

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - CHILI
Ten, kto holduje chilli, je veselej mysle a pevného zdravia. Papričky pálivej chuti sú tak populárne, že sa nimi korení nielen mäso a omáčky, ale taktiež najrôznejšie sladké dobroty. Horúca čokoláda je jednou z nich. Kombinácia chutí akostného kakaa a štipľavého chilli provokuje k ďalšiemu dúšku. Prehreje telo až po končeky prstov a vyčaruje blažený úsmev na tvári. Nezvyčajný nápoj sa isto stane aj vašim obľúbencom.
Zloženie
Organický trstinový cukor, Organický kakaový prášok , Prírodná aróma BIOCrema a chuť čokolády
Horúca čokoláda v prášku s 42 percentami kakaa a štipkou trstinového cukru chutí veľmi lahodne, hrejivo a mäkko. Aróma chilli jej dodáva atraktívny, avšak nevtieravý tón obľúbeného korenia.
Pôvod
O Dominikánskej republike a Paraguayi ste už určite počuli. Možno viete, že sú to zeme krásne, plné prírodných pozoruhodností. Menej sa ale hovorí o ich poľnohospodárskej produkcii. Tá je okrem iných plodín taktiež zdrojom vynikajúceho kakaa a skvelej cukrovej trstiny. Tretia ingrediencia, ktorá je v tejto horúcej čokoláde zastúpená, sa nazýva prírodná aróma. Obsahuje prírodné aromatické látky získané priamo z chilli. Žiadna syntetika, žiadne pálenie záhy alebo nepríjemné pachute.
Kakao z Dominikánskej republiky je označované ako jedno z najkvalitnejších a najchutnejších na svete. Jeho produkcia zamestnáva 40 tisíc poľnohospodárov, nepriamo až 350 tisíc ľudí. Tým všetkým záleží na prosperite kakaového priemyslu, ktorý v posledných rokoch podporuje aj tamojšia vláda a Národná kakaová komisia (National Cocoa Commission). Dominikánska republika vyrába kakao prevážne organické, s jemnou chuťou. Ročne exportuje približne 70 tisíc ton kakaa. Najväčšími odberateľmi sú USA a Holandsko.
Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) sú pestované zvyčajne na menších plantážach. Stálezelené stromy, ktoré dorastajú do výšky 5-8 metrov, udržujú farmári v krovitej veľkosti. Zber je dvakrát ročne. Plodom kakaovníkou sú veľké žlté bobule s bielou dužinou vo vnútri. Tá ukrýva semená – kakaové bôby. Hneď po zbere je nutné semená vyňať, nechať niekoľko dní kvasiť, vyčistiť a usušiť. Až potom môže úroda putovať do spracovateľského závodu, kde sú bôby olúpané, upražené a pomleté. Zo vzniknutej kakaovej hmoty sa pomerne zložitým procesom separuje kakaové maslo a kakaový prášok.
Cukrová trstina pochádza z juhovýchodnej Ázie, najväčšie plantáže sa ale dnes nachádzajú na Kube, v Mexiku a Brazílii. Ani Paraguayi nezostáva stranou. Ročně sa tu vyrobí okolo 3 miliónov ton cukru, z toho 7,5 tisíc ton je určených pre americký trh. Cukrová trstina (Saccharum officinarum) je vysoká a mohutná tráva s až 5 centimetrov hrubými steblami. Ich mäkká dreň obsahuje žiadaný cukor. Zbiera sa špeciálnymi strojmi alebo mačetami. Trstinu je potrebné lisovať a získanú šťavu variť. Rýchlym schladením vzniknú kryštály jantárovej farby, teda trstinový cukor.
Obe ingrediencie Horúcej čokolády v prášku 42 % pochádzajú z organického poľnohospodárstva. Zmes je ochutená prírodnou arómou, ktorá nezakrýva pôvodnú chuť surovín a zároveň nespôsobuje pálenie záhy alebo akékoľvek iné zdravotné reakcie. Na pozore by sa mali mať len ľudia s alergiou na laktózu.
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Rozpustite 30 g čokolády v cca 150 ml horúceho mlieka. Pokiaľ chcete mať nápoj hutnejší a výraznejšej chuti, čokoládu zmiešajte v pomere 33 g čokolády a 66 ml horúceho mlieka. Samozrejme si s pomerom môžete pohrať tak, ako Vám to bude najlepšie vyhovovať.










Energetická hodnota: | 1649 kJ / 392 kcal |
Tuky: | 8,8 |
z toho nasytených : | 5,5 |
Sacharidy: | 63,7 |
z toho cukry: | 58,2 |
Bielkoviny: | 7,6 |
Soľ: | 0,02 |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL
