

MEXICO MARAGOGYPE BARRANCO HAND zrnková káva
Keď ste bez invencie, uleteli vám včely alebo máte hlavu ako pátrací balón... potom prichádza najvyšší čas uvariť si ďalšiu šálku voňavej kávy. A prečo by to nemohla byť práve mexická lahôdka s prenikavou vôňou a sladkou chuťou? Maragogype Barranco Hand si vybralo pre svoje prémiové produkty aj Nespresso. Doprajte si zážitok z dobrej kávy!
Zloženie
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Mimoriadne kultivovaná káva s mimoriadne veľkými zrnkami. Často sa označuje slovami "káva sloních fazulí".
Maragogype Barranco je sladká, vyvážená, s ľahkou aciditou. Príchuť môžeme opísať ako ovocnú. Táto stopercentná arabika má skvostne hladkú, krémovo súdržnú a jemnú penu.
Pôvod kávy
Káva sa do Mexika dostala na konci 18. storočia a na konci 20. storočia bola pre krajinu najcennejšou exportnou komoditou. Väčšina produkcie putuje z Mexika do Spojených štátov. Podobne ako susedné krajiny, tiež Mexiko si prešlo búrlivými rokmi, vrátane bojov s pôvodnými indiánmi alebo Mexickej revolúcie. Všetko sa samozrejme odrážalo aj na produkcii kávy.
Juh Mexika, kde leží aj región Santa Cruz, zásobuje vodou rovnomenná rieka. Vlhkosť navyše prichádza aj od Tichého oceánu. Pôda je mimoriadne bohatá na minerálne látky a tak nie je divu, že sa v nej dobre darí tiež kávovníkom. Odroda Maragogype, ktorú vám predstavujeme, vyniká skutočne veľkými zrnami. Je pomenovaná po brazílskom prístavnom meste a ide o hybrid medzi konvenčnou Arabikou a Arabikou druhu Liberica. V praženom stave môžu zrná dosahovať dĺžky 16-24 mm a šírky 12-16 mm.
Bobule kávovníkov sa z kríkov zberajú priebežne po celú dobu zrenia. Červené plody spracovávajú farmári takzvaným premývaním, kedy sú spoločne s vodou najprv pretlačené zariadením, ktoré ich zbaví dužiny, a potom sa fermentujú. Zrnká sa sušia, triedia podľa veľkosti a kvality, a balia.
Ukážka balenia kávy
Naša káva je balená v kvalitnom alumíniovom obale, ktorý zároveň postráda výraznejšie grafické prvky, pretože našej spoločnosti ide hlavne o chuť a kvalitu. Skutočnú čerstvosť našej kávy si môžete overiť aj vďaka ventilu, ktorý uvoľňuje plyny vzniknuté skoro po pražení. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavretá, aby odolávala vlhkosti, svetlu a cudzím pachom.
Návod na prípravu
- Kávu nameľte na hrubosť vyhovujúcu vybranej príprave kávy.
- Na 1 kávu použite aspoň 1,5 - 2 kávové lyžičky (približne 7g) mletej kávy.
- Kávu zalejte vodou s teplotou cca 95 °C.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

PERU ANDES GOLD zrnková káva

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
