Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - CHILI

Kód: 1328

Ten, kto holduje chilli, je veselej mysle a pevného zdravia. Papričky pálivej chuti sú tak populárne, že sa nimi korení nielen mäso a omáčky, ale taktiež najrôznejšie sladké dobroty. Horúca čokoláda je jednou z nich. Kombinácia chutí akostného kakaa a štipľavého chilli provokuje k ďalšiemu dúšku. Prehreje telo až po končeky prstov a vyčaruje blažený úsmev na tvári. Nezvyčajný nápoj sa isto stane aj vašim obľúbencom.

Dodáme do utorka, 7. 7. 2020
Veľké balenia:
22,96 € s DPH
12,49 € s DPH
7,16 € s DPH
Malé balenia:
3,77 € s DPH
2,37 € s DPH
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Dominikánská rep.
Chuť
Chuť:
Pikantní, sladká
BIO
BIO:
Áno

Zloženie

Organický trstinový cukor, Organický kakaový prášok , Aróma prírodná

Crema a chuť čokolády

Horúca čokoláda v prášku s 42 percentami kakaa a štipkou trstinového cukru chutí veľmi lahodne, hrejivo a mäkko. Aróma chilli jej dodáva atraktívny, avšak nevtieravý tón obľúbeného korenia.

Pôvod

O Dominikánskej republike a Paraguayi ste už určite počuli. Možno viete, že sú to zeme krásne, plné prírodných pozoruhodností. Menej sa ale hovorí o ich poľnohospodárskej produkcii. Tá je okrem iných plodín taktiež zdrojom vynikajúceho kakaa a skvelej cukrovej trstiny. Tretia ingrediencia, ktorá je v tejto horúcej čokoláde zastúpená, sa nazýva prírodná aróma. Obsahuje prírodné aromatické látky získané priamo z chilli. Žiadna syntetika, žiadne pálenie záhy alebo nepríjemné pachute.

Kakao z Dominikánskej republiky je označované ako jedno z najkvalitnejších a najchutnejších na svete. Jeho produkcia zamestnáva 40 tisíc poľnohospodárov, nepriamo až 350 tisíc ľudí. Tým všetkým záleží na prosperite kakaového priemyslu, ktorý v posledných rokoch podporuje aj tamojšia vláda a Národná kakaová komisia (National Cocoa Commission). Dominikánska republika vyrába kakao prevážne organické, s jemnou chuťou. Ročne exportuje približne 70 tisíc ton kakaa. Najväčšími odberateľmi sú USA a Holandsko.

Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) sú pestované zvyčajne na menších plantážach. Stálezelené stromy, ktoré dorastajú do výšky 5-8 metrov, udržujú farmári v krovitej veľkosti. Zber je dvakrát ročne. Plodom kakaovníkou sú veľké žlté bobule s bielou dužinou vo vnútri. Tá ukrýva semená – kakaové bôby. Hneď po zbere je nutné semená vyňať, nechať niekoľko dní kvasiť, vyčistiť a usušiť. Až potom môže úroda putovať do spracovateľského závodu, kde sú bôby olúpané, upražené a pomleté. Zo vzniknutej kakaovej hmoty sa pomerne zložitým procesom separuje kakaové maslo a kakaový prášok.

Cukrová trstina pochádza z juhovýchodnej Ázie, najväčšie plantáže sa ale dnes nachádzajú na Kube, v Mexiku a Brazílii. Ani Paraguayi nezostáva stranou. Ročně sa tu vyrobí okolo 3 miliónov ton cukru, z toho 7,5 tisíc ton je určených pre americký trh. Cukrová trstina (Saccharum officinarum) je vysoká a mohutná tráva s až 5 centimetrov hrubými steblami. Ich mäkká dreň obsahuje žiadaný cukor. Zbiera sa špeciálnymi strojmi alebo mačetami. Trstinu je potrebné lisovať a získanú šťavu variť. Rýchlym schladením vzniknú kryštály jantárovej farby, teda trstinový cukor.

Obe ingrediencie Horúcej čokolády v prášku 42 % pochádzajú z organického poľnohospodárstva. Zmes je ochutená prírodnou arómou, ktorá nezakrýva pôvodnú chuť surovín a zároveň nespôsobuje pálenie záhy alebo akékoľvek iné zdravotné reakcie. Na pozore by sa mali mať len ľudia s alergiou na laktózu.

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Vhodné na prípravu lahodného čokoládového nápoja. Môže sa pripravovať s klasickým mliekom, so sójovým mliekom alebo s mliekom ryžovým.

2 - 3 kávové lyžičky rozpustíme v teplom mlieku. Rozmiešame a môžeme vychutnávať.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota:1649 kJ / 392 kcal
Tuky:8,8
z toho nasytených :5,5
Sacharidy:63,7
z toho cukry:58,2
Bielkoviny:7,6
Soľ:0,02
Pomôžte ostatným pri výbere:

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - LIESKOVÝ ORIEŠOK
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - LIESKOVÝ ORIEŠOK

Dominikánské kakao a paraguayský cukor. K tomu kvapôčka prírodnej orieškovej arómy, a máte nápoj na večerné ukľudnenie malých nezbedníkov aj k popoludňajšiemu olovrantu pred veľkou porádou. Horúca čokoláda sa stáva veľmi obľúbenou. Na jej prípravu totiž nie je potrebné nič iné ako hrnček mlieka a lyžička. Nasypať, zaliať, zamiešať. Koktejl vitamínov a minerálnych látok so schopnosťou povzbudiť a potešiť je na stole za pár sekúnd. Viac detailov tovaru
Dodáme do utorka, 7. 7. 2020
Veľké balenia:
22,96 € s DPH
12,49 € s DPH
7,16 € s DPH
Malé balenia:
3,77 € s DPH
2,37 € s DPH

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL

Ak máte hrnček, mlieko a lyžičku, chýba vám ku šťastiu už len horúca čokoláda. Zmes špičkového kakaa a kvalitného trstinového cukru dokáže privolať dobrú náladu a povzbudiť chuť do práce alebo športovania. Nie nadarmo si kakao doprajú zamilovaní ľudia, malé deti a seniori. Ti všetci vedia, čo je to šťastie. Pridajte sa k nim a oslaďte si ráno alebo popoludnie zdravou horúcou čokoládou. Viac detailov tovaru
Dodáme do utorka, 7. 7. 2020
Veľké balenia:
22,96 € s DPH
12,49 € s DPH
7,16 € s DPH
Malé balenia:
3,77 € s DPH
2,37 € s DPH

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MASALA CHAI
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MASALA CHAI

Zahoďte predsudky, otvorte myseľ a nalaďte chuťové poháriky. Táto horúca čokoláda je špeciálna vo všetkých ohľadoch. Po prvé je namiešaná z kakaa mimoriadnej kvality a trstinového cukru špičkových parametrov a za druhé sme ju okorenili prírodnou arómou skutočne originálnou. Kto nepozná Masalu, zmes kardamónu, škorice, zázvoru a ďalšieho exotického korenia, mal by to rýchlo napraviť. S čokoládou vytvára kompozíciu doslova podmanivú. Viac detailov tovaru
Dodáme do utorka, 7. 7. 2020
Veľké balenia:
22,96 € s DPH
12,49 € s DPH
7,16 € s DPH
Malé balenia:
3,77 € s DPH
2,37 € s DPH
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »