

Horúca čokoláda v prášku s kokosovým cukrem BIO
Dominikánske BIO kakao s kokosovým cukrom? Prečo nie! Pripravte si rýchly, dobrý a antioxidantmi našliapaný nápoj. Môžete k nemu pridať šľahačku, škoricu, marshmallow alebo karamelový sirup, môžete ho popíjať na desiatu aj len tak pre radosť. Horúca čokoláda v prášku sa hodí pri práci aj na odpočinok.
Zloženie
Organický kakaový prášok , Kokosový cukor BIOCrema a chuť čokolády
Horúca čokoláda v prášku 30% s kokosovým cukrom je mimoriadne príjemná, ľahká a tak akurát sladká.
Pôvod čokolády
História horúcej čokolády sa začala písať v čase predkolumbovskej Ameriky. Pražené kakaové bôby používali na prípravu nápoja Mayovia a Aztékovia, a to na území dnešného Mexika. Hovorili mu xocolātl, teda horká voda, považovali ho za posvätný a popíjali našľahaný, ochutený najrôznejším korením. Podľa dostupných informácií si takú „čokoládu“ zladili medom alebo agávovým nektárom.
V 16. storočí Mexiko dobyli Španieli a xocolātl priviezli do Európy. Takmer okamžite si ho obľúbila šľachta aj cirkevní hodnostári. Trvalo ale ešte ďalších 200 rokov, kým prišla na svet čokoláda, ako ju poznáme dnes.
Pokiaľ ide o horúcu čokoládu, ide o nápoj pripravovaný z kakaa, cukru a mlieka, ktorý sa zahrieva a mieša tak dlho, kým nevznikne hladký, jemný, horúci drink. Čím kvalitnejší kakaový prášok a cukor je , tým je výsledok samozrejme lahodnejší.
Kakao z Dominikánskej republiky k tým špičkovým rozhodne patrí. Vyznačuje sa ovocnými a kvetinovými tónmi. Tie získava vďaka unikátnym klimatickým a pôdnym podmienkam, v ktorých kakaovníky pravé (Theobroma cacao) rastú. Až 10 metrové stromy plodia podlhovasté bobule obsahujúce niekoľko semien – kakaových bôbov. Ich vybratie z bobúľ je pomerne náročné, pretože sú uložené v silnej a húževnatej dužine. Keď robotníci semená uvoľnia, nechávajú ich 1-6 dní fermentovať, potom ich sušia a odosielajú na trh. Spracovatelia kakaových bôbov z nich vyrábajú kakaový prášok a kakaové maslo.
Spomeňme ešte, že kakao z Dominikánskej republiky, ktorá je jedným z najväčších producentov BIO kakaa na svete, patrí k mimoriadne ceneným. Vyhľadávajú ho výrobcovia prémiových čokolád a jeho cena nie je práve najnižšia. Kakao obsahuje množstvo jedinečných látok, medzi nimi teobromín, kofeín, flavonoidy, anandamid, fenyletylamín a minerálne látky (horčík, železo, zinok).
Druhou dôležitou ingredienciou tejto horúcej čokolády je kokosový cukor, prírodné sladidlo vyrábané z nektáru kvetov kokosovej palmy. Jeho výhodami sú nižší glykemický index, bohatý a komplexný chuťový profil pripomínajúci karamel a jemná vôňa kokosu.
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Rozpustite 30 g čokolády v cca 150 ml horúceho mlieka. Pokiaľ chcete mať nápoj hutnejší a výraznejšej chute, čokoládu zmiešajte v pomere 33 g čokolády a 66 ml horúceho mlieka. Samozrejme sa s pomerom môžete pohrať tak, ako Vám to bude najlepšie vyhovovať.










Energetická hodnota: | 1646 kj / kcal |
Tuky: | 6,4 |
z toho nasytených : | 3,9 |
Sacharidy: | 71,5 |
z toho cukry: | 63,2 |
Bielkoviny: | 7,5 |
Soľ: | 0,29 |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ORECHOVÁ rozpustná káva

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL
