

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA
Čo sa vám vybaví, keď ucítite vôňu malín? Letný podvečer? Babičkina marmeláda? Alebo kúsok čokolády k desiate sporiadaný niekde pod lesom? To všetko v sebe ukrýva horúca čokoláda s chuťou sladkých malín. Zahreje vás po túre na bežkách, osvieži pred pracovnou schôdzkou. Kakao, ako je známe, obsahuje hormón lásky a šťastia. Doprajte si malinové potešenie bez ohľadu na povinnosti. Každý den je predsa stvorený na radovanie.
Zloženie
Organický trstinový cukor, Organický kakaový prášok , Prírodná aróma BIOCreama a chuť čokolády
Horúca čokoláda v prášku s 42 percentami kakaa a štipkou trstinového cukru chutí veľmi lahodne, hrejivo a mäkko. Aróma malín jej dodáva atraktívny, avšak nevtieravý tón obľúbenej pochutiny.
Pôvod
Horúca čokoláda v prášku nie je nič iné ako starostlivo vyvážená zmes kvalitného kakaa a trstinového cukru. V tomto prípade ochutená kvapkou prírodnej malinovej arómy. Nie je potrebné sa obávať. Prírodná aromatická látka sa získava zo skutočne prírodných zdrojov – rastlín alebo živočíchov, a to fyzikálnymi, enzymatickými alebo mikrobiologickými procesmi (ako tvrdí Štátny zdravotný ústav). Takže keď v horúcej čokoláde ucítite maliny, buďte si istí, že ich aróma pochádza skutočne z malín.
Odkiaľ sú ďalšie zložky horúcej čokolády? Kakao je z Dominikánskej republiky a trstinový cukor z Paraguayu. Obe suroviny, teda kakaové bôby a trstinový cukor, boli pestované v režime organického poľnohospodárstva. Nesú teda označenie BIO a neobsahujú žiadne zdraviu škodlivé látky ani ich rezíduá.
Kakaové bôby sa zbierajú zo stálezelených stromov kakaovníkov pravých (Theobroma cacao). Sú doma v Južnej Amerike, dnes sa kakaovníky pestujú taktiež v Ghane, Brazílii či na Pobreží Slonoviny. Dorastajú do výšky 5-8 metrov, majú veľké a dlhé listy a kvitnú ružovobielymi kvetmi. Tie sa premieňajú na plody - žlté bobule so semienkami, teda kakaovými bôbmi. Zber plodov nie je nijak ľahký. Rovnako ako cesta od nej ku kakau alebo dokonca k čokoláde. V Dominikánskej republike sa kakaovníky pestujú na 150 tisícoch hektároch. Kvalita tamojšej produkcie je považovaná za jednu z najlepších na svete.
O cukrovej trstine sa často hovorí ako o surovine na výrobu cukru a rumu, menej je však známa samotná rastlina. Viacročná tráva s latinským názvom Saccharum officinarum môže mať výšku až 6 metrov a hrúbku 5 centimetrov. Steblá sú z vnútra mäkké, ich dreň obsahuje až 20 percent cukru. Cukrová trstina kvitne v takzvaných latách, plodom sú obilky. Kvety ani plody však na plantážach neuvidíte. Uberajú totiž rastline cukor, preto ich farmári odstraňujú. V Paraguayi boli prvé cukrové trstiny vysadené už v roku 1549. Ale neefektívne hospodárenie viedlo k nízkym zberom. Ešte pred niekoľkými rokmi trpel miestny priemysel nedostatkom moderných spracovateľských zariadení. Zdá sa však, že výroba cukru a teda aj pestovanie cukrovej trstiny sa v Paraguayi dostáva medzi vládne priority. Na konci 20. storočia pokrývali plantáže cukrovej trstiny asi 70 tisíc hektárov pôdy.
Všetky ingrediencie Horúcej čokolády v prášku 42 % pochádzajú z organického poľnohospodárstva. Zmes je ochutená prírodnou arómou, ktorá nezakrýva pôvodnú chuť surovín a zároveň nespôsobuje pálenie záhy alebo akékoľvek iné zdravotné reakcie. Na pozore by sa mali mať iba ľudia s alergiou na laktózu. Horúca čokoláda môže obsahovať stopy mlieka.
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Rozpustite 30 g čokolády v cca 150 ml horúceho mlieka. Pokiaľ chcete mať nápoj hutnejší a výraznejšej chuti, čokoládu zmiešajte v pomere 33 g čokolády a 66 ml horúceho mlieka. Samozrejme si s pomerom môžete pohrať tak, ako Vám to bude najlepšie vyhovovať.










Energetická hodnota: | 1649 kJ / 392 kcal |
Tuky: | 8,8 |
z toho nasytených : | 5,5 |
Sacharidy: | 63,7 |
z toho cukry: | 58,2 |
Bielkoviny: | 7,6 |
Soľ: | 0,02 |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MINT
