Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA

Kód: 1322

Čo sa vám vybaví, keď ucítite vôňu malín? Letný podvečer? Babičkina marmeláda? Alebo kúsok čokolády k desiate sporiadaný niekde pod lesom? To všetko v sebe ukrýva horúca čokoláda s chuťou sladkých malín. Zahreje vás po túre na bežkách, osvieži pred pracovnou schôdzkou. Kakao, ako je známe, obsahuje hormón lásky a šťastia. Doprajte si malinové potešenie bez ohľadu na povinnosti. Každý den je predsa stvorený na radovanie.

Veľké balenia:
Malé balenia:
25,00 € /1000 g 2,50 € /100 g
Dodáme do štvrtku, 2. 5. 2024
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Dominikánská rep.
Chuť
Chuť:
Čokoláda, Malina
BIO
BIO:
Áno

Zloženie

Organický trstinový cukor, Kakaový prášok BIO, Prírodná aróma BIO

Creama a chuť čokolády

Horúca čokoláda v prášku s 42 percentami kakaa a štipkou trstinového cukru chutí veľmi lahodne, hrejivo a mäkko. Aróma malín jej dodáva atraktívny, avšak nevtieravý tón obľúbenej pochutiny.

Pôvod

Horúca čokoláda v prášku nie je nič iné ako starostlivo vyvážená zmes kvalitného kakaa a trstinového cukru. V tomto prípade ochutená kvapkou prírodnej malinovej arómy. Nie je potrebné sa obávať. Prírodná aromatická látka sa získava zo skutočne prírodných zdrojov – rastlín alebo živočíchov, a to fyzikálnymi, enzymatickými alebo mikrobiologickými procesmi (ako tvrdí Štátny zdravotný ústav). Takže keď v horúcej čokoláde ucítite maliny, buďte si istí, že ich aróma pochádza skutočne z malín.

Odkiaľ sú ďalšie zložky horúcej čokolády? Kakao je z Dominikánskej republiky a trstinový cukor z Paraguayu. Obe suroviny, teda kakaové bôby a trstinový cukor, boli pestované v režime organického poľnohospodárstva. Nesú teda označenie BIO a neobsahujú žiadne zdraviu škodlivé látky ani ich rezíduá.

Kakaové bôby sa zbierajú zo stálezelených stromov kakaovníkov pravých (Theobroma cacao). Sú doma v Južnej Amerike, dnes sa kakaovníky pestujú taktiež v Ghane, Brazílii či na Pobreží Slonoviny. Dorastajú do výšky 5-8 metrov, majú veľké a dlhé listy a kvitnú ružovobielymi kvetmi. Tie sa premieňajú na plody - žlté bobule so semienkami, teda kakaovými bôbmi. Zber plodov nie je nijak ľahký. Rovnako ako cesta od nej ku kakau alebo dokonca k čokoláde. V Dominikánskej republike sa kakaovníky pestujú na 150 tisícoch hektároch. Kvalita tamojšej produkcie je považovaná za jednu z najlepších na svete.

O cukrovej trstine sa často hovorí ako o surovine na výrobu cukru a rumu, menej je však známa samotná rastlina. Viacročná tráva s latinským názvom Saccharum officinarum môže mať výšku až 6 metrov a hrúbku 5 centimetrov. Steblá sú z vnútra mäkké, ich dreň obsahuje až 20 percent cukru. Cukrová trstina kvitne v takzvaných latách, plodom sú obilky. Kvety ani plody však na plantážach neuvidíte. Uberajú totiž rastline cukor, preto ich farmári odstraňujú. V Paraguayi boli prvé cukrové trstiny vysadené už v roku 1549. Ale neefektívne hospodárenie viedlo k nízkym zberom. Ešte pred niekoľkými rokmi trpel miestny priemysel nedostatkom moderných spracovateľských zariadení. Zdá sa však, že výroba cukru a teda aj pestovanie cukrovej trstiny sa v Paraguayi dostáva medzi vládne priority. Na konci 20. storočia pokrývali plantáže cukrovej trstiny asi 70 tisíc hektárov pôdy.

Všetky ingrediencie Horúcej čokolády v prášku 42 % pochádzajú z organického poľnohospodárstva. Zmes je ochutená prírodnou arómou, ktorá nezakrýva pôvodnú chuť surovín a zároveň nespôsobuje pálenie záhy alebo akékoľvek iné zdravotné reakcie. Na pozore by sa mali mať iba ľudia s alergiou na laktózu. Horúca čokoláda môže obsahovať stopy mlieka.

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Rozpustite 30 g čokolády v cca 150 ml horúceho mlieka. Pokiaľ chcete mať nápoj hutnejší a výraznejšej chuti, čokoládu zmiešajte v pomere 33 g čokolády a 66 ml horúceho mlieka. Samozrejme si s pomerom môžete pohrať tak, ako Vám to bude najlepšie vyhovovať.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1649 kJ / 392 kcal
Tuky: 8,8
z toho nasytených : 5,5
Sacharidy: 63,7
z toho cukry: 58,2
Bielkoviny: 7,6
Soľ: 0,02
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

Horúca Brazília dáva svetu nielen famóznych futbalistov, nerastné suroviny a príležitosť obdivovať kultúrne pamiatky. Je tiež krajinou, ktorá sa preslávila vývozom mimoriadne kvalitnej kávy. Stopercentná arabika Santos NY2 patrí medzi klasiku, ktorá Vás nikdy neomrzí. Kto by odolal čokoláde a orieškom? Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
23,05 € /1000 g 2,30 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do štvrtku, 2. 5. 2024

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL

Ak máte hrnček, mlieko a lyžičku, chýba vám ku šťastiu už len horúca čokoláda. Zmes špičkového kakaa a kvalitného trstinového cukru dokáže privolať dobrú náladu a povzbudiť chuť do práce alebo športovania. Nie nadarmo si kakao doprajú zamilovaní ľudia, malé deti a seniori. Ti všetci vedia, čo je to šťastie. Pridajte sa k nim a oslaďte si ráno alebo popoludnie zdravou horúcou čokoládou. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
25,00 € /1000 g 2,50 € /100 g
Dodáme do štvrtku, 2. 5. 2024

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MINT
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MINT

Čokoládové cukríky s mentolovou príchuťou buď milujete, alebo obchádzate oblúkom. Pokiaľ patríte do prvej skupiny, určite budete nadšení. Táto horúca čokoláda so sviežim mätovým podfarbením chutí delikatesne. Pokiaľ vám tandem čokoláda-mäta zatiaľ nič nehovorí, máte jedinečnú šancu svoje predsudky zmeniť. Nápoj je to príjemný, nasladlý, čokoládový. Vyskúšajte sami. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
25,00 € /1000 g 2,50 € /100 g
Dodáme do štvrtku, 2. 5. 2024
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »