Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

JESENNÁ ESPRESSO ZMES - darčeková dóza 300 g

Kód: 1714

Pre čas farieb, ktoré pomaly odnáša vietor... sme pripravili túto limitovanú edíciu espresso zmesi. Každá z tria prémiových arabík je pražená samostatne a zároveň s ohľadom na súzvuk chutí jednotlivých káv. Výsledkom je kultivovaná romanca, pokojná, zrelá a možno trochu zádumčivá. Hrá tónmi sušeného ovocia, vlašských orechov, karamelu a ľahko pikantného korenia. Rovnako ako jeseň.

18,10 € s DPH
15,10 € bez DPH
Momentálne nedostupné
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

Zloženie

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Jesenná espresso zmes zrnkovej výberovej kávy je vyladená tak, aby chuťou aj arómou korešpondovala s tretím ročným obdobím, podčiarkla jeho jedinečnosť a v ústach zanechala príjemný, hrejivý, okrúhly a napriek tomu nevtieravý pocit. O hlboké tóny sa starajú chute vlašských orechov a sušeného ovocia, sladkosť prináša smotanovo hebký karamel. A veľmi interesantnú bodku za celým zážitkom urobí ľahko pikantné korenie. Počkajte si na ňu, plne sa rozvinie až vo vychladajúcej šálke. Možno zaznamenáte klinček, kardamom, korenie či škoricu. Táto espresso zmes je vhodná pre všetky typy príprav kávy.

Pôvod kávy

Na pôvode záleží. Presnejšie - na pôvode, zberu, spracovania, transportu, skladovania a praženia záleží. A potom tiež na namiešaní jednotlivých, takto starostlivo strážených káv. V prípade limitovanej Jesenné espresso zmesi ide o tri arabiky zo špecialistov vyhľadávaných plantáží. Ešte než sa k nim dostaneme, popíšme si spôsob, akým sme ich prepojili. Pretože vďaka príbehu tejto zmesi pochopíte náš prístup k espressu, značne odlišného od väčšinového poňatia "podobných" mixov.

Jednotlivé kávy vyberáme s ohľadom na ich unikátny chuťový profil, zároveň ale hľadáme, v čom sa môžu podporiť, doplniť a obohatiť. Každú sortu pražíme zvlášť, aby vďaka doslova hodinárskej práci pražiara vynikla v každej zo single origin Speciality Coffee (teda jednodruhovej prémiovej arabike či robuste) jej špecifická a nezameniteľná nota. Preto v sáčku alebo plechovke nájdete zrnká odlišných farebných odtieňov. Čo káva, to iný stupeň praženia, iná teplota, intenzita prúdenia vzduchu a podobne.

Praženie a zostavovanie najlepšieho pomeru všetkých káv si vyžaduje nielen veľa času, ale predovšetkým značný um pražiara, jeho schopnosť odhadnúť výsledok, zároveň aj trpezlivosť degustátorov. Keď sa všetko podarí, je na konci nášho snaženia skutočne jedinečná espresso zmes, ktorú v prípade sezónnej rady môžeme ponúkať len v limitovanom množstve. To je na druhú stranu pre mnohých zákazníkov lákavé - rovnakú ani podobnú kávu im nikto iný nepripraví.

Pokiaľ ide teda o prípravu, Jesennú espresso zmes zrnkovej výberovej kávy uplatníte pri chystaní obľúbeného nápoja v automatickom aj pákovom kávovare, chybu rozhodne neurobíte, keď ju otestujete na filtri, vákuum pote a podobne. Každý spôsob vám prinesie nový zážitok z plnosti a harmónie vašej šálky.

A teraz už poďme k triu arabík, ktoré sme pre túto limitku zvolili.

Z brazílskeho regiónu Angelandia sme priviezli sladkú, mäkko karamelovou Brazíliu Fazenda Primavera. Na plantážach v nadmorskej výške okolo 1 000 metrov ju pestuje Ricardo Ribeiro Tavares. Pre brazílsku arabiku je typická mäkká, jemná chuť, v tomto prípade doplnená o dotyk pražených vlašských orechov. O väčšinu kávovníkov sa starajú drobní farmári, u Primavera je to rovnaké.

Krémovú, guľatú notu prihráva espresso zmesi Ethiopia Guji Anasor Grade 1, mikrolot farmára Tadesse Edema. Sám pochádza z veľkej rodiny pestovateľov kávy a je vnukom zakladateľa plantáže Anasor. Jeho úroda je charakteristická chuťou červených bobúľ, horkosladkých čokoládových valérov a korenia.

Tretí čriepok v mozaike patrí mandľovej, mliečno čokoládovej a medovo láskavej arabike Guatemala SHB El Jaguar. Mandle, mliečna čokoláda a med, to sú atribúty, ktorými pozdvihuje našu espresso zmes a teší kávomilcovo srdce. Nie nadarmo má v názve jaguára, šelmu dažďových pralesov, rýchlu, silnú a elegantnú zároveň.

Účinky kávy

Arabika
Účinky arabiky

Návod na prípravu

  1. Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
  2. Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
  3. Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »