

KAKAOVÝ PRÁŠOK - EKVÁDOR 22/24%
V Ekvádore majú svoje kakao natoľko radi, že ho považujú za symbolický produkt ich zeme. A majú pre to aj dobré dôvody. Ekvádorské kakaovníky totiž rastú v jedinečnom ekosystéme pôvodnej Amazonky, čo sa premieta do unikátnej chute ich plodov, naviac poskytujú malým domorodým komunitám slušný zdroj obživy. Čím učaruje vám? Jemnou vôňou a skvostne intenzívnou chuťou. Kakaový prášok z Ekvádora pozdvihne každý nápoj alebo pokrm na božskú manu.
Zloženie
100% KakaoChuť
Kakaový prášok Ekvádor 22/24 vyniká prvotriednou a mimoriadne intenzívnou chuťou. Pre použitie v nápojoch alebo dezertoch ho teda stačí skutočne len málo. Dodá im tú toľko populárnu sladkohorkú chuť a nežnú, hrejivú vôňu.
Pôvod
Ekvádor síce produkuje len 4 percentá kakaa na svete, avšak z neho pochádzajú takmer tri štvrtiny kakaa najvyššej kvality. To znamená, že skoro väčšina ekvádorského zberu dosahuje špičkových parametrov a z trhov veľmi rýchlo mizne. Ekvádorké kakao používajú na výrobu svojej čokolády popredné svetové koncerny.
Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) rastú predovšetkým v oblastiach Mania, Los Rios a El Oro. Sú to stálozelené stromy, ktoré ľudia za účelom zberu pestujú zrejme už od 5. storočia. Kakaovníky dorastajú do 5-8 metrov, majú tmavo zelené, dlhé listy a kvetú priamo na kmeni. Plodom kakaovníka je podlhovastá žltá bobuľa s pozdĺžnymi brázdami. Vo vnútri ukrýva 4-14 semien, kakaových bôbov.
Zber kakaovníkov nie je vobec ľahký. Sú k nemu potrebné ostré mačety a nemálo síl. Kakaové bôby sa spracovávajú fermentáciou, po ktorej ukončení sú sušené na priamom slnku. Pred odosielaním na trh bôby roľnici ešte predpražia. Až potom sa môžu rozomlieť a lisovať. Zo vzniknutej hmoty je oddelené kakaové maslo a kakaový prášok. Obe suroviny sú ďalej používané pri výrobe čokolády.
O kakau sa dobre vie, že obsahuje zdraviu prospešné antioxidanty, ktoré organizmu pomáhajú vyrovnať sa napríklad s vysokým krvným tlakom, rizikom srdečných príhod aj zniženým elánom a pocitom radosti.
Kakaový prášok Ekvádor 22/24 je vhodný pre vegetariánov aj vegánov. Obsahuje 22-24 percent kakaového masla. Nenachádzajú sa v ňom žiadne alergény, pokiaľ nie je pre niektoré osoby alergénom práve samotné kakao.
Skladujte pri teplote 12-20 °C.
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Vhodné na prípravu lahodného kakaa. Môže sa pripravovať s klasickým, sójovým alebo ryžovým mliekom. Skvelo sa hodí taktiež na pečenie.










Energetická hodnota: | 1739 kJ / 419 kcal |
Tuky: | 23 g |
z toho nasytených : | 14 g |
Sacharidy: | 18 g |
z toho cukry: | 0,5 g |
Vláknina: | 27 g |
Bielkoviny: | 21,5 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

KAKAO EXTRA BRUT (22/24) - kakaový prášok
