

KAKAOVÝ PRÁŠOK PANAMA (20/22)
Zloženie
100% KakaoChuť
Kakaový prášok Panama (20/22) má škoricovo hnedú farbu, príjemne silnú arómu a chuť čistú, kakaovú, ušľachtilo horkú. Veľmi dobre sa uplatní na prípravu nápojov s rôznymi druhmi mlieka. Vďaka vynikajúcej kvalite sa hodí aj pre pečenie tort, koláčov, zákuskov a podobne.
Pôvod
Vlhko, v horách chladno, u oceánov teplo. Vulkanické pohoria Cordillera de Talamanca, pláže pri Atlantickom aj Tichom oceáne, rieky Tuira, Bayan, Chucunaque, národné parky Coiba, Darien, La Amistad... Panama je krajinou pestrofarebnou, voňavou a rozhodne stojí za návštevu. Komu sa nepošťastí, môže sa do exotickej krajiny preniesť napríklad pri šálke vynikajúceho kakaa. Kakaa z bôbov kakaovníkov pravých (Theobroma cacao), ktoré vyrástli na panamských plantážach.
Panama sa v produkcii kakaa pohybuje vo svetovom rebríčku okolo 30. miesta. Najviac kakaovníkov je pestovaných v oblasti Boscas del Toro na severe krajiny. Pre miestnych farmárov je kakao hlavným zdrojom príjmov. Spájajú sa do družstiev, ktoré im zaručujú kvalitné podmienky aj férové výkupné ceny.
Kry kakaovníkov pestujú zatienené okolitými stromami a plody zberajú zvyčajne dvakrát ročne. Asi 30 centimetrov dlhé, žlté až červenofialové struky obsahujú niekoľko desiatok semien - kakaových bôbov. Tie je potreba vyňať z bielej dužiny, nasypať do fermentačných nádrží a nechať niekoľko dní kvasiť.
Takto pripravené kakaové bôby putujú do spracovateľských závodov. Tam sú strojovo dočistené, olúpané a rozdrvené. Nasleduje praženie a mletie. Zo vzniknutej kakaovej hmoty sa oddelí kakaové maslo a prášok, ktorý je potrebné ešte rozomlieť a umiešať. Cesta od kakaovníka ku kakau skutočne nie je krátka. Na jej konci je však čisto prírodný produkt s vysokým obsahom cenných živín.
Kakaový prášok Panama je vhodný pre vegetariánov aj vegánov.
Konzumácia tohto produktu môže u osôb trpiacich alergiou na kakao vyvolať zdravotnú reakciu. Výrobok môže obsahovať stopy orechových škrupín.
Skladujte pri teplote 12-20 ⁰C.
Ukážka balenia čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaá sú balené v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Kvalitné balenie zachováva charakter kakaa aj čokolády. Kakao a čokoláda sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
Vhodné na prípravu lahodného kakaa. Môže sa pripravovať s klasickým mliekom, so sójovým mliekom alebo s mliekom ryžovým. Skvele sa taktiež hodia na pečenie dezertov.










Energetická hodnota: | 1428kJ / 343 kcal |
Tuky: | 11 g |
z toho nasytených : | 0,5 g |
Sacharidy: | 23 g |
z toho cukry: | 0.5 g |
Bielkoviny: | 22,5 g |
Soľ: | 0.05 g |
Vláknina: | 31 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaový prášok

KAKAOVÝ PRÁŠOK - PERU (10/12)
