

JAVA JAMPIT A/WP-1X Estates zrnková káva
"Osviežuje pamäť a čistí kožu," definoval kávu pred tisíckou rokov stredoveký perzský učenec Ibn Sinaja. V Európe bola najprv predávaná ako liek a len tak niekto si ho nemohol dovoliť. Až keď sa na trh dostalo kávy viac, znížila sa aj cena. Osviežujúci nápoj zažil boom. Dnes si môžeme vyberať - napríklad výnimočnú delikatesu z ostrova Jáva.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Sladká chuť s tónmi čokolády - taká je arabika Java Jampit. Čerstvo pražená a dobre pomletá vytvorí v šálke luxusný nápoj s bohatou a elastickou penou. Zamatové telo a nízka kyslosť sú ohromujúce. Káva má nezvyčajnú hĺbku, ktorú podčiarkuje zmes orientálnych vôní. Čokoládová, hladká a pikantná.
Pôvod kávy
Plantáže Blawan & Jampit, odkiaľ sme túto kávu priviezli, sa nachádzajú v nádhernej krajine plnej sopiek a jazier. Východ exotického ostrova Jáva patrí káve od konca 17. storočia, kedy ju tam doviezli Holanďania. Z indonézskeho súostrovia sa kávové zrná vozili do Európy na plachetniciach a hovorí sa, že vrecia boli používané ako potrebná záťaž. Vďaka morskej soli mala taká káva originálny chuťový profil.
Odroda Jember sa do Indonézie dostala z Etiópie cez Indiu. Vyznačuje sa tónmi karamelu, javorového sirupu a čokolády. Všetky kávovníky sú starostlivo triedené a ošetrované, aby bolo dosiahnuté maximálnej kvality bobúľ. Tie dozrievajú prakticky celoročne a tiež tak sú zbierané. Vzhľadom pripomínajú čerešňu. Na rozdiel od nej nie je na plodoch kávovníkov (Coffea arabica) najcennejšia dužina, ale kôstky. Dve tvrdé jadrá charakteristického tvaru fazule je potrebné dužiny a obalov pomerne zložitou cestou zbaviť, potom fermentovať, dočistiť a vytriediť. Výsledkom je zelená káva, ktorá až správnym pražením získa žiadanú chemickú a fyzikálnu štruktúru. Typický hnedý odtieň kávových zŕn je dôsledkom karamelizácie cukrov a karbonizácie celulózy. Praženie je mimoriadne delikátny proces, ktorému venujeme rovnako veľkú pozornosť, ako výberu akostnej plantážovej kávy.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

PERU ANDES GOLD zrnková káva
