

IRISH WHISKEY zrnková káva
Keď sa horúce kávové zrnká ocitnú v opare trikrát destilovanej liehoviny z krajiny lúk a vresovísk, vznikne lahôdka, ktorej nemožno odolať. Dôkazom je aromatizovaná káva Irish whiskey, ktorá vašim ranným štartom dodá patričný pohon, popoludňajším siestám potom žiadaný kľud. Vychutnajte si ju ako espresso, latté alebo cappuccino.
Zloženie
Arabica 100%, Aróma prírodnáCrema a chuť kávy
Túto stopercentnú arabiku stačí správne zomlieť a dobre extrahovať. Potom sa vám odmení skvostnou jemnou cremou a fantastickou chuťou. Jej základ vychádza z peruánskej kávy, pre ktorú je typické hladké a plné telo, ľahká násladlosť a stopa po ovocí. Aromatizovaním írskou whisky získava káva jedinečnú chuť a vôňu sladu.
Pôvod kávy
Plantážovú kávu pre výrobu ochutených káv si pravidelne vozíme z peruánskych Ánd. Tamojší farmári hospodáriaci na malých kávovníkových políčkach produkujú skutočne kvalitnú a mimoriadne chutnú kávu. Pretože sú ich vysokohorské plantáže ťažko prístupné, nepoužívajú pri pestovaní ani ošetrovaní kávovníkov žiadne priemyselne vyrábané produkty. Často je káva z Ánd považovaná za organicky pestovanú.
Zber prebieha v regióne Puno niekoľkokrát za sezónu, podľa toho, ako plody kávovníkov dozrievajú. Vzhľadom pripomínajú čerešne, ale na rozdiel od nich nie je predmetom spracovateľského záujmu šťavnatá dužina.
Sú to pecky - kávové zrnká, ktoré je nutné šetrným spôsobom vybaviť. Peruánci používajú zložitejšiu a drahšiu metódu premývania. Jej výsledkom je ale káva vysokej kvality. Premývanie kávových bobúľ prebieha vo vode, kde dochádza k odstráneniu dužiny aj k fermentácii. Nakoniec sa kávové zrnká sušia na slnku. Aby neplesniveli, je nutné dbať na ich časté otáčanie, v noci a pri daždi sa úroda zakrýva plachtami.
Káva sa ochucuje zhruba od 70. rokov minulého storočia. My ju aromatizujeme ešte pred upražením, ktoré tesne predchádza odoslaniu kávy zákazníkovi. Aróma sa do zrniek vpravuje delikátnym pražením, preto je v káve veľmi dobre zakomponovaná, nevymizne a spoznáte ju aj v chuti.
Príprava aromatizovanej kávy v automatickom kávovare
Pokiaľ hodláte použiť aromatizovanú kávu na prípravu nápoja v automatickom kávovare so zásobníkom, odporúčame sa v návode na použitie kávovaru uistiť, že je to možné. V prípade, že výrobca prístroja o aromatizovanej káve žiadne informácie neuvádza, držte sa prosím nasledujúcich odporúčaní. Prírodná aróma, ktorou je táto káva ochutená, môže pri dlhšom kontakte reagovať s plastmi v násypníku a spôsobiť ich zbielenie.
Rovnaké pravidlo je vhodné dodržať aj pre mletie aromatizovanej kávy v mlynčekoch (ručných aj elektrických). |
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























25. 11.
22. 11.
11. 7.
19. 11.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

VAJEČNÝ LIKÉR zrnková káva
