Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

Kokosová rozpustná káva

Kód: 1746

Ďalšie báječné uplatnenie kokosu je tu: Populárny orech dal tentoraz chuť a vôňu mixu mexickej arabiky a robusty. Výsledok? Famózny! Keď ku kvalitnému lyofilizovanému základu pridáte kvapku prírodnej arómy, nemôžete urobiť chybu. Výsledkom je rozpustná káva príjemne sladká, milo kokosová a nežne citrusová. Popíjajte ju len tak, alebo z nej pripravte kávovú verziu obľúbeného malibu. Vždy bude skvelá.

Veľké balenia:
Malé balenia:
29,90 € /1000 g 3,00 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do štvrtku, 4. 4. 2024
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Mexiko
Nadm. výška
Nadm. výška:
1350m
Chuť
Chuť:
Kokos
Spracovanie
Spracovanie:
Vymrazovanie

Zloženie

Arabica 80%, Robusta 20%, Aróma prírodná

Crema a chuť kávy

Kokosová rozpustná káva je vyrobená zo zmesi mexickej arabiky a robusty, preto si v chuti zachováva ich sladkastosť a ľahkú ovocnosť. Pridaním prírodnej kokosovej arómy získala navyše exotické tóny kokosu.

Táto rozpustná káva sa hodí na prípravu horúceho nápoja rovnako dobre ako na výrobu ľadovej kávy alebo studených kávových koktailov.

Pôvod kávy

Kokosový orech určite všetci poznáme. Meria asi 20 centimetrov, váži až 2 kilogramy, na povrchu je hnedý, vláknitý, vo vnútri biely – s dužinou a kokosovou vodou. Kokosy rastú na palme pomenovanej kokosovník orechoplodý pochádzajúci z juhovýchodnej Ázie.

Dužina kokosu je veľmi populárnou potravinou. Používa sa ako ingrediencia do sladkých pokrmov, na výrobu oleja, masla alebo napríklad cukru. Zároveň sa z nej vyrába kokosová múka, ktorá je bezlepková a bohatá na vlákninu, bielkoviny aj tuky.

Prečo sa kokosová prírodná aróma pridáva ku káve vie každý, kto kokos raz ochutnal. Pretože je to skrátka úžasné! Špeciálna chuť kokosu kávu perfektne dopĺňa. Zvlášť, keď na tento účel vyberiete kávu mexickú, konkrétne zmes arabiky a robusty. Ďalším dôležitým bodom na ceste ku kokosovej rozpustnej káve je vymrazovanie čiže lyofilizácia.

Na rozdiel od rozprašovania, pri ktorom dochádza k znehodnoteniu senzorických vlastností kávy, je technológia lyofilizácie úplne šetrná. Upražené zrná arabiky a robusty je potrebné v stanovenom pomere zmiešať, potom z nich uvariť veľmi silný roztok a ten nechať zo značnej časti odpariť. Takto vzniknutý kávový koncentrát výrobca zmrazí až na teplotu -40 ⁰C, načo ho vystaví veľmi nízkemu tlaku. Fyzikálny jav zvaný sublimácia spôsobí, že zmrznutá voda prejde do plynného skupenstva a je nímaná mimo lyofilizačného zariadenia.

Ide o spôsob šetrnejší, ale aj nákladnejší ako spomínané rozprašovanie. Výsledky však stoja za to. Kávu vyrobenú vymrazovaním spoznáte podľa kryštálov s lesklými plôškami. A samozrejme aj podľa vynikajúcej chuti.

Účinky kávy

Arabika
Účinky arabiky
Robusta
Účinky robusty

Ukážka balenia kávy

Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

  1. Pre optimálnu prípravu vyberte malý hrnček s obsahom 90 ml.
  2. Použite 1 alebo 2 lyžičky kávy a zalejte prevarenou vodou s teplotou 90 °C. Vriaca voda pripraví kávu o jej výraznú chuť.
  3. Na prípravu kávy vždy použite čerstvú vodu.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyslosť
Praženie
Zrno
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


ČOKOLÁDOVÁ rozpustná káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

ČOKOLÁDOVÁ rozpustná káva

Čokoládu nemožno nemilovať. Alebo snáď poznáte niekoho, kto si aspoň občas nedopraje čokoládovú tortu, čokoládovú figúrku alebo čokoládovú zmrzlinu? My teda nie. Rozpustná dobrota s príchuťou pokladu starých Aztékov teda nemôže chýbať ani v našej kolekcii vynikajúcich káv. Patrí medzi najpopulárnejšie, takže rýchlo objednávajte! Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
29,90 € /1000 g 3,00 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do štvrtku, 4. 4. 2024

FRANCÚZSKA VANILKA rozpustná káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

FRANCÚZSKA VANILKA rozpustná káva

Vanilka je snáď najrozšírenejším korením na svete. Európania ju milujú od 16. storočia, ale starí Aztékovia a Toltékovia poznali vanilku ďaleko skôr. Francúzska čiže bourbonská vanilka sa dováža z ostrova Réunion. Jej pestovanie, zber aj spracovanie je náročné, takže ani cena nie je práve ľudová. Vy si ju teraz ale rozhodne nenechajte ujsť - v káve z Ekvádoru! Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
29,90 € /1000 g 3,00 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do štvrtku, 4. 4. 2024

IRISH CREAM rozpustná káva
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

IRISH CREAM rozpustná káva

Hocikto by ho označil za tlamolep, ale nedajte sa mýliť. Irish cream patrí k váženým druhom alkoholických nápojov. Recept na ten pravý vraj najväčší producenti neprezradia ani pod hrozbou utopenia v sude. Zvyčajne obsahuje 15-20 percent írskej whisky, smotanu, vanilku a kávu. Niekto pridáva čokoládu, iný kokosový extrakt. A teraz si predstavte, ako to asi chutí v spojitosti s výbornou ekvádorskú kávou... Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
29,90 € /1000 g 3,00 € /100 g
Čerstvo upražíme a dodáme do štvrtku, 4. 4. 2024
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »