Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

KOLUMBIA HUILA ROJAS ESTATE GEISHA - Micro Lot

Kód: 1679

Ich pospolitosť a pracovitosť obdivujú všetci susedia, ich kávu všetci znalci. Rodina pána Eliecera Rojasa, ktorý vedie farmu v juhozápadnej časti Kolumbie, je dávaná pestovateľom za vzor. Ich Geisha "s rodokmeňom" vyniká jedinečným chuťovým profilom, v ktorom sa vykresľujú tóny jabĺk, limetky, papáje a mandlí. Aróma je typicky kvetinová, sladká. Táto exkluzívna sorta určite zaujme aj vás.

Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Kolumbia
Odroda
Odroda:
Geisha
Región
Región:
Huila
Nadm. výška
Nadm. výška:
1450 - 1650m
Chuť
Chuť:
Mandle, Jablko, Limetka, Papája
Spracovanie
Spracovanie:
Mokré

Zloženie

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Zrnková káva Kolumbia Huila Rojas Estate Geisha je už zo svojej podstaty úplne luxusná. Odroda Geisha je známa sladkou chuťou, bohatými tónmi ovocia a kvetín. To všetko sa v tejto káve objavuje - dočkáte sa skvostnej kombinácie jabĺčok, papáje a limetky, ktorú dopĺňajú horkosladké mandle. Kvetinová, sladkastá aróma celkový dojem z kávy báječne korunuje. Pretože ide o arabiku, dočkáte sa ľahkej, súdržnej a svetlej cremy.

Pôvod kávy

Keď v úvodnom texte hovoríme, že toto je káva "s rodokmeňom", ani trochu si nevymýšľame. Takzvané mikroloty sú sorty pestované na jednom konkrétnom mieste, nezosypávané z viac zberov a viac plantáží. U mikrolotu vždy viete, kde presne vyrástol a môžete si teda dopriať jedinečnú chuť pochádzajúcu len a len z uvedeného pozemku. Spracovávajú sa oddelene od ďalšej kávy danej plantáže, aby sa zdôraznili ich špeciálne vlastnosti. Práve preto sú mikroloty veľmi vyhľadávané, na druhú stranu však len v obmedzenom množstve dostupné.

Farmu El Bolsón, na ktorej hospodária Eliecer a Elvia Rojasovci plus ich päť dcér a štyria synovia, nájdete v západnej časti Kolumbie. Región Huila je hornatý, zahŕňa napríklad tretiu najvyššiu horu krajiny - sopku Nevado de Huila. V oblasti pramení kolumbijská najväčšia rieka Magdalena, na ktorej leží priehrada Betania. Plantáže kávovníkov sa rozkladajú v nadmorskej výške 1 450 až 1 650 metrov a zaberajú plochu 26 hektárov. Iba na 2 percentách rozlohy však farmári pestujú odrodu Geisha - celkom 9 tisíc rastlín.

U Geishi sa na chvíľku zastavme. Ide o pôvodnú odrodu kávovníka pochádzajúcu z etiópskej oblasti Gesha. Rastlina dosahuje výšku až 5 metrov a špičkovú úrodu poskytuje v nadmorských výškach nad 1 400 metrov. Nemá rada priame slnko, ktoré jej listy poškodzuje. Geisha sa preslávila jedinečným chuťovým profilom a teda vysokou exkluzivitou aj predajnou cenou.

Mikrolot Kolumbia Huila Rojas Estate Geisha bol zberaný v období od októbra do novembra. Kávovníky sú v regióne zberané ešte raz, a to v apríli a máji. Pretože ide o kávu unikátnu, šklbú červené plody členovia rodiny Rojasovcov výhradne ručne, aby vylúčili nezrelé alebo poškodené bobule. Potom ich nasypali do mlynov, v ktorých boli za pomoci prúdu vody a drviacich plechov zbavené šupky aj časti dužiny. Takto uvoľnené kávové zrnká putovali do sudov s vodou, kde niekoľko hodín fermentovali. Vďaka tomu sa prirodzeným spôsobom rozpustila zostávajúca dužina. Takzvane premytú kávu sušili farmári na priamom slnku.

Farma El Bolsón je členom družstva Cadefihuila a tiež združenia Guacacallo Association. Spoločným cieľom všetkých členov je vyladiť pestovateľské aj výrobné postupy tak, aby výsledná káva bola čo najhodnotnejšia.

Účinky kávy

Arabika
Účinky arabiky

Ukážka balenia kávy

Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.

Návod na prípravu

  1. Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
  2. Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
  3. Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyslosť
Praženie
Zrno
Spracovanie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manucafe.sk
Pomôžte ostatným pri výbere:

Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »