

INDIA MONSOON MALABAR AA GRADE BIO zrnková káva
Už ste mali tú česť s kávou bičovanou monzúnmi a prelievanou slanou vodou oceánu? Pokiaľ áno, iste potvrdíte, že išlo o zážitok unikátny. Pokiaľ nie, je čas to napraviť. Indická monzúnová BIO dvojáčková arabika vyniká originálnou, dymovou a zemitou chuťou, ktorú si obľúbia najmä priaznivci intenzívnejších šálok. Veľké zrná, organické pestovanie a jedinečné spracovanie, to je India Monsoon Malabar AA Grade BIO.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Zrnková káva India Monsoon Malabar AA Grade BIO je typická vyššou aciditou, ktorú príjemne tlmí zemitosť, dymovitosť a istá nahorklosť. Ide o kávu pre tých, ktorí hľadajú niečo špeciálne, ktorí si radi doprajú originalitu a pokiaľ ide o chuť kávy, nemajú žiadne predsudky. Káva vyniká veľkým zrnom označovaným číslom 18, ktoré udáva rozmery 0,64-0,72 cm. Zrno má krásnu žltú farbu, preto aj po stredne intenzívnom pražení je káva svetlejšia ako ostatné.
Pôvod kávy
Monzúnovaná káva je špecialitou Indie. Prečo miestni farmári kávu monzúnujú, si nechajte rozprávať. Keď bola India v 19. storočí významným európskym dodávateľom, strávila káva na ceste cez oceány a more niekoľko dlhých týždňov. Počas nich ležali vrecia naplnené indickým zrnom na palube, ponechané napospas vetru, dažďu, chladu, slanému morskému vzduchu aj kontaktu s drevenou palubou lodí. Tak sa stalo, že vďaka putovaniu absorbovala káva jedinečnú arómu, jej chuť sa stala nezameniteľnou a u Európanov veľmi žiadanou. Postupom času a zrýchlením dopravy bola indická káva k svojim európskym zákazníkom prevážaná v kratších lehotách a na modernejších plavidlách, čo kávomilcom veľa radosti nerobilo. Vytratila sa z nej totiž špecifická chuť „monzúnov“. Z toho dôvodu sa indickí producenti k monzúnovaniu vrátili a zozbierané, usušené zrnká ponechávajú viac ako 2 mesiace pôsobeniu vlhkého oceánskeho ovzdušia.
Káva India Monsoon Malabar AA Grade BIO vyrástla v regióne Karnataka, blízko pobrežia. Farmári vysádzajú medzi kávovníkmi rastliny klinčekov, škorice alebo kardamómu, takže dozrievajúce kávové bobule môžu „nasávať“ ich arómu a ukladať ju do zŕn. Ako už je z názvu kávy zrejmé, kríky sú pestované v režime organického poľnohospodárstva. Nie sú hnojené ani ošetrované priemyselne vyrábanými prostriedkami, ktoré by v nich mohli zanechať akékoľvek zdraviu škodlivé látky.
Úroda sa v Karnatácii vykonáva po celú dobu vegetácie, podľa toho, ako plody kávovníkov postupne dozrievajú. Červené kávové bobule je potrebné zbaviť šupky aj dužiny a uvoľnené zrná starostlivo usušiť. Pre monzunovanú kávu sú vyberané len zrná akosti A a AA. Zo vzdialenejších plantáží sú zvážené priamo na pobrežie, kde ich robotníci rozložia na betónové pláty a ponechajú 8-10 týždňov „v starostlivosti“ vlhkého, slaného a často ľadového vzduchu z oceánu. Počas tej doby ich veľmi často prehrabávajú, aby neplesniveli.
Medzi najväčších odberateľov monzúnovanej indickej kávy patria európski, americkí a japonskí kávomilci.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95°C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 zrnková káva

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
