MEXICO ALTURA zrnková káva
Preslávená káva z Mexica zavítala aj k nám. A my sa o ňu radi rozdelíme. Užite si tiež originálnu chuť jednodruhovej arabiky s mimoriadne silnou arómou. Príjemne vyváženými tónmi prebleskujú suché orechy kombinované s čokoládou. Plné telo a stredná acidita sú tým, čo ocenia skutoční kávoví gurmáni. Pridajte sa k nim!
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Toto je prototyp kávy so skutočne výraznou arómou, plným telom a napriek tomu príjemne strednou aciditou. Mexico Altura profilujú ale aj stopy orechov a karamelu, ktoré jej dávajú jemne sladkastý charakter. Crema je krásne hustá, kompaktná.
Pôvod kávy
Na produkciu kávy sa sústredí hlavne juh krajiny, najkvalitnejšia arabika rastie v pobrežných oblastiach Soconusco a Chiapas pri hraniciach s Guatemalou. Druhý menovaný - Chiapas - je domovom nielen starých mayských pamiatok, ale aj vynikajúcej kávy Mexico Altura v bio kvalite. Ide o veľmi pestrú oblasť s vodnými plochami, džungľou a vzácnymi druhmi rastlín aj živočíchov. V lete je klíma značne horúca a vlhká a to najmä vďaka výdatným júlovým a augustovým dažďom.
Kávu v Chiapas pestuje rad poľnohospodárov aj s celými rodinami. Hospodária buď samostatne, alebo v družstvách.
Vysoká nadmorská výška a neprístupný terén prácu na plantážach však mnohokrát sťažujú. Niektorí farmári sa každý deň vydávajú na hodinovú cestu, aby dorazili ku kávovníkom. Aj preto ich nijako chemicky neošetrujú ani nehnoja. Zber prebieha naskrz ručne, niekoľkokrát za sezónu. Zrelé čerešne (bobule kávovníkov) zbierajú farmári do veľkých vriec a na chrbte ich znášajú k prašným cestám. Tam už na nich čakajú ďalší členovia rodiny a odvážajú kávu na spracovanie.
Zrnková káva Mexico Altura je spracovávaná mokrou technológiou: bobule kávovníkov sa nasypú do nádrží s vodou (tie, ktoré zostanú na hladine, sa zbierajú - sú nekvalitné), potom sa pretlačia špeciálnymi plechmi, ktoré odstránia dužinu. Ďalším krokom je fermentácia kávových zŕn, sušenie, triedenie a balenie.
Účinky kávy
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.