Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - ZÁZVOR

Kód: 1324

Zázvor prehrieva, ako je známe. Zázvor tiež povzbudzuje a osviežuje myseľ. Pridali sme pár kvapiek prírodnej zázvorovej arómy ku kakau z Dominikánskej republiky a trstinovému cukru z Paraguaja. Výsledok? Horúca čokoláda skvostnej chuti a lákavej vône. Hodí sa k dopoludňajšej práci rovnako ako na popoludňajšie leňošenie. Je vynikajúca teplá rovnako ako vlažná. Doprajte si.

Dodáme do stredy, 18. 12. 2019
UPS Dodáme do 18. 12. 2019 2,49 €
Slovenská pošta Dodáme do 18. 12. 2019 2,49 €
Zasielkovňa Dodáme do 18. 12. 2019 1,79 €
Veľké balenia:
22,87 € s DPH
12,40 € s DPH
7,13 € s DPH
Malé balenia:
3,76 € s DPH
2,36 € s DPH
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Dominikánská rep.
Chuť
Chuť:
Čokoláda so zázvorom
BIO
BIO:
Áno

Zloženie

Organický trstinový cukor, , Aróma prírodná

Crema a chuť čokolády

Horúca čokoláda v prášku s 42 percentami kakaa a štipkou trstinového cukru chutí veľmi lahodne, hrejivo a mäkko. Aróma zázvoru jej dodáva atraktívny, avšak nevtieravý tón obľúbeného korenia.

Pôvod

Kakao z Dominikánskej republiky, trstinový cukor z Paraguaja, kvapka prírodnej arómy z Európy. To všetko od najlepších dodávateľov a v najvyššej kvalite. Ale pekne poporiadku.

Dominikánska republika je známa skôr ako obľúbená turistická destinácia. Karibik je skutočne nádherný a krajina láka nielen k odpočinku na plážach, ale aj k vychádzkam do hôr. Napriek tomu si štát v súostroví Veľké Antily zapamätáme aj ako vývozcu mimoriadne kvalitného kakaa. Oceňujú ho odberatelia zo Spojených štátov a poprední holandskí výrobcovia čokolády. Rad fariem sa totiž zameriava na pestovanie kakaovníkov pravých (Theobroma cacao) v režime organického poľnohospodárstva. Čo je trend všeobecne vítaný.

Kakaovníky sú pôvodne stromy vysoké až 8 metrov, na plantážach ich ale robotníci udržiavajú vo výške kríkov. Zberajú sa zvyčajne dvakrát za rok, kedy dozrievajú žlté, až 30 centimetrov dlhé bobule. V ich bielej dužine sa ukrýva 4-14 semien, takzvaných kakaových bôbov. Tie je po vybratí nutné očistiť, niekoľko dní nechať fermentovať a potom sušiť. Kakao sa z bôbov vyrába pražením, drvením, mletím. Zo vzniknutej kakaovej hmoty je následne potrebné oddeliť kakaové maslo a kakaový prášok. Boby aj prášok boli v histórii vysoko cenené. Kakaové bôby používali Aztékovia ako platidlo, nápoj z kakaového prášku ochutený korením bol podávaný na šľachtických dvoroch.

Paraguaj leží vo vnútrozemí, čo podľa mnohých expertov znižuje jej ekonomický potenciál. Druhá najchudobnejšia juhoamerická krajina sa potýka s vysokou nezamestnanosťou, častými štrajkami a nestabilitou. Poľnohospodárskou výrobou sa živí približne 45 percent obyvateľov. Najčastejšie pestujú sóju a kukuricu. Cukrová trstina je ďalším vývozným artiklom Paraguaja.

Vysoká tráva dosahuje až 6metrovej výšky. Jej steblá môžu mať v priemere aj 5 centimetrov, kostrnky sú vyplnené dužinou bohatou na cukor. Práve tie roľníci zberajú. Buď ručne za pomoci mačiet, alebo strojovo. Trstinu je nevyhnutné spracovať do 24 hodín, inak sa začne kaziť. Po zbere sú kostrnky prevezené do spracovateľského závodu, kde sa z nich lisovaním získava šťava. Prevarením sa z nej odparí voda. Vzniknuté hnedé sladké kryštáliky sa používajú ako sladidlo - trstinový cukor.

Nakoniec prírodná aróma. Vyrába sa v Európe a na rozdiel od syntetickej pochádza zo skutočných rastlín. Najčastejšie sa získava extrakciou. Neobsahuje žiadne cudzorodé zlúčeniny, nespôsobuje pálenie záhy ani iné ťažkosti.

Táto zmes môže obsahovať zvyšky mlieka, na pozore by sa mali mať ľudia s alergiou na laktózu.

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Vhodné na prípravu lahodného čokoládového nápoja. Môže sa pripravovať s klasickým mliekom, so sójovým mliekom alebo s mliekom ryžovým.

2 - 3 kávové lyžičky rozpustíme v teplom mlieku. Rozmiešame a môžeme vychutnávať.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota:1649 kJ / 392 kcal
Tuky:8,8
z toho nasytených :5,5
Sacharidy:63,7
z toho cukry:58,2
Bielkoviny:7,6
Soľ:0,02
Pomôžte ostatným pri výbere:

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA

Čo sa vám vybaví, keď ucítite vôňu malín? Letný podvečer? Babičkina marmeláda? Alebo kúsok čokolády k desiate sporiadaný niekde pod lesom? To všetko v sebe ukrýva horúca čokoláda s chuťou sladkých malín. Zahreje vás po túre na bežkách, osvieži pred pracovnou schôdzkou. Kakao, ako je známe, obsahuje hormón lásky a šťastia. Doprajte si malinové potešenie bez ohľadu na povinnosti. Každý den je predsa stvorený na radovanie. Viac detailov tovaru
Dodáme do stredy, 18. 12. 2019
Veľké balenia:
22,87 € s DPH
12,40 € s DPH
7,13 € s DPH
Malé balenia:
3,76 € s DPH
2,36 € s DPH

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL

Ak máte hrnček, mlieko a lyžičku, chýba vám ku šťastiu už len horúca čokoláda. Zmes špičkového kakaa a kvalitného trstinového cukru dokáže privolať dobrú náladu a povzbudiť chuť do práce alebo športovania. Nie nadarmo si kakao doprajú zamilovaní ľudia, malé deti a seniori. Ti všetci vedia, čo je to šťastie. Pridajte sa k nim a oslaďte si ráno alebo popoludnie zdravou horúcou čokoládou. Viac detailov tovaru
Dodáme do stredy, 18. 12. 2019
Veľké balenia:
22,87 € s DPH
12,40 € s DPH
7,13 € s DPH
Malé balenia:
3,76 € s DPH
2,36 € s DPH

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MASALA CHAI
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MASALA CHAI

Zahoďte predsudky, otvorte myseľ a nalaďte chuťové poháriky. Táto horúca čokoláda je špeciálna vo všetkých ohľadoch. Po prvé je namiešaná z kakaa mimoriadnej kvality a trstinového cukru špičkových parametrov a za druhé sme ju okorenili prírodnou arómou skutočne originálnou. Kto nepozná Masalu, zmes kardamónu, škorice, zázvoru a ďalšieho exotického korenia, mal by to rýchlo napraviť. S čokoládou vytvára kompozíciu doslova podmanivú. Viac detailov tovaru
Dodáme do stredy, 18. 12. 2019
Veľké balenia:
22,87 € s DPH
12,40 € s DPH
7,13 € s DPH
Malé balenia:
3,76 € s DPH
2,36 € s DPH
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »