INDIE MONSOON MALABAR AA GRADE zrnková káva
Najpopulárnejšia, najzaujímavejšia a najkvalitnejšia. Plantážna káva Monsooned Malabar AA sa právom vyšvihla na prvú priečku medzi všetkými indickými kávami. Ojedinelý proces spracovania, ktorého výsledkom sú nádherné žlté zrná s dymovou a zemitou chuťou, jej dáva punc originality. Ochutnajte kávu, ktorú bičovali vetry a monzúnové dažde!
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Táto káva vás upúta už vzhľadom zŕn - ich veľkosť až prekvapí. Špecialisti ju udávajú ako 18, to znamená niekde medzi 0,64 a 0,72 cm. Pred pražením majú nádherne žltú farbu, po stredne intenzívnom pražení sú svetlejšie ako u väčšiny káv. Tiež chuť je mimoriadna - žiadna slaďárna. Decentná horkosť a výrazná zemitosť je pre skutočných milovníkov kávy. Crema je svetlá, ľahká a súdržná.
Pôvod kávy
Počiatky indickej produkcie kávy sa datujú do roku 1670. Napriek tomu, že o dvesto rokov neskôr zasiahla tamojšie plantáže epidémia ničivej hrdze, nabrala krajina druhý dych a vyváža kávu vysokej kvality aj dnes. Karnataka patrí k pôvodným miestam, kde sa začali kávovníkové kríky vysádzať. Ide o pobrežnú lokalitu, ktorej klímu ovplyvňujú časté monzúny a vetry. Kávovníky sa vysádzajú na tienistých a chránených miestach, často spoločne s kardamónom, klinčekmi a škoricou. Vďaka nim má indická káva špecifickú chuť a bohatú arómu. K jej unikátnosti prispievajú ale tiež už spomínané monzúny a silný vietor.
Kávové bobule sa v Karnatake zberajú po celé obdobie vegetácie tak, ako postupne dozrievajú. Ich spracovanie vychádza z historickej chuti kávy - keď bola prepravovaná na lodiach, nasávala vlhkosť a arómu dreva aj soli. Preto dnes farmári zozbierané a usušené kávové zrnká vystavujú po dobu až 7 týždňov drsným monzúnom a studeným vetrom. Káva tým získa skutočne nezameniteľný chuťový profil.
Indická káva sa najčastejšie vyváža do Európy, USA a Japonska. Našu plantážovú zrnkovú kávu pražíme až tesne pred odoslaním zákazníkom. Preto je vždy čerstvá, voňavá a chutná.
Účinky kávy
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.