

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MINT
Čokoládové cukríky s mentolovou príchuťou buď milujete, alebo obchádzate oblúkom. Pokiaľ patríte do prvej skupiny, určite budete nadšení. Táto horúca čokoláda so sviežim mätovým podfarbením chutí delikatesne. Pokiaľ vám tandem čokoláda-mäta zatiaľ nič nehovorí, máte jedinečnú šancu svoje predsudky zmeniť. Nápoj je to príjemný, nasladlý, čokoládový. Vyskúšajte sami.
Zloženie
Organický trstinový cukor, Organický kakaový prášok , Prírodná aróma BIOCrema a chuť čokolády
Horúca čokoláda v prášku s 42 percentami kakaa a štipkou trstinového cukru chutí veľmi lahodne, hrejivo a mäkko. Aróma mentolu jej dodáva atraktívny, avšak nevtieravý tón obľúbenej bylinky.
Pôvod
Jedno z najlepších kakaí na svete pochádza z Dominikánskej republiky. Štát v Karibskom mori je svojou poľnohospodárskou produkciou známy, veď roľníci tvoria 20 percent jeho obyvateťov. Zvyčajne pestujú cukrovú trstinu, banány, bavlnu a práve kakaovníky pravé (Theobroma cacao). Sú to až 8metrové stálezelené stromy, ktorým sa dobre darí v tropických oblastiach. Majú plstnaté vetvy, dlhé listy a kvitnú dvakrát za rok ružovo bielymi kvetmi. Plodom kakaovníkov je oválna žltá bobuľa, na povrchu ryhovaná. V bielej dužine ukrýva 4-14 semien, takzvaných kakaových bôbov. Po vyňatí sa nechávajú kvasiť, potom sú sušené a v továrňach pražené, mleté a upravované. Výsledkom je kakaové maslo a kakaový prášok. Mimochodom, do Európy ho priviezol ako prvý Ľudovít XIV. až začiatkom 17. storočia. Bôby a nápoje z nich pritom poznali domorodí obyvatelia Južnej Ameriky o niekoľko stoviek rokov skôr.
Druhou surovinou v horúcej čokoláde je trstinový cukor z Paraguaya. Cukrová trstina (Saccharum officinarum) je jednou zo zásadných plodín tamojšieho poľnohospodárstva. Vysoká tráva so stebami hrubými až 5 centimetrov sa zbiera buď mačetami, alebo špeciálnymi strojmi. Je nutné ju spracovať behom 24 hodín, pretože jej dužina bohatá na cukor podlieha rýchlemu kazeniu. Trstina sa lisuje, získaná tekutina varí. Po ochladení vzniknú svetlo hnedé kryštáliky, teda trstinový cukor.
Obe suroviny, kakao aj cukor, pochádzajú z rastlin pestovaných v režime organického poľnohospodárstva. Preto neobsahujú žiadne zdraviu škodlivé látky ani rezíduá priemyselných hnojív alebo postrekov. Taktiež tretia ingrediencia je čisto prírodná. Ostatne sa tak aj volá – prírodná mentolová aróma je vyrobená z rastlín skutočnej mäty. Ide o skutočne bezpečnú látku, ktorá nespôsobuje pálenie záhy ani iné podobné ťažkosti.
Táto zmes môže obsahovať zvyšky mlieka, na pozore by sa mali mať ľudia s alergiou na laktózu.
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Rozpustite 30 g čokolády v cca 150 ml horúceho mlieka. Pokiaľ chcete mať nápoj hutnejší a výraznejšej chuti, čokoládu zmiešajte v pomere 33 g čokolády a 66 ml horúceho mlieka. Samozrejme si s pomerom môžete pohrať tak, ako Vám to bude najlepšie vyhovovať.










Energetická hodnota: | 1649 kJ / 392 kcal |
Tuky: | 8,8 |
z toho nasytených : | 5,5 |
Sacharidy: | 63,7 |
z toho cukry: | 58,2 |
Bielkoviny: | 7,6 |
Soľ: | 0,02 |
29. 10.
2. 4.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL
