Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

Horúca čokoláda v prášku s kokosovým cukrem BIO

Kód: 1922

Dominikánske BIO kakao s kokosovým cukrom? Prečo nie! Pripravte si rýchly, dobrý a antioxidantmi našliapaný nápoj. Môžete k nemu pridať šľahačku, škoricu, marshmallow alebo karamelový sirup, môžete ho popíjať na desiatu aj len tak pre radosť. Horúca čokoláda v prášku sa hodí pri práci aj na odpočinok.

Veľké balenia:
Malé balenia:
25,00 € /1000 g 2,50 € /100 g
Dodáme do pondelok, 9. 10. 2023
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Dominikánská rep.
Chuť
Chuť:
Mliečna čokoláda
BIO
BIO:
Áno

Zloženie

Organický kakaový prášok , Kokosový cukor BIO

Crema a chuť čokolády

Horúca čokoláda v prášku 30% s kokosovým cukrom je mimoriadne príjemná, ľahká a tak akurát sladká.

Pôvod čokolády

História horúcej čokolády sa začala písať v čase predkolumbovskej Ameriky. Pražené kakaové bôby používali na prípravu nápoja Mayovia a Aztékovia, a to na území dnešného Mexika. Hovorili mu xocolātl, teda horká voda, považovali ho za posvätný a popíjali našľahaný, ochutený najrôznejším korením. Podľa dostupných informácií si takú „čokoládu“ zladili medom alebo agávovým nektárom.

V 16. storočí Mexiko dobyli Španieli a xocolātl priviezli do Európy. Takmer okamžite si ho obľúbila šľachta aj cirkevní hodnostári. Trvalo ale ešte ďalších 200 rokov, kým prišla na svet čokoláda, ako ju poznáme dnes.

Pokiaľ ide o horúcu čokoládu, ide o nápoj pripravovaný z kakaa, cukru a mlieka, ktorý sa zahrieva a mieša tak dlho, kým nevznikne hladký, jemný, horúci drink. Čím kvalitnejší kakaový prášok a cukor je , tým je výsledok samozrejme lahodnejší.

Kakao z Dominikánskej republiky k tým špičkovým rozhodne patrí. Vyznačuje sa ovocnými a kvetinovými tónmi. Tie získava vďaka unikátnym klimatickým a pôdnym podmienkam, v ktorých kakaovníky pravé (Theobroma cacao) rastú. Až 10 metrové stromy plodia podlhovasté bobule obsahujúce niekoľko semien – kakaových bôbov. Ich vybratie z bobúľ je pomerne náročné, pretože sú uložené v silnej a húževnatej dužine. Keď robotníci semená uvoľnia, nechávajú ich 1-6 dní fermentovať, potom ich sušia a odosielajú na trh. Spracovatelia kakaových bôbov z nich vyrábajú kakaový prášok a kakaové maslo.

Spomeňme ešte, že kakao z Dominikánskej republiky, ktorá je jedným z najväčších producentov BIO kakaa na svete, patrí k mimoriadne ceneným. Vyhľadávajú ho výrobcovia prémiových čokolád a jeho cena nie je práve najnižšia. Kakao obsahuje množstvo jedinečných látok, medzi nimi teobromín, kofeín, flavonoidy, anandamid, fenyletylamín a minerálne látky (horčík, železo, zinok).

Druhou dôležitou ingredienciou tejto horúcej čokolády je kokosový cukor, prírodné sladidlo vyrábané z nektáru kvetov kokosovej palmy. Jeho výhodami sú nižší glykemický index, bohatý a komplexný chuťový profil pripomínajúci karamel a jemná vôňa kokosu.

Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Rozpustite 30 g čokolády v cca 150 ml horúceho mlieka. Pokiaľ chcete mať nápoj hutnejší a výraznejšej chute, čokoládu zmiešajte v pomere 33 g čokolády a 66 ml horúceho mlieka. Samozrejme sa s pomerom môžete pohrať tak, ako Vám to bude najlepšie vyhovovať.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1646 kj / kcal
Tuky: 6,4
z toho nasytených : 3,9
Sacharidy: 71,5
z toho cukry: 63,2
Bielkoviny: 7,5
Soľ: 0,29
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


15% ZĽAVA
ORECHOVÁ rozpustná káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ORECHOVÁ rozpustná káva

Máme viac ako tri oriešky pre Popolušku! Máme kávu z rovníkového Ekvádoru. Vonia po Tichom oceáne, chutí po mede s orechmi a pripravuje sa v dvoch krokoch: Nasypať, zaliať. Rozpustné kávy sa niekedy stávajú terčom posmechu. My ich radšej ochutnávame a vyberáme tie najlepšie. A verte, že Orechová patrí k špičke! Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
29,85 € /1000 g 25,40 € /1000 g 2,55 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do pondelok, 9. 10. 2023

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL

Ak máte hrnček, mlieko a lyžičku, chýba vám ku šťastiu už len horúca čokoláda. Zmes špičkového kakaa a kvalitného trstinového cukru dokáže privolať dobrú náladu a povzbudiť chuť do práce alebo športovania. Nie nadarmo si kakao doprajú zamilovaní ľudia, malé deti a seniori. Ti všetci vedia, čo je to šťastie. Pridajte sa k nim a oslaďte si ráno alebo popoludnie zdravou horúcou čokoládou. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
25,00 € /1000 g 2,50 € /100 g
Dodáme do pondelok, 9. 10. 2023

15% ZĽAVA
HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO

Horúca čokoláda z Dominikánskej Republiky vám dodá tú správnu náladu a energiu. Tento nápoj je obohatený o prírodný trstinový cukor, ktorý pridá na lahodnosti nápoja. Čokoládový nápoj je špeciálne pripravený z BIO ingrediencií. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
24,30 € /1000 g 20,65 € /1000 g 2,05 € /100 g
Dodáme do pondelok, 9. 10. 2023
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »