HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - ŠKORICA
Škorica má tisíc spôsobov využitia. Tým najobľúbenejším je ochucovanie nápojov. V kombinácii s čokoládou vytvorí neodolateľné duo – hladký, sladkastý, kakaový prášok skvele dopĺňa hrejivá, ľahko pieporná a mimoriadne voňavá škoricová aróma. Všetko v BIO kvalite! Rozmiešajte túto zmes v horúcom mlieku. Získate dobrotu pre zdravé raňajky, desiaty aj večere.
Zloženie
Kakaový prášok BIO, Organický trstinový cukor, Prírodná aróma BIOCrema a chuť čokolády
Horúca čokoláda v prášku 42% BIO – škorica v sebe samozrejme nezaprie kvalitné kakao, trstinový cukor ani kvapku škoricovej arómy. Použité ingrediencie sú v BIO kvalite, na ich špičkovú akosť sa môžete spoľahnúť. Výslednú chuť je možné popísať ako kakaovo hrejivú, ľahučko piepornú a mimoriadne príjemne voňavú.
Pôvod čokolády
Ak je pre Dominikánsku republiku nejaká plodina kľúčová, potom to musia byť kakaové bôby. Karibská krajina rozkladajúca sa na ostrove Hispaniola je jedným z popredných svetových producentov BIO kakaa. Od roku 2015 sa jej darí vyvážať kakao do Spojených štátov, Holandska, Belgicka, Mexika alebo Španielska, a to nielen vďaka úsiliu bezmála 40 tisíc fariem, ale aj s výraznou podporou miestneho ministerstva poľnohospodárstva.
Ešte doplňme, že kakaovníkmi je v Dominikánskej republike vysadených približne 150 tisíc hektárov pôdy, z toho vyše 17 percent je určených na pestovanie kakaových bôbov v BIO kvalite. Dominikánska republika bola navyše ako jedna z pätnástich na svete zaradená medzi producentov gurmánskeho kakaa.
Od plantáží kakaovníkov (Theobroma cacao) vedie k horúcej čokoláde dlhá cesta. Kakaové bôby, ako ich poznáme, sa nachádzajú v ťažkých plodoch vždyzelených stromov. Pretiahnuté bobule je potrebné zo stromov odsekať, z ich komôr vybrať semená (bôby), vyčistiť ich a ďalej spracovať. Surové bôby sa nechávajú niekoľko dní kvasiť, potom sú znova čistené, na to sa sušia. Ďalším krokom je strojové dočistenie, olúpanie a upraženie bôbov. V spracovateľských závodoch je takto pripravená surovina pomletá, pričom vzniká kakaová hmota. Z nej sa potom oddeľujú kakaový prášok a kakaové maslo.
V prípade Horúcej čokolády v prášku 42% BIO – škorica bol ku kakaovému prášku pridaný organický trstinový cukor, ktorý sa vyrába zvarením šťavy zo stoniek cukrovej trstiny (Saccharum officinarum). K takej zmesi potom konečne mohla byť pridaná organická škoricová aróma. Teda aróma vyrobená z prírodnej škorice technológiou využívajúcou fyzikálne, mikrobiologické alebo enzymatické procesy. Prírodné aromatické látky sú úplne bezpečné, nespôsobujú pálenie záhy alebo iné zdravotné ťažkosti.
Túto horúcu čokoládu tak môžu konzumovať staršie deti, dospelí aj seniori. Opatrní by mali byť len ľudia alergickí na laktózu. Horúca čokoláda môže obsahovať stopy mlieka.
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Rozpustite 30 g čokolády v cca 150 ml horúceho mlieka. Pokiaľ chcete mať nápoj hutnejšej a výraznejšej chuti, čokoládu zmiešajte v pomere 33 g čokolády a 66 ml horúceho mlieka. Samozrejme sa s pomerom môžete pohrať tak, ako Vám to bude najlepšie vyhovovať.
Energetická hodnota: | 1649 kJ / 392 kcal |
Tuky: | 8,8 |
z toho nasytených : | 5,5 |
Sacharidy: | 63,7 |
z toho cukry: | 58,2 |
Bielkoviny: | 7,6 |
Soľ: | 0,02 |