veľmi sladká. Je skrátka presne akurát.

Pôvod kávy

Keď v úvodnom popise hovoríme o špeciálnom spôsobe fermentovania a špeciálnej odrode, musíme to vysvetliť.

Arabika Honduras Gerardo Mejía – El Tontolo je spracovaná takzvanou anaeróbnou fermentáciou, ktorá v zrne rozvíja atraktívne tóny (chuť kávových bobúľ sa koncentruje v zrnách) a výrobcovia zároveň umožňuje celý proces dokonale kontrolovať. Ide o postup, pri ktorom farmári zbavia plody kávovníkov šupky a vložia ich do nerezových nádrží. Tie hermeticky uzavrú. Slizovitá dužina, ktorá obaľuje kávové zrnká, začne fermentovať, tým sa v nádobách znižuje obsah kyslíka a rastie obsah oxidu uhličitého. Tlak v nádobách rastie, až do chvíle, keď sa všetka dužina kvasným procesom rozpustí. Ale nie tak dlho, aby z nej vznikol alkohol. Práve preto je veľmi dôležité sledovať hladinu cukru, teplotu, pH, tlak a čas.

Po 18-23 hodinách býva proces na konci. Fermentovaná káva potom putuje na priame slnko, ktoré kvasenie zastaví, stabilizuje chuť zrna a dokonale ho usuší.

Farmári z Finca El Tontolo takto spracovali kávové čerešne pomerne mladé, hybridnej odrody Parainema. Bola vyvinutá v IHCAFE (honduraskom výskumnom ústave pre kávu) v roku 2002 ako „kríženec“ odrôd Caturra a Maragogype. Takto vyšľachtené kávovníky vykazujú vysoký výnos a odolnosť voči chorobám, škodcom, ale aj suchu. Dobre sa im vedie v rôznych nadmorských výškach, vrátane tých nížinných.

Chuťovo je Parainema charakteristická tónmi ovocia s jemnými kyslými valérmi a plným telom. Je často používaná ako základ pre zmesi a blendy, pretože svojím charakterom dokáže dobre podporiť a doplniť chuťové vlastnosti iných odrôd kávy.

Na koniec sa zmienme o farme Finca El Tontolo. Vlastní ju Gerardo Mejia, obhospodaruje 21 hektárov kávovníkových plantáží, z ktorých 60 percent je zatienených banánovníkmi a pomarančovníkmi. Farma má certifikáciu BIO a Fair Trade, získala aj oprávnenie používať značku Rainforest Alliance.

Účinky kávy

Arabika
Účinky arabiky

Ukážka balenia kávy

Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

  1. Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
  2. Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
  3. Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyslosť
Praženie
Zrno
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


BRAZÍLIA SOUTH OF MINAS zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

BRAZÍLIA SOUTH OF MINAS zrnková káva

Pozvanie na kávu sa neodmieta. Kúpte jednu z najlepších na trhu a pripravte voňavé popoludnie tým, ktorých máte radi. Nad šálkou horúcej dobroty s ľahkou čokoládovou stopou uteká čas rýchlo. Brazílska arabika vám bude očarujúcim spoločníkom. A nikdy sa neomrzí. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
30,75 € /1000 g 3,10 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do štvrtku, 7. 3. 2024

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

Život je ako bonboniéra... Nebuďte skromní a ponúknite si z nej to najlepšie. Belgické pralinky na vlne kvalitnej plantážovej kávy potešia, povzbudia a pohladia. Ochutiť stopercentnú arabiku z Peru čokoládovou arómou bol nápad priam geniálny. Oceníte ho pri pohodových raňajkách alebo po sviatočnom obede. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
32,75 € /1000 g 3,25 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do štvrtku, 7. 3. 2024

BRAZÍLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

BRAZÍLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

Super jemná, mimoriadne voňavá a sladko čokoládová. Káva z populárnej brazílskej plantáže Fazenda da Lagoa (Farma pri jazere) patrí k najvyhľadávanejším na svete. Dozrieva v náruči dažďového pralesa, obklopená horami a krištáľovými jazerami. Pražíme ju stredne intenzívne, aby sme uchovali jej dokonalé hladké telo a ovocnú arómu. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
38,90 € /1000 g 3,90 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do štvrtku, 7. 3. 2024
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »