Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

KAKAO EXTRA BRUT (22/24) - kakaový prášok

Kód: 999

Kakaový prášok Extra Brut je skutočne originálnou záležitosťou. Zmes vyrobenú z najkvalitnejšieho kakaa ocenia čokoholici, cukrárky aj mamy malých detí. Pre tých prvých bude zárukou vynikajúcej chuti, druhým poskytne priestor pre nekonečnú kreativitu a tretím pomôže s večerným uspávacím rituálom. Poctivé kakao sa skrátka nikdy nestratí.

Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Chuť
Chuť:
Horká čokoláda

Cchuť

Kakao Extra Brut obsahuje len minimum cukru, preto je skutočne horké a kakaové. Sýto tmavo červená farba dodá nápojom aj dezertom atraktívne tóny. Kakao chutí zamatovo hladko a oblo.

Pôvod

Najväčší producentov kakaových bôbov nájdeme v Afrike. Nie je prekvapením, že väčšina zo svetových dodávateľov kakaa sídli v oblastiach s teplou a vlhkou klímou. Presne to totiž Kakaovníkom pravým (Theobroma cacao) vyhovuje.

Celých 30 percent kakaa na globálnom trhu pochádza z Pobrežia Slonoviny. Vďaka nemu prúdi do krajiny 2/3 všetkých príjmov. Napriek tomu žijú tamojší farmári vo veľmi biednych podmienkach a mnoho z nich skutočnú čokoládu nikdy neochutnalo. Medzi ďalšie štáty, ktoré sú významnými dodávateľmi kakaa, patrí Ghana, Nigéria, Kamerun, Brazília, Ekvádor, Mexiko, Peru a Dominikánska republika.

Je dobré tiež vedieť, že 90 percent kakaovníkov je pestovaných na malých rodinných farmách, iba 5 percent kakaa pochádza z veľkých plantáží.

Kakaovníky si môžeme predstaviť približne ako naše čerešne. Pochádzajú z tropickej Ameriky a podľa archeológov ich ľudia poznali a ich semená užívali už 1400-1110 rokov pr. N. L. V prírode dosahujú tieto vždyzelené stromy výšky 5-8 metrov. Na plantážach bývajú udržiavané nižšia. Kvitnú takmer celoročne. Plodom sú pretiahnuté, asi 30-centimetrovej bobule s mierne hrboľatým a pozdĺžne brázdeným povrchom. Môžu byť žlté, oranžové alebo červené. Vnútri každej bobule možno v bielej dužine nájsť asi 40 semien - kakaových bôbov.

Zber plodov je značne fyzicky náročný. Zo stromov sa musia odstraňovať opatrne, pretože na ich mieste kakaovník znova vykvitne. Po rozseknutí mačetou vyberú roľníci semená a sladkú dužinu v niektorých prípadoch spracujú na nápoj. Semená nechávajú niekoľko dní fermentovať, potom ich sušia - najčastejšie na priamom slnku.

Cesta k temne hnedému prášku omamnej vône je ale ešte pomerne dlhá. Suché kakaové bôby je potrebné upražiť a rozdrviť. Následne sú odstraňované šupky a klíčky, ktoré v nich zostali. Drť putuje na kakaové mlyny, kde z nej vznikne kakaová hmota. Z nej sa lisuje kakaové maslo. Sušina, ktorá zostane, je pomletá ​​na veľmi jemný prášok - kakao. Aj to ale obsahuje časť kakaového masla. Podľa predpisov ho musí byť viac ako 20 percent.

Kakao takzvaného holandského typu je ešte alkalizovanom. To znamená, že sa jeho chuť i farba zvýrazní regulátory kyslosti. Kakao je potom jemnejšie a menej kyslé. Kakaový prášok Extra Brut bol vyrobený presne takto.

Je dokázané, že konzumácia kakaa vyvoláva príjemné pocity a prináša radosť a dobrú náladu. Obsahuje totiž antioxidanty a minerálne látky ako horčík, draslík alebo železo.

Kakaový prášok Extra Brut je vhodný pre vegetariánov i vegánov. Obsahuje 22 - 24% kakaového masla.

Konzumácia tohto produktu môže u osôb trpiacich alergiou na kakao vyvolať zdravotné reakciu. Výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín.

Skladujte pri teplote 12-20 ⁰C.


Ukážka balenia čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

Vhodné pre prípravu lahodného kakaa. Môže sa pripravovať s klasickým mliekom, so sójovým mliekom alebo s ryžovým mliekom. Skvele sa hodí taktiež na pečenie.

Chuť a tóny:
Intenzita
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Nutričné hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1 605 kJ / 384 kcal
Tuky: 23 g
z toho nasytených : 13,8 g
Sacharidy: 8,8 g
z toho cukry: 0,4 g
Bielkoviny: 18,9 g
Soľ: 0,04 g
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

Labužnícka rozprávka! Táto plantážová káva z južného pobrežia Kuby sa môže pochváliť takmer nulovou aciditou, ale plnou chuťou citeľným čokoládovým a karamelovým zafarbením. Pohorie Sierra Maestra, v ktorom sa narodila, jej dalo do vienka sladkú vôňu evokujúcu med a trstinový cukor. Keď si ju skutočne vychutnáte, objavíte tóny dymu a kubánskeho rumu. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
Mletie:
35,65 € /1000 g 3,55 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do štvrtku, 4. 4. 2024

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaový prášok
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaový prášok

Najkvalitnejšie kakaové bôby, profesionálne spracovanie a jedinečný chuťový profil. Kakao Plein Arome si obľúbite po prvej lyžičke. Výborne sa hodí k príprave nápojov, dezertov aj pekárenských výrobkov. Čistý kakaový prášok stredne hnedej farby a príjemnej vône dodá vášmu pečeniu tú správnu iskru. Stavte topánky, že nielen vianočné cukrovinky, ale aj nedeľná bábovka budú tentoraz na jednotku! Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
39,50 € /1000 g 3,95 € /100 g
Dodáme do štvrtku, 4. 4. 2024

KAKAOVÝ PRÁŠOK - EKVÁDOR 22/24%
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

KAKAOVÝ PRÁŠOK - EKVÁDOR 22/24%

V Ekvádore majú svoje kakao natoľko radi, že ho považujú za symbolický produkt ich zeme. A majú pre to aj dobré dôvody. Ekvádorské kakaovníky totiž rastú v jedinečnom ekosystéme pôvodnej Amazonky, čo sa premieta do unikátnej chute ich plodov, naviac poskytujú malým domorodým komunitám slušný zdroj obživy. Čím učaruje vám? Jemnou vôňou a skvostne intenzívnou chuťou. Kakaový prášok z Ekvádora pozdvihne každý nápoj alebo pokrm na božskú manu. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
32,00 € /1000 g 3,20 € /100 g
Dodáme do štvrtku, 4. 4. 2024
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »