

KAKAO EXTRA BRUT (22/24) - kakaový prášok
Kakaový prášok Extra Brut je skutočne originálnou záležitosťou. Zmes vyrobenú z najkvalitnejšieho kakaa ocenia čokoholici, cukrárky aj mamy malých detí. Pre tých prvých bude zárukou vynikajúcej chuti, druhým poskytne priestor pre nekonečnú kreativitu a tretím pomôže s večerným uspávacím rituálom. Poctivé kakao sa skrátka nikdy nestratí.
Zloženie
100% KakaoCchuť
Kakao Extra Brut obsahuje len minimum cukru, preto je skutočne horké a kakaové. Sýto tmavo červená farba dodá nápojom aj dezertom atraktívne tóny. Kakao chutí zamatovo hladko a oblo.
Pôvod
Najväčší producentov kakaových bôbov nájdeme v Afrike. Nie je prekvapením, že väčšina zo svetových dodávateľov kakaa sídli v oblastiach s teplou a vlhkou klímou. Presne to totiž Kakaovníkom pravým (Theobroma cacao) vyhovuje.
Celých 30 percent kakaa na globálnom trhu pochádza z Pobrežia Slonoviny. Vďaka nemu prúdi do krajiny 2/3 všetkých príjmov. Napriek tomu žijú tamojší farmári vo veľmi biednych podmienkach a mnoho z nich skutočnú čokoládu nikdy neochutnalo. Medzi ďalšie štáty, ktoré sú významnými dodávateľmi kakaa, patrí Ghana, Nigéria, Kamerun, Brazília, Ekvádor, Mexiko, Peru a Dominikánska republika.
Je dobré tiež vedieť, že 90 percent kakaovníkov je pestovaných na malých rodinných farmách, iba 5 percent kakaa pochádza z veľkých plantáží.
Kakaovníky si môžeme predstaviť približne ako naše čerešne. Pochádzajú z tropickej Ameriky a podľa archeológov ich ľudia poznali a ich semená užívali už 1400-1110 rokov pr. N. L. V prírode dosahujú tieto vždyzelené stromy výšky 5-8 metrov. Na plantážach bývajú udržiavané nižšia. Kvitnú takmer celoročne. Plodom sú pretiahnuté, asi 30-centimetrovej bobule s mierne hrboľatým a pozdĺžne brázdeným povrchom. Môžu byť žlté, oranžové alebo červené. Vnútri každej bobule možno v bielej dužine nájsť asi 40 semien - kakaových bôbov.
Zber plodov je značne fyzicky náročný. Zo stromov sa musia odstraňovať opatrne, pretože na ich mieste kakaovník znova vykvitne. Po rozseknutí mačetou vyberú roľníci semená a sladkú dužinu v niektorých prípadoch spracujú na nápoj. Semená nechávajú niekoľko dní fermentovať, potom ich sušia - najčastejšie na priamom slnku.
Cesta k temne hnedému prášku omamnej vône je ale ešte pomerne dlhá. Suché kakaové bôby je potrebné upražiť a rozdrviť. Následne sú odstraňované šupky a klíčky, ktoré v nich zostali. Drť putuje na kakaové mlyny, kde z nej vznikne kakaová hmota. Z nej sa lisuje kakaové maslo. Sušina, ktorá zostane, je pomletá na veľmi jemný prášok - kakao. Aj to ale obsahuje časť kakaového masla. Podľa predpisov ho musí byť viac ako 20 percent.
Kakao takzvaného holandského typu je ešte alkalizovanom. To znamená, že sa jeho chuť i farba zvýrazní regulátory kyslosti. Kakao je potom jemnejšie a menej kyslé. Kakaový prášok Extra Brut bol vyrobený presne takto.
Je dokázané, že konzumácia kakaa vyvoláva príjemné pocity a prináša radosť a dobrú náladu. Obsahuje totiž antioxidanty a minerálne látky ako horčík, draslík alebo železo.
Kakaový prášok Extra Brut je vhodný pre vegetariánov i vegánov. Obsahuje 22 - 24% kakaového masla.
Konzumácia tohto produktu môže u osôb trpiacich alergiou na kakao vyvolať zdravotné reakciu. Výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín.
Skladujte pri teplote 12-20 ⁰C.
Účinky kávy
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Vhodné pre prípravu lahodného kakaa. Môže sa pripravovať s klasickým mliekom, so sójovým mliekom alebo s ryžovým mliekom. Skvele sa hodí taktiež na pečenie.










Energetická hodnota: | 1 605 kJ / 384 kcal |
Tuky: | 23 g |
z toho nasytených : | 13,8 g |
Sacharidy: | 8,8 g |
z toho cukry: | 0,4 g |
Bielkoviny: | 18,9 g |
Soľ: | 0,04 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaový prášok

KAKAOVÝ PRÁŠOK - EKVÁDOR 22/24%

HORÚCA ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO
Prezerali ste
