

KOLUMBIA BARRIQUE RUM FERMENTED - zrnková káva
Vonia po rume a alkohol v nej nie je. Vyrástla na slnku a spálená nie je, prišla z Kolumbie a unavená nie je. Mimoriadna úroda Guillerma Alvareza prináša kávu mimoriadnej chuti a výnimočnej kvality. Veď pochádza z tradičnej rodinnej farmy, ktorá kávovníky vysádza do vulkanickej pôdy a ich zrná necháva štvrť roka zrieť v rumových sudoch. Výsledok posúďte sami. My sme nadšení!
Zloženie
Arabica 100%Chuť kávy
Arabiku Kolumbia Barrique Rum Fermented bezpečne spoznáte už pri otvorení vrecka. Jej delikátne rumovú vôňu si nemožno s ničím iným pomýliť. V šálke vás potom čaká nápoj plnej a bohatej chuti, v ktorej zaznamenáte samozrejme spomínaný rum, ale aj atraktívne cherry. Táto káva je stredne kyslá s intenzívne fascinujúcou arómou.
Pôvod kávy
Povedzte Caldas a každý kolumbijský patriot zmieni vynikajúcu kávu, ale aj fazuľu, banány, ryžu a cukrovú trstinu. Práve vďaka týmto plodinám sa regiónu v stredozápadnej Kolumbii tak skvele darí. Najbohatší v krajine je ale tiež vďaka ťažobnému priemyslu. Zlato, striebro, uhlie a vápno z Caldas putujú mnohokrát do celého sveta. Pred dobytím španielskymi kolonizátormi žili v oblasti domorodé kmene ako Pijaos, Ansermas, Armas, Chamíes a Quimbayové. Tí sa preslávili krásnou prácou so zlatom. V roku 1523 dorazil na ich územie Sebastián de Belalcázar, svoje meno ale Caldas dostal až v roku 1905 po Franciscovi José Caldasovi. V roku 2011 bol región zapísaný na zoznam UNESCO ako významné kultúrne dedičstvo.
Pre kávomilcov sú však najzaujímavejšou časťou regiónu samozrejme kávovníkové plantáže. Caldas leží na takzvanej kávovej osi Kolumbie. Spolu s regiónmi Quindío, Risaralda a Tolima produkujú najviac najkvalitnejšej kávy v krajine. Najskôr boli kávovníky vysadené v Salazar de las Palmas, počas 20. storočia sa káva stala primárnou exportnou komoditou Kolumbie. A to aj napriek faktu, že jej pestovanie narazilo spočiatku na odpor poľnohospodárov - na prvý zber je totiž potrebné čakať okolo piatich rokov.
Súčasný majiteľ plantáže, pán Guillermo Alvarez, je zástupca tretej generácie farmárov Finca San José. Tá bola založená v roku 1963 a dnes sa rozprestiera na 222 akroch, v nadmorskej výške okolo 1400 metrov. Na výrobu kávy Kolumbia Barrique Rum Fermented je potrebné zožať kávové čerešne najvyššej zrelosti. Po vytriedení a premytí, pri ktorých sú zbavené obalov, sa po dobu 20 hodín fermentujú v kvasných kadiach. Počas tej doby dôjde k rozpusteniu sladkej dužiny obaľujúcej semená. Zelenú kávu je následne potrebné usušiť. Potom ju robotníci znovu triedia a nakoniec nasypú do drevených sudov, v ktorých 8 rokov zrel rum. Tu káva znovu fermentuje, tentoraz ale 3 mesiace. Počas nich absorbuje ľúbostné tóny rumu, zároveň sa obohatí o arómu cherry. Každých 30 dní z takto naloženej úrody odoberajú zamestnanci farmy vzorky a sledujú, či sa celý proces odohráva podľa predpokladov.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.




















Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

NIKARAGUA SHG JINOTEGA EP GRADE zrnková káva

KUBA ALTURA LAVADO EXCLUSIVE
