

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - ZÁZVOR
Zázvor prehrieva, ako je známe. Zázvor tiež povzbudzuje a osviežuje myseľ. Pridali sme pár kvapiek prírodnej zázvorovej arómy ku kakau z Dominikánskej republiky a trstinovému cukru z Paraguaja. Výsledok? Horúca čokoláda skvostnej chuti a lákavej vône. Hodí sa k dopoludňajšej práci rovnako ako na popoludňajšie leňošenie. Je vynikajúca teplá rovnako ako vlažná. Doprajte si.
Zloženie
Organický trstinový cukor, Organický kakaový prášok , Prírodná aróma BIOCrema a chuť čokolády
Horúca čokoláda v prášku s 42 percentami kakaa a štipkou trstinového cukru chutí veľmi lahodne, hrejivo a mäkko. Aróma zázvoru jej dodáva atraktívny, avšak nevtieravý tón obľúbeného korenia.
Pôvod
Kakao z Dominikánskej republiky, trstinový cukor z Paraguaja, kvapka prírodnej arómy z Európy. To všetko od najlepších dodávateľov a v najvyššej kvalite. Ale pekne poporiadku.
Dominikánska republika je známa skôr ako obľúbená turistická destinácia. Karibik je skutočne nádherný a krajina láka nielen k odpočinku na plážach, ale aj k vychádzkam do hôr. Napriek tomu si štát v súostroví Veľké Antily zapamätáme aj ako vývozcu mimoriadne kvalitného kakaa. Oceňujú ho odberatelia zo Spojených štátov a poprední holandskí výrobcovia čokolády. Rad fariem sa totiž zameriava na pestovanie kakaovníkov pravých (Theobroma cacao) v režime organického poľnohospodárstva. Čo je trend všeobecne vítaný.
Kakaovníky sú pôvodne stromy vysoké až 8 metrov, na plantážach ich ale robotníci udržiavajú vo výške kríkov. Zberajú sa zvyčajne dvakrát za rok, kedy dozrievajú žlté, až 30 centimetrov dlhé bobule. V ich bielej dužine sa ukrýva 4-14 semien, takzvaných kakaových bôbov. Tie je po vybratí nutné očistiť, niekoľko dní nechať fermentovať a potom sušiť. Kakao sa z bôbov vyrába pražením, drvením, mletím. Zo vzniknutej kakaovej hmoty je následne potrebné oddeliť kakaové maslo a kakaový prášok. Boby aj prášok boli v histórii vysoko cenené. Kakaové bôby používali Aztékovia ako platidlo, nápoj z kakaového prášku ochutený korením bol podávaný na šľachtických dvoroch.
Paraguaj leží vo vnútrozemí, čo podľa mnohých expertov znižuje jej ekonomický potenciál. Druhá najchudobnejšia juhoamerická krajina sa potýka s vysokou nezamestnanosťou, častými štrajkami a nestabilitou. Poľnohospodárskou výrobou sa živí približne 45 percent obyvateľov. Najčastejšie pestujú sóju a kukuricu. Cukrová trstina je ďalším vývozným artiklom Paraguaja.
Vysoká tráva dosahuje až 6metrovej výšky. Jej steblá môžu mať v priemere aj 5 centimetrov, kostrnky sú vyplnené dužinou bohatou na cukor. Práve tie roľníci zberajú. Buď ručne za pomoci mačiet, alebo strojovo. Trstinu je nevyhnutné spracovať do 24 hodín, inak sa začne kaziť. Po zbere sú kostrnky prevezené do spracovateľského závodu, kde sa z nich lisovaním získava šťava. Prevarením sa z nej odparí voda. Vzniknuté hnedé sladké kryštáliky sa používajú ako sladidlo - trstinový cukor.
Nakoniec prírodná aróma. Vyrába sa v Európe a na rozdiel od syntetickej pochádza zo skutočných rastlín. Najčastejšie sa získava extrakciou. Neobsahuje žiadne cudzorodé zlúčeniny, nespôsobuje pálenie záhy ani iné ťažkosti.
Táto zmes môže obsahovať zvyšky mlieka, na pozore by sa mali mať ľudia s alergiou na laktózu.
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Rozpustite 30 g čokolády v cca 150 ml horúceho mlieka. Pokiaľ chcete mať nápoj hutnejší a výraznejšej chuti, čokoládu zmiešajte v pomere 33 g čokolády a 66 ml horúceho mlieka. Samozrejme si s pomerom môžete pohrať tak, ako Vám to bude najlepšie vyhovovať.










Energetická hodnota: | 1649 kJ / 392 kcal |
Tuky: | 8,8 |
z toho nasytených : | 5,5 |
Sacharidy: | 63,7 |
z toho cukry: | 58,2 |
Bielkoviny: | 7,6 |
Soľ: | 0,02 |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - CHILI
