

JESENNÁ ESPRESSO ZMES - výberovej zrnkovej kávy
Pre čas farieb, ktoré pomaly odnáša vietor... sme pripravili túto limitovanú edíciu espresso zmesi. Každá z tria prémiových arabík je pražená samostatne a zároveň s ohľadom na súzvuk chutí jednotlivých káv. Výsledkom je kultivovaná romanca, pokojná, zrelá a možno trochu zádumčivá. Hrá tónmi sušeného ovocia, vlašských orechov, karamelu a ľahko pikantného korenia. Rovnako ako jeseň.
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Jesenná espresso zmes zrnkovej výberovej kávy je vyladená tak, aby chuťou aj arómou korešpondovala s tretím ročným obdobím, podčiarkla jeho jedinečnosť a v ústach zanechala príjemný, hrejivý, okrúhly a napriek tomu nevtieravý pocit. O hlboké tóny sa starajú chute vlašských orechov a sušeného ovocia, sladkosť prináša smotanovo hebký karamel. A veľmi interesantnú bodku za celým zážitkom urobí ľahko pikantné korenie. Počkajte si na ňu, plne sa rozvinie až vo vychladajúcej šálke. Možno zaznamenáte klinček, kardamom, korenie či škoricu. Táto espresso zmes je vhodná pre všetky typy príprav kávy.
Pôvod kávy
Na pôvode záleží. Presnejšie - na pôvode, zberu, spracovania, transportu, skladovania a praženia záleží. A potom tiež na namiešaní jednotlivých, takto starostlivo strážených káv. V prípade limitovanej Jesenné espresso zmesi ide o tri arabiky zo špecialistov vyhľadávaných plantáží. Ešte než sa k nim dostaneme, popíšme si spôsob, akým sme ich prepojili. Pretože vďaka príbehu tejto zmesi pochopíte náš prístup k espressu, značne odlišného od väčšinového poňatia "podobných" mixov.
Jednotlivé kávy vyberáme s ohľadom na ich unikátny chuťový profil, zároveň ale hľadáme, v čom sa môžu podporiť, doplniť a obohatiť. Každú sortu pražíme zvlášť, aby vďaka doslova hodinárskej práci pražiara vynikla v každej zo single origin Speciality Coffee (teda jednodruhovej prémiovej arabike či robuste) jej špecifická a nezameniteľná nota. Preto v sáčku alebo plechovke nájdete zrnká odlišných farebných odtieňov. Čo káva, to iný stupeň praženia, iná teplota, intenzita prúdenia vzduchu a podobne.
Praženie a zostavovanie najlepšieho pomeru všetkých káv si vyžaduje nielen veľa času, ale predovšetkým značný um pražiara, jeho schopnosť odhadnúť výsledok, zároveň aj trpezlivosť degustátorov. Keď sa všetko podarí, je na konci nášho snaženia skutočne jedinečná espresso zmes, ktorú v prípade sezónnej rady môžeme ponúkať len v limitovanom množstve. To je na druhú stranu pre mnohých zákazníkov lákavé - rovnakú ani podobnú kávu im nikto iný nepripraví.
Pokiaľ ide teda o prípravu, Jesennú espresso zmes zrnkovej výberovej kávy uplatníte pri chystaní obľúbeného nápoja v automatickom aj pákovom kávovare, chybu rozhodne neurobíte, keď ju otestujete na filtri, vákuum pote a podobne. Každý spôsob vám prinesie nový zážitok z plnosti a harmónie vašej šálky.
A teraz už poďme k triu arabík, ktoré sme pre túto limitku zvolili.
Z brazílskeho regiónu Angelandia sme priviezli sladkú, mäkko karamelovou Brazíliu Fazenda Primavera. Na plantážach v nadmorskej výške okolo 1 000 metrov ju pestuje Ricardo Ribeiro Tavares. Pre brazílsku arabiku je typická mäkká, jemná chuť, v tomto prípade doplnená o dotyk pražených vlašských orechov. O väčšinu kávovníkov sa starajú drobní farmári, u Primavera je to rovnaké.
Krémovú, guľatú notu prihráva espresso zmesi Ethiopia Guji Anasor Grade 1, mikrolot farmára Tadesse Edema. Sám pochádza z veľkej rodiny pestovateľov kávy a je vnukom zakladateľa plantáže Anasor. Jeho úroda je charakteristická chuťou červených bobúľ, horkosladkých čokoládových valérov a korenia.
Tretí čriepok v mozaike patrí mandľovej, mliečno čokoládovej a medovo láskavej arabike Guatemala SHB El Jaguar. Mandle, mliečna čokoláda a med, to sú atribúty, ktorými pozdvihuje našu espresso zmes a teší kávomilcovo srdce. Nie nadarmo má v názve jaguára, šelmu dažďových pralesov, rýchlu, silnú a elegantnú zároveň.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

JESENNÁ ESPRESSO ZMES - darčeková dóza 300 g
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

PERU ANDES GOLD zrnková káva
