

INDONÉZIA SUMATRA LINTONG zrnková káva
Káva s označením Grade 1 je proste špička! Originálna chuťovka s osobitným profilom si rýchlo získa labužníkov, ktorí svetom káv cestujú s túžbou po nových objavoch. Lingtong z centrálnej Sumatry ohromí nižšou kyslosťou a sladko ostrou arómou. V chuti nájdete čokoládu, karamel, céder aj ovocie. Čerstvo pražená špecialitka pozýva na ochutnanie!
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Táto plantážová stopercentná arabika má unikátne vlastnosti - kombinuje pikantnú až ostrú arómu so sladkou kompozíciou jabĺk, citrónov, karamelu a čokolády. Chuť je vyvážená a komplexná, nízka acidita jej dodáva na lahodnosti. Vďaka tmavému praženiu vyniknú všetky jej príjemné vlastnosti. Výsledný nápoj má elastickú cremu s drobnými bublinkami. Z tejto kávy pripravíte dokonalé espresso.
Pôvod kávy
Svetoznáme meno, svetoznáma káva. Lingtong sa pestuje v centrálnej oblasti ostrova Sumatra s názvom Lingtong Nihuta v blízkosti sopečného jazera Toba. Poľnohospodári zo Sumatry spracúvajú kávové bobule tradične takzvanou mokrou metódou. To dáva káve ťažšie a zemitejšie tóny.
Zber plodov pripomínajúcich farbou aj veľkosťou čerešne prebieha na Sumatre po celú dobu vegetácie. Tak môžu farmári zabezpečiť, že všetky kávové zrnká budú zrelé. Kávovníky (Coffea arabica) sú najplodnejšie medzi 4. a 8. rokom. Zberajú sa celé bobule, často ručne. Pri mokrej metóde spracovania sa plody nasypú do veľkých nádob s vodou. Tie, ktoré sú kvalitné, zostávajú na dne a spolu s vodou sú pretláčané cez drviace plechy. Tak sú zbavené dužiny a časti šupiek. Nasledujúca fermentácia zvýrazní chuť jadier a prispeje k odlúčeniu zostávajúcich blán a rastlinného slizu. Kávové zrnká sa sušia najprv na priamom slnku, dosušujú sa v sušiarňach. Nakoniec ich čaká starostlivé ručné triedenie a balenie do 60 kilových vriec.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95°C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

KOSTARIKA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ zrnková káva
