Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - CHILI

Kód: 1328

Ten, kto holduje chilli, je veselej mysle a pevného zdravia. Papričky pálivej chuti sú tak populárne, že sa nimi korení nielen mäso a omáčky, ale taktiež najrôznejšie sladké dobroty. Horúca čokoláda je jednou z nich. Kombinácia chutí akostného kakaa a štipľavého chilli provokuje k ďalšiemu dúšku. Prehreje telo až po končeky prstov a vyčaruje blažený úsmev na tvári. Nezvyčajný nápoj sa isto stane aj vašim obľúbencom.

Dodáme do stredy, 18. 12. 2019
UPS Dodáme do 18. 12. 2019 2,49 €
Slovenská pošta Dodáme do 18. 12. 2019 2,49 €
Zasielkovňa Dodáme do 18. 12. 2019 1,79 €
Veľké balenia:
22,87 € s DPH
12,40 € s DPH
7,13 € s DPH
Malé balenia:
3,76 € s DPH
2,36 € s DPH
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Dominikánská rep.
Chuť
Chuť:
Pikantní, sladká
BIO
BIO:
Áno

Zloženie

Organický trstinový cukor, , Aróma prírodná

Crema a chuť čokolády

Horúca čokoláda v prášku s 42 percentami kakaa a štipkou trstinového cukru chutí veľmi lahodne, hrejivo a mäkko. Aróma chilli jej dodáva atraktívny, avšak nevtieravý tón obľúbeného korenia.

Pôvod

O Dominikánskej republike a Paraguayi ste už určite počuli. Možno viete, že sú to zeme krásne, plné prírodných pozoruhodností. Menej sa ale hovorí o ich poľnohospodárskej produkcii. Tá je okrem iných plodín taktiež zdrojom vynikajúceho kakaa a skvelej cukrovej trstiny. Tretia ingrediencia, ktorá je v tejto horúcej čokoláde zastúpená, sa nazýva prírodná aróma. Obsahuje prírodné aromatické látky získané priamo z chilli. Žiadna syntetika, žiadne pálenie záhy alebo nepríjemné pachute.

Kakao z Dominikánskej republiky je označované ako jedno z najkvalitnejších a najchutnejších na svete. Jeho produkcia zamestnáva 40 tisíc poľnohospodárov, nepriamo až 350 tisíc ľudí. Tým všetkým záleží na prosperite kakaového priemyslu, ktorý v posledných rokoch podporuje aj tamojšia vláda a Národná kakaová komisia (National Cocoa Commission). Dominikánska republika vyrába kakao prevážne organické, s jemnou chuťou. Ročne exportuje približne 70 tisíc ton kakaa. Najväčšími odberateľmi sú USA a Holandsko.

Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) sú pestované zvyčajne na menších plantážach. Stálezelené stromy, ktoré dorastajú do výšky 5-8 metrov, udržujú farmári v krovitej veľkosti. Zber je dvakrát ročne. Plodom kakaovníkou sú veľké žlté bobule s bielou dužinou vo vnútri. Tá ukrýva semená – kakaové bôby. Hneď po zbere je nutné semená vyňať, nechať niekoľko dní kvasiť, vyčistiť a usušiť. Až potom môže úroda putovať do spracovateľského závodu, kde sú bôby olúpané, upražené a pomleté. Zo vzniknutej kakaovej hmoty sa pomerne zložitým procesom separuje kakaové maslo a kakaový prášok.

Cukrová trstina pochádza z juhovýchodnej Ázie, najväčšie plantáže sa ale dnes nachádzajú na Kube, v Mexiku a Brazílii. Ani Paraguayi nezostáva stranou. Ročně sa tu vyrobí okolo 3 miliónov ton cukru, z toho 7,5 tisíc ton je určených pre americký trh. Cukrová trstina (Saccharum officinarum) je vysoká a mohutná tráva s až 5 centimetrov hrubými steblami. Ich mäkká dreň obsahuje žiadaný cukor. Zbiera sa špeciálnymi strojmi alebo mačetami. Trstinu je potrebné lisovať a získanú šťavu variť. Rýchlym schladením vzniknú kryštály jantárovej farby, teda trstinový cukor.

Obe ingrediencie Horúcej čokolády v prášku 42 % pochádzajú z organického poľnohospodárstva. Zmes je ochutená prírodnou arómou, ktorá nezakrýva pôvodnú chuť surovín a zároveň nespôsobuje pálenie záhy alebo akékoľvek iné zdravotné reakcie. Na pozore by sa mali mať len ľudia s alergiou na laktózu.

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Vhodné na prípravu lahodného čokoládového nápoja. Môže sa pripravovať s klasickým mliekom, so sójovým mliekom alebo s mliekom ryžovým.

2 - 3 kávové lyžičky rozpustíme v teplom mlieku. Rozmiešame a môžeme vychutnávať.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota:1649 kJ / 392 kcal
Tuky:8,8
z toho nasytených :5,5
Sacharidy:63,7
z toho cukry:58,2
Bielkoviny:7,6
Soľ:0,02
Pomôžte ostatným pri výbere:

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA

Čo sa vám vybaví, keď ucítite vôňu malín? Letný podvečer? Babičkina marmeláda? Alebo kúsok čokolády k desiate sporiadaný niekde pod lesom? To všetko v sebe ukrýva horúca čokoláda s chuťou sladkých malín. Zahreje vás po túre na bežkách, osvieži pred pracovnou schôdzkou. Kakao, ako je známe, obsahuje hormón lásky a šťastia. Doprajte si malinové potešenie bez ohľadu na povinnosti. Každý den je predsa stvorený na radovanie. Viac detailov tovaru
Dodáme do stredy, 18. 12. 2019
Veľké balenia:
22,87 € s DPH
12,40 € s DPH
7,13 € s DPH
Malé balenia:
3,76 € s DPH
2,36 € s DPH

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MASALA CHAI
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MASALA CHAI

Zahoďte predsudky, otvorte myseľ a nalaďte chuťové poháriky. Táto horúca čokoláda je špeciálna vo všetkých ohľadoch. Po prvé je namiešaná z kakaa mimoriadnej kvality a trstinového cukru špičkových parametrov a za druhé sme ju okorenili prírodnou arómou skutočne originálnou. Kto nepozná Masalu, zmes kardamónu, škorice, zázvoru a ďalšieho exotického korenia, mal by to rýchlo napraviť. S čokoládou vytvára kompozíciu doslova podmanivú. Viac detailov tovaru
Dodáme do stredy, 18. 12. 2019
Veľké balenia:
22,87 € s DPH
12,40 € s DPH
7,13 € s DPH
Malé balenia:
3,76 € s DPH
2,36 € s DPH

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO

Horúca čokoláda z Dominikánskej Republiky vám dodá tú správnu náladu a energiu. Tento nápoj je obohatený o prírodný trstinový cukor, ktorý pridá na lahodnosti nápoja. Čokoládový nápoj je špeciálne pripravený z BIO ingrediencií. Viac detailov tovaru
Dodáme do stredy, 18. 12. 2019
Veľké balenia:
22,21 € s DPH
12,09 € s DPH
6,98 € s DPH
Malé balenia:
3,68 € s DPH
2,29 € s DPH
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »