Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - CHILI

Kód: 1328

Ten, kto holduje chilli, je veselej mysle a pevného zdravia. Papričky pálivej chuti sú tak populárne, že sa nimi korení nielen mäso a omáčky, ale taktiež najrôznejšie sladké dobroty. Horúca čokoláda je jednou z nich. Kombinácia chutí akostného kakaa a štipľavého chilli provokuje k ďalšiemu dúšku. Prehreje telo až po končeky prstov a vyčaruje blažený úsmev na tvári. Nezvyčajný nápoj sa isto stane aj vašim obľúbencom.

Veľké balenia:
Malé balenia:
25,00 € /1000 g 2,50 € /100 g
Dodáme do štvrtku, 4. 4. 2024
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Dominikánská rep.
Chuť
Chuť:
Čokoláda, Pikantná
BIO
BIO:
Áno

Zloženie

Organický trstinový cukor, Kakaový prášok BIO, Prírodná aróma BIO

Crema a chuť čokolády

Horúca čokoláda v prášku s 42 percentami kakaa a štipkou trstinového cukru chutí veľmi lahodne, hrejivo a mäkko. Aróma chilli jej dodáva atraktívny, avšak nevtieravý tón obľúbeného korenia.

Pôvod

O Dominikánskej republike a Paraguayi ste už určite počuli. Možno viete, že sú to zeme krásne, plné prírodných pozoruhodností. Menej sa ale hovorí o ich poľnohospodárskej produkcii. Tá je okrem iných plodín taktiež zdrojom vynikajúceho kakaa a skvelej cukrovej trstiny. Tretia ingrediencia, ktorá je v tejto horúcej čokoláde zastúpená, sa nazýva prírodná aróma. Obsahuje prírodné aromatické látky získané priamo z chilli. Žiadna syntetika, žiadne pálenie záhy alebo nepríjemné pachute.

Kakao z Dominikánskej republiky je označované ako jedno z najkvalitnejších a najchutnejších na svete. Jeho produkcia zamestnáva 40 tisíc poľnohospodárov, nepriamo až 350 tisíc ľudí. Tým všetkým záleží na prosperite kakaového priemyslu, ktorý v posledných rokoch podporuje aj tamojšia vláda a Národná kakaová komisia (National Cocoa Commission). Dominikánska republika vyrába kakao prevážne organické, s jemnou chuťou. Ročne exportuje približne 70 tisíc ton kakaa. Najväčšími odberateľmi sú USA a Holandsko.

Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) sú pestované zvyčajne na menších plantážach. Stálezelené stromy, ktoré dorastajú do výšky 5-8 metrov, udržujú farmári v krovitej veľkosti. Zber je dvakrát ročne. Plodom kakaovníkou sú veľké žlté bobule s bielou dužinou vo vnútri. Tá ukrýva semená – kakaové bôby. Hneď po zbere je nutné semená vyňať, nechať niekoľko dní kvasiť, vyčistiť a usušiť. Až potom môže úroda putovať do spracovateľského závodu, kde sú bôby olúpané, upražené a pomleté. Zo vzniknutej kakaovej hmoty sa pomerne zložitým procesom separuje kakaové maslo a kakaový prášok.

Cukrová trstina pochádza z juhovýchodnej Ázie, najväčšie plantáže sa ale dnes nachádzajú na Kube, v Mexiku a Brazílii. Ani Paraguayi nezostáva stranou. Ročně sa tu vyrobí okolo 3 miliónov ton cukru, z toho 7,5 tisíc ton je určených pre americký trh. Cukrová trstina (Saccharum officinarum) je vysoká a mohutná tráva s až 5 centimetrov hrubými steblami. Ich mäkká dreň obsahuje žiadaný cukor. Zbiera sa špeciálnymi strojmi alebo mačetami. Trstinu je potrebné lisovať a získanú šťavu variť. Rýchlym schladením vzniknú kryštály jantárovej farby, teda trstinový cukor.

Obe ingrediencie Horúcej čokolády v prášku 42 % pochádzajú z organického poľnohospodárstva. Zmes je ochutená prírodnou arómou, ktorá nezakrýva pôvodnú chuť surovín a zároveň nespôsobuje pálenie záhy alebo akékoľvek iné zdravotné reakcie. Na pozore by sa mali mať len ľudia s alergiou na laktózu.

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Rozpustite 30 g čokolády v cca 150 ml horúceho mlieka. Pokiaľ chcete mať nápoj hutnejší a výraznejšej chuti, čokoládu zmiešajte v pomere 33 g čokolády a 66 ml horúceho mlieka. Samozrejme si s pomerom môžete pohrať tak, ako Vám to bude najlepšie vyhovovať.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1649 kJ / 392 kcal
Tuky: 8,8
z toho nasytených : 5,5
Sacharidy: 63,7
z toho cukry: 58,2
Bielkoviny: 7,6
Soľ: 0,02
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


VAJEČNÝ LIKÉR rozpustná káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

VAJEČNÝ LIKÉR rozpustná káva

Taký domáci vaječný likér, to je maškrtenie! Nečakajte, až vás naň niekto pozve. Hoďte do košíka polkilovú rozpustnú kávu s príchuťou rumu, vanilky a žĺtkov. Stačí zaliať dve lyžičky horúcou vodou a sviatočná vôňa sa rozvinie celou kuchyňou. Základom tejto dobroty je mexická káva, ktorá vyniká harmonickým a plným telom. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
29,90 € /1000 g 3,00 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do štvrtku, 4. 4. 2024

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA

Čo sa vám vybaví, keď ucítite vôňu malín? Letný podvečer? Babičkina marmeláda? Alebo kúsok čokolády k desiate sporiadaný niekde pod lesom? To všetko v sebe ukrýva horúca čokoláda s chuťou sladkých malín. Zahreje vás po túre na bežkách, osvieži pred pracovnou schôdzkou. Kakao, ako je známe, obsahuje hormón lásky a šťastia. Doprajte si malinové potešenie bez ohľadu na povinnosti. Každý den je predsa stvorený na radovanie. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
25,00 € /1000 g 2,50 € /100 g
Dodáme do štvrtku, 4. 4. 2024

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MASALA CHAI
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MASALA CHAI

Zahoďte predsudky, otvorte myseľ a nalaďte chuťové poháriky. Táto horúca čokoláda je špeciálna vo všetkých ohľadoch. Po prvé je namiešaná z kakaa mimoriadnej kvality a trstinového cukru špičkových parametrov a za druhé sme ju okorenili prírodnou arómou skutočne originálnou. Kto nepozná Masalu, zmes kardamónu, škorice, zázvoru a ďalšieho exotického korenia, mal by to rýchlo napraviť. S čokoládou vytvára kompozíciu doslova podmanivú. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
25,00 € /1000 g 2,50 € /100 g
Dodáme do štvrtku, 4. 4. 2024
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »