

INDIE PLANTATION AA zrnková káva
Stopercentná arabika v orientálnom podaní! Unikátna korenistá chuť, elegantná kyslosť a príťažlivá nasládlosť radí kávu z indickej Kernataky k veľkým obľúbencom. Odroda Kents je miestna špecialitka pomenovaná po Angličanovi, ktorý v roku 1920 vysadil v oblasti prvej kríky kávovníkov. V Európe je káva z Indie používaná hlavne na prípravu espressa.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Indickú plantážovú kávu charakterizuje jemná aróma a mierne pikantná chuť. Odráža sa v nej kardamóm, klinčeky, korenie aj muškátový oriešok. Netradičná chuť je do istej miery daná spôsobom spracovania a tiež prírodnými podmienkami Indie. Šálka má krásnu a jasnú farbu, crema je hutná, kompaktná a jemná.
Pôvod kávy
Kernataka je pobrežná oblasť v juhozápadnej Indii. Jej klímu ovplyvňuje šesť ročných období: jar, leto, obdobie dažďov, ranná a neskorá jeseň a zima. Od júna do septembra krajinu bičujú monzúny prvýkrát, druhá vlna dažďov prichádza medzi októbrom a decembrom. Arabika sa pestuje vo vyšších nadmorských výškach a je pomerne citlivá na škodcov.
Preto je jej ochrane venovaná veľká pozornosť. Všetky kávy v Indii sa pestujú v tieni, často v kombinácii s korením.
Do Indie sa kríky kávovníkov (Coffea arabica) dostali pravdepodobne v roku 1670 z Jemenu. Keď sa začala indická káva exportovať do Európy na lodiach, získala dlhou plavbou vo vlhkom a slanom prostredí originálnu chuť. A pretože sú Európania pravdepodobne dosť konzervatívny, vyžadujú u indickej kávy, aby si svoj charakter uchovala aj v čase leteckej prepravy. Preto dnes farmári spracovávajú kávové bobule takzvaným monzúnovaním (monsooning), špeciálnym postupom, pri ktorom kávové zrná po 7 týždňov vystavia pôsobeniu vlhkého vzduchu a monzunového vetra.
India vyváža približne 70 percent svojej kávovej produkcie. Tá pochádza od štvrť milióna pestovateľov.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

BRAZÍLIA SOUTH OF MINAS zrnková káva
