

INDIA ROBUSTA PARCHMENT PB
Je iná. Okrúhla, tvrdá, výrazná, drobná. Káva s označením PB je navyše vzácna a mimoriadne atraktívna. Zrnko takzvanej perlovej kávy vyrastá v kávovej čerešni bez dvojčaťa. A tak je oblejšie, s koncentrovanejšou, skvele vyváženou chuťou. Indická robusta peaberry patrí k najlepším vôbec. Ochutnajte ju samostatne, alebo si skúste namiešať vlastnú espresso zmes s obľúbenou arabikou.
Zloženie
Robusta 100%Crema a chuť kávy
Káva India Robusta Parchment PB vyniká plnou, hutnú chuťou s tónmi čokolády. Ide o ojedinelú kávu so špecifickým profilom. Hodí sa ako na prípravu samostatnej, tak do zmesí s kvalitnými arabikami. Táto robusta dáva pevnú a vysokú, kompaktnú cremu.
Pôvod kávy
V Indii sa káve venujú od konca 17. storočia, kedy v oblasti Babab Budan Giri zasadili prvé plantáže kávovníkov druhu arabika. Dnes miestni poľnohospodári pestujú tiež veľmi kvalitnú robustu a kávové kríky pokrývajú veľkú časť horských oblastí južne položených regiónov. Najväčšiu produkciu si každoročne pripisuje Karnataka, nasleduje Kerala a Tamil Nadu. Znalci tvrdia, že indická káva patrí k najlepším, v tieni pestovaným, kávam na svete. Jej produkciou sa živí približne 250 tisíc tamojších ľudí. Takmer tri štvrtiny úrody putujú do Nemecka, Ruska, Španielska, Belgicka a ďalších krajín.
Čím presne je výnimočná India Robusta Parchment PB? Práve poslednými dvoma písmenami. Za skratkou "PB" je potrebné vidieť slovo "peaberry". Označuje také kávové zrnká, ktoré sa v kávovej čerešni vyvinuli bez svojho dvojčaťa. Plody kávovníkov, svojou farbou aj tvarom pripomínajúce čerešne, obsahujú zvyčajne 2 semená. Vyvíjajú sa plochými stranami k sebe. Niekedy sa však stane (a vedci priznávajú, že doteraz celkom iste nevie kedy a prečo), že sa v plode vyvinie len jedno zo semien. Býva drobnejšie, tvrdšie a tiež aromatickejšie. Takáto mutácia sa objavuje len veľmi zriedkavo, údajne tvoria zrnká PB asi 5 percent z celej úrody.
Vzácna peaberry čiže perlová káva je vysoko cenená vďaka úplne ojedinelej, mimoriadne intenzívnej chuti aj vôňi. Jej nedostatok je daný tiež faktom, že triedením zrniek podľa toho, či sú "klasické" alebo perlové, sa zaoberá minimum pestovateľov. Indickí farmári našťastie dobre vedia, v čom spočíva ich originalita a potenciál. Robusta peaberry je vynikajúca na filtri, vo Frenchpresse aj z pákového stroja.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 ° C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

INDIE ROBUSTA PARCHMENT AB

ROBUSTA INDIE CHERRY AA
