

INDIA ARABICA PLANTATION AA LITTLE FLOWER - Micro Lot
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Zrnkovú kávu India Arabica Plantation AA Little Flower Sangameshwar Estate charakterizuje stredné telo, mierna až stredná kyslosť, decentná ovocná sladkosť a nakoniec čokoládový záver s nenápadnou pikantnosťou.
Pretože ide o mikrolot s nezameniteľnou vrstevnatosťou chutí, odporúčame ho pripravovať na filtri, aeroprese alebo moka kanvičke.
Pôvod kávy
India patrí ku krajinám, ktoré produkujú najlepšiu kávu pestovanú v tieni. Prevažná väčšina miestnych farmárov obhospodaruje malé plantáže, celkom by sme napočítali okolo štvrť milióna pestovateľov kávy. Zhruba 80 percent produkcie vyvážajú Indovia do sveta, zvyčajne do Nemecka, Ruska, Španielska, Belgicka...
Región Karnataka, z ktorého pochádza India Arabica Plantation AA Little Flower Sangameshwar Estate, je z hľadiska produkcie kávy "najvýkonnejší". Okrem neho rastú kávovníky tiež v oblastiach Kerala a Tamil Nadu. Ale venujme sa Karnatake. Nachádza sa v juhozápadnej časti Indie a ešte pred rokom 1973 sa volala Mysore. Súčasný názov vychádza zo spojenia slov "karu" a "nadu", čo možno interpretovať ako "vyvýšená krajina". Niet divu, kopce Karnatake nechýbajú - ten najvyšší má 1 925 m n. m. Pokiaľ ide o klímu, v ktorej kávovníky rastú, spomeňme, že celá India zažíva štyri ročné obdobia, počas ktorých prichádza čas monzúnov (medzi júnom a septembrom).
Spoločnosť Sangameshwar hospodári na pozemkoch o rozlohe 810 hektárov, a to v nadmorských výškach medzi 900 a 1 650 metrami. Kávovníky rastú obklopené pomarančovníkmi, divokými figovníkmi, korením a ďalšími plodinami, ale rovnako tak majú blízko k veľa pôvodným rastlinám. Vďaka tomu rastú zatienené, teda majú viac času absorbovať okolité aromatické látky vo svojich plodoch. Pôdu robotníci obohacujú o organický hnoj, dužinu z kávových plodov, plevy a mulč.
Ručný zber a starostlivé spracovanie kávových bobúľ sú nevyhnutnou súčasťou procesu, ktorému v spoločnosti Sangameshwar venujú maximálnu pozornosť. Skúsení zamestnanci farmy vyberajú zrelé kávové čerešne priamo na kríkoch, znesú ich k premývacej stanici a odovzdajú robotníkom. Tí úrodu nasypú do nádrží s vodou a pretlačia drviacimi plechmi, ktoré plody zbavia vrchnej červenej šupky a čiastočne aj dužiny. Nato je káva presypaná do barelov s čistou vodou, v ktorých zostáva niekoľko hodín. Fermentačnými procesmi dôjde k rozpusteniu zvyškov dužiny a uvoľneniu kávových zŕn. Nakoniec prichádza k slovu sušenie. Pre Indiu je typické sušenie na priamom slnku. Káva je rozsypaná na betónové pláty a za častého prehrabávania (aby neplesnivela) sušená. A potom? Potom už ju stačí pretriediť, zabaliť a odoslať.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA MINAS SWISS WATER DECAF - zrnková káva

INDIE MONSOON MALABAR AA GRADE zrnková káva
